Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fear of the old lady

Lorenzo Medici

Napoli vann visserligen över Juventus i höstas, men det var på den tiden när de Juventus var nere i en svacka och Hernanes var vilsen på mitten.

Jag gissar att Napoli innerst inne fruktar Juventus. De vet att de är i kanonform och de vet vad de sysslat med de fyra senaste säsongerna.

Fear of the old lady.

Den tröga ligastarten för Juventus har nu förvandlats till en hysterisk form. Man är uppe i i tio raka ligasegrar, har svischat förbi Inter och flåsar nu Napoli i nacken som en blodtörstig varg.

Igår ställdes de visserligen mot ett uselt Udinese-försvar, men Juve-maskinen tickar i takt numera. Paulo Dybala var inte bara frisparks-kung och målskytt på straff utan allmänt genial med sin teknik, sina passningar och sitt hårda jobb.

Ve den som misstrodde den nya mästaren i svartvit dress.

Även om Dybala just nu är den mest lysande stjärnan är Juventus så mycket mer. Sami Khedira gjorde en helgjuten insats igår och har öppnat 2016 starkt, Alex Sandro gjorde ett oerhört snyggt mål och ser ut att bli så bra som jag trodde och Mandzukic kompletterar Dybala mycket bra.

Ligan är nu på väg att ta form och tydligare delas in grupper.

Napoli och Juventus ser ut att göra upp om scudetton och Inter, Fiorentina, Roma och Milan ser ut att strida om den sista tredjeplatsen och de två Europa-platserna.

Möjligen kan vi inte riktigt räkna bort Inter från en ligatitel ännu om de få ordning på saker och ting fort.

***

Luciano Spallettis återkomst må ha gett viss entusiasm, men han är ingen Harry Potter. Han kommer behöva tid för att förändra detta Roma och blåsa liv i deras självförtroende.

I matchen mot Verona (1-1) såg det mer eller mindre ut som det gjort tidigare. Rädsla, missade chanser och en och annan avgörande miss i försvaret.

Leandro Castan fick chansen från start, men var inte bra och orsakade en straff. Edin Dzeko var lika sorglig som tidigare under säsongen med sina usla mottagningar och oförmåga att göra mål.

Det finns mycket att jobba med för Spalletti.

***

Det fanns inget spektakulärt med Milans seger över Fiorentina, men desto mer att bygga vidare på. Som t ex en stabil förvarsinsats och Carlos Baccas briljans framåt. Romagnoli tystade Kalinic snyggt och Antonelli var mycket bra på sin kant. Bonaventura var som vanligt pigg och vass, Baccas mål var ett litet konstverk och Boatengs inhopp och mål lovar gott för framtiden.

Annons

Till och med Super-Mario är tillbaka.

Det är farligt att måla upp för stora förhoppningar för detta Milan, men känslan är att de är på väg upp i form och att våren kan bli mycket bättre än hösten. Tredjeplatsen är nog inte helt körd ännu.

Fiorentina ser däremot ut att vara i en formsvacka.

**

Genoa är emellanåt rena rama furien hemma på Marassi. Som igår när de besegrade Palermo med 4-0. Leonardo Pavoletti lekte bland annat akrobatisk målkung och Diego Perotti hade fantasista-lekstuga med det rosa försvaret.


Palermo då? Som jag skrivit tidigare, det finns en stor risk att de åker ut.

****

Bologna-Lazio var en match i två halvor. Först var det Donadonis mannar som tog kontrollen med en 2-0-ledning och sedan var det Lazio som hämtade upp via en kylig Candreva-straff och ett vackert Lulic-mål.

***

Kanske har jag räknat ut Carpi alldeles för tidigt. Sedan man struntat  alla nyförvärv och låtit tränare Castori använda sig av de spelare som tog upp dem till A har det gått väldigt bra. Segern över Sampdoria innebär nu att man gick om Frosinone och har häng på lagen ovanför dem.

Annons

Publicerad 2016-01-18 09:17

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto