Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inters revansch och Sarris snedsteg

Lorenzo Medici

Visst, Napoli startade inte med Higuain och Hamsik. Visst, italienska cupen är kanske inte den viktigaste titeln att vinna, men segern var ändå en liten revansch för Inter.

Efter tre raka matcher där man inte övertygat var det nog skönt för Milano-klubben att hitta rätt spår igen. En seger borta mot Napoli och avancemang till en semifinal var trots allt en bra medicin till den senaste tidens svaga spel.

Det var fint att se Stevan Jovetic tillbaka i startelvan och montenegrinen svarade med att göra mål och vara en planens bästa spelare. Det bästa för Inter är om han och Ljajic befinner sig samtidigt på plan så ofta som möjligt.

Men matchen skulle främst komma att handla om något annat. Om Maurizo Sarris snedsteg. Efter matchen beskyllde en upprörd Roberto Mancini Sarri för att vara rasist då han kallat honom för bög.

Sarri själv hade svårt att komma ihåg vad han sagt och menade att det är sådant som kan slippra ur munnen i matchens hetta och att det bör stanna på planen. Det är också säkert så att det förekommer liknande saker spelare emellan betydligt oftare än vad vi vet.

Men det spelar liksom ingen roll. Det går inte riktigt att förklara bort. Sagt är sagt och Sarris aura hamnade på sned. Man måste ta ansvar för vad man säger och hur man agerar även när adrenalinet slår på, inte minst om man är en tränare för ett lag i Serie A.

Vad som kommer hända nu vet jag inte. Det jag vet är att den som ska tillrättavisa Sarri (Carlo Tavecchio) är en person från ungefär samma generation där liknande grodor halkat ur munnen.

Det är förstås stor italiensk ironi.

Förhoppningsvis kommer händelsen plocka upp den rådande homofobin upp till ytan och därmed diskuteras. Förhoppningsvis kan det komma något gott ur det hela.

Men tills dess får Sarri gå tillbaka till träningen i morgon med svansen mellan benen medan Inter färdas mot en semifinal i italienska cupen.

Annons
Publicerad 2016-01-20 01:03

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto