Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nytt år, men formkurvorna består

Efter derby-dramat mellan Genoa och Sampdoria var det dags för en onsdag fullspäckad med den resterande Serie A-omgången. Och fastän det blivit nytt år kändes det som om formen hos lagen var ungefär densamma som året innan.

ANNONS

Lag i bra form

Juventus
Hade inga problem att avfärda ett Hellas Verona utan Luca Toni. Paulo Dybala tog vid där han slutade höstsäsongen med att smeka in en frispark efter bara åtta minuter. Den lilla juvelen har en bollträff från himlen och argentinaren slog även den frispark som Bonucci hamrade in med pannan.

Juventus är i mycket bra form just nu, har inga skadebekymmer och framstår mer och mer som favoriter till scudetton. Ytterligare ett positivt inslag från matchen var Simone Zaza. Han hoppade in och gjorde mål efter en fin passning av Pogba och vill visa att han är ett minst lika bra alternativ som Morata och Mandzukic. Zaza gör typ mål varje gång han spelar och det är lätt att förstå varför flera Premier League-klubbar är bredda att betala en hög summa för honom.

Fiorentina
Han återvände till sin gamla arena och sänkte sitt gamla lag med två riktiga pärlor till mål. Josip Ilicic är i strålande form och håller på att etablera sig som en av Serie A:s största stjärnor. Först förnedrade han Goldaniga med en fräck tunnel och placerade in ettan med stor precision och sedan dundrade han in tvåan med en sedvanlig Ilicic-kanon. Slovenen hade även den goda smaken att inte jubla alls åt sina mål med respekt för sitt gamla lag.

ANNONS

Fiorentina hade full kontroll och spelade ut Palermo i den första halvleken och trots att de hade lite svårare i den andra halvleken var segern fullt välförtjänt. Sousa har gett laget en stark identitet och det briljanta passningsspelet och den stor rörelsen är deras riktmärke. Det känns som om de är i toppen för att stanna.

Bologna
Sedan Roberto Donadoni tog över har man haft en hysterisk form. Segern över Milan var naturligtvis en stor fjäder i hatten och de behöver inte be om förlåtelse för den heller. Milan hade visserligen tillräckligt med chanser för att vinna matchen, men Bologna spelade med mod och vaskade fram rätt många chanser själva. Giaccherini, Diawara och Mirante är tre nyckelspelare i form.

Napoli
Napoli spelar den mest underhållande fotbollen i Serie A. matchen mot Torino bekräftade att de spelar med fart, få tillslag och med en offensivlusta få kan jämföra sig med. Sarris Napoli är ett blixtrande fotbolls-fyrverkeri, detta trots att Jorginho inte var tillgänlig och Allan började på bänken.

ANNONS

Insigne som är Italiens mest spektakulära och sevärda anfallare (eller hur Conte) gjorde ett mål bara genier kan göra och hans laser-passning till Hamsiks mål var ljuvlig. “Marekiaro” var lysande på mitten och agerade ledare, Callejon kan inte göra mål, men var bra ändå och Higuain var ett ständigt hot med sitt ursinniga stångande och törstiga målhunger. Ja, till och med vikarierna Lopez och Valdifiori gjorde bra ifrån sig.

Det finns ingen garanti att man vinner några titlar bara för att man spelar den mest sevärda (och i mitt fall tycke den bästa fotbollen), men man sätter sig i en bra position att åtminstone vara med och slåss om saken i vilket fall. Och dessutom får man publiken att strömma till och man vinner mångas fotbollsälskares hjärtan.

Lag i dålig form

Roma
Unge Sadiq Umar gjorde 0-1 tidigt (fin framspelning av en pigg Gervinho) och har på minimal speltid bara gjort ett Serie A-mål mindre än vad Edin Dzeko gjort på en dryg halv säsong. När sedan Florenzi ökade på till 0-2 mot Chievo borde Roma rimligtvis lagt grunden till en seger. Men för detta Roma finns ingen rimlighet. Så fort man hamnar under press, släpper in ett mål börjar man darra, bli stressade och paniken sprider sig som cancer i laget. Och när en ledargestalt som Manolas har en riktigt dålig dag är det svårt att ta tre poäng.

ANNONS

Man kunde inte heller behålla den 3-2-ledning som Iago Falque (mycket bättre som mittfältare än som anfallare faktiskt) så fint gett dem, utan Chievo hämtade upp underlägen två gånger om. Det spelar nog ingen roll hur många nya spelare Roma värvar, problemen sitter mycket i huvudet hos spelarna.

Milan
Visst, man skapade chanser tillräckligt för att vinna både en och två matcher, men det gäller att sätta dit dem. Dessutom är problemen detsamma som tidigare. Mittfältet spelar alldeles för långsamt och förutsägbart, ytterbacks-spelet är svagt och det saknas kreativitet. Bonaventura försöker alltid tappert och Alex var bra innan baklängesmålet, men som helhet har Milan stora problem.

Frågan är hur mycket av detta som är Mihajlovic fel och hur mycket som beror på truppens bristande kvalité? Milan kan inte betala hur många tränare som helst samtidigt innan man träffar rätt så Sinisa får nog fortsätta ett tag till. Men man kan inte låta bli att fråga sig om inte den gamle Milan-ikonen Donadoni hade varit ett bättre val än Mihajlovic?

ANNONS

Lazio
Var segern över Inter bara en illusion? Det verkar så. 0-0 mot Carpi är nog inget som stärker Piolis fortsatta chanser som tränare i Lazio direkt. Inte ens en dag när Mauricio kanske var lagets bästa spelare lyckades man. Olimpico ekar tomt, Felipe Anderson är helt ur slag och det hade varit bättre att byta tre hyggliga anfallare mot en riktigt bra. Tungt poängtapp.

Palermo
I den första halvleken mot Fiorentina var man totalt utspelade och man lyckades knappt komma över halva plan. Mycket blev bättre i den andra, men Palermo är ett lag med stora brister. Försvaret håller ingen hög nivå, Jajalo-Chochev är relativt meningslösa mittfältare och framåt har man förutom Gilardino ingen riktig striker att lita till. President Zamparini har misslyckats totalt den här säsongen och det dröjer nog inte länge innan Iachini dyker upp igen. 
ANNONS

Hellas Verona
Att förlora mot Juventus utan Luca Toni är föga förvånande, men avståndet upp till lagen ovanför strecket börjar bli långt nu. Lyckas Delneri få Verona att hänga kvar har han utfört mirakel.

Lag med mer svårläst form

Inter
Imponerade verkligen inte mot Empoli då man aldrig förde matchen och skapade väldigt lite framåt. Men man gör vad som krävs. Nämligen vinner matcher. Det spelar ingen roll att Icardi är osynlig i fyrtiofyra minuter om han är på rätt ställe och gör mål i den fyrtiofemte minuten. Det gör kanske inget om Perisic inte spelar som en 200 miljoners-spelare om han lyckas rycka ifrån sina motståndare och sätta en perfekt assist när det behövs.

Jag förstår inte varför Jovetic inte får spela mer och jag skulle ljuga om jag påstod att Inter spelar rolig fotboll. Jag är dessutom osäker på hur länge man klarar av att försvara en serieledning om spelet inte blir bättre, men just nu hittar man sätt att vinna på och i slutändan är det ju det som betyder något.

ANNONS

Atalanta
Förlusten mot Udinese var lagets andra raka och kanske är man på väg ner i form efter att spelat över sin förmåga under hösten. Inget konstigt med det.

Udinese
Tog en viktig seger över Atalanta och kanske är Udinese på väg att börja klättra i tabellen. Intressant att Colantuono valde att spela med två långväxta anfallare som Thereau och Perica längst fram, vilket funkade väldigt bra igår. Med tanke på att man har Di Natale och Aguirre på bänken och att Duvan Zapata är tillbaka känns det som Udinese har något på gång. Jag gillar dessutom hur mittfältet numera är sammansatt med Lodi som playmaker, Badu som dynamisk härförare och Bruno Fernandes som kreatör mellan mittfält och anfall.

Torino
Förlorade visserligen mot Napoli och har inte plockat särskilt många poäng på sistone, men med tanke på det tuffa motståndet igår gav ändå en insatsen viss mersmak om att man är lite på gång.
ANNONS

Carpi
En fixad poäng på Olimpico mot Lazio är starkt jobbat med tanke på de svaga spelarmaterialet. Men att de ska kunna hänga kvar har jag svårt att tro.

Chievo
Visade styrka då man hämtade upp 0-2 till 2-2 och 2-3 till 3-3 mot Roma. Det känns inte som om Rolando Marans lag kommer behöva slåss i bottenstriden.

Sassuolo
2-2 mot Frosinone är inget att jubla åt om man vill leka Europa League-kandidat. Positivt att man alltid har någon anfallare som dyker upp och spelar en avgörande roll. Är det inte Berardi, Defrel, Sansone, Floccari, Floro Flores eller Politano är det som igår Falcinelli.

Frosinone
Tog en ovanlig poäng borta mot Sassuolo och alla poäng är värdefulla i bottenstriden.

Empoli
Höll sin vana trogen och spelade fin offensiv fotboll mot Inter. Denna gång ledde det dock inte till några poäng, men fortsätter man bara så här kommer man ha fixat nytt kontrakt långt innan maj.

ANNONS
Publicerad 2016-01-07 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto