Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tankar kring hur Inter och Mancini bör agera framöver

Lorenzo Medici

Efter 3-0 mot Inter är Juventus på väg mot Italiensk cup-final. Ja, de är i stort sett redan där. Jag har svårt att se att de ska tappa det stora försprånget i returen.

Egentligen finns det inte så mycket att tillägga kring Juventus och deras insats. Det var säkert skönt för Alvaro Morata att få göra mål igen och även viktigt för klubben att få igång honom. Det samma gäller Juan Cuadrado som såg bättre ut än på länge och låg bakom mycket med sin snabbhet.

I övrigt kan man dra den enkla slutsatsen man kan dra är att Juventus är i mycket bra form.

För Roberto Mancini och Inter finns det däremot mycket som är förvirrande. Inter-tränaren har laborerat med massvis av olika laguppställningar under säsongen (sällan ett bra tecken) och mot Juventus testade han en 3-5-2-uppställning utan Icardi längst fram. Det fanns något intressant i det försöket, men inte exakt hur jag skulle vilja att Inter ställde upp laget.

Mina tankar hur Inter och Mancini bör agera den närmsta tiden:

*Varför testar inte Mancini oftare att spela med Jovetic och Ljajic bakom Icardi?

*Trots att Kondogbia aldrig får det att stämma riktigt tycker jag han borde spela jämnt så att han kanske kommer igång och blir bättre än vad han visat hittills. Någonstans borde det finnas en bra fotbollspelare bakom en av säsongens största besvikelser.

*Jag begriper inte varför Mancini envisas med Nagatomo istället för Alex Telles eller Davide Santon. Att klubben dessutom ser ut att förlänga med japanen är ännu mer obegripligt.

*Visst, Murillo är inte alls i form just nu, men han var grym i höstas och borde inte vara en förlorad spelare. Det finns ingen mening att peta honom. Förresten finns det ingen som är bättre som Inter kan sätta in.

*Jag tycker även att man ska skippa hela idén med Eder (de lär värva honom) och försöka hitta en smart playmaker som kan diktera tempot med klokhet och teknik. Just nu har Inter ingen i närheten av det. En Ever Banega hade t ex suttit fint. Sätt Medel och Kondogbia bredvid argentinaren och Inter borde ha ett hyfsat mittfält bakom den trion jag nämnde ovan (4-3-2-1).

*Jag kan också tänka mig den här uppställningen (3-4-3): Handanovic, Murillo, Miranda, Juan Jesus; Santon, Banega (Brozovic om argentinaren ej värvas..i brist på annat) Kondogbia, Alex Telles; Jovetic, Ljajic; Icardi.

Med tanke på hur många nya formationer Manicni lär hinna med innan säsongen är över är det ju inte omöjligt att någon av mina idéer dyker upp vad det lider.

Eller… jo det är det nog.

Vi tänker nog inte likadant.








Annons
Publicerad 2016-01-27 23:29

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto