Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Två dagar kvar av transferfönstret

Lorenzo Medici

Transferfönstret är på väg att stängas och det troliga är att vi inte kommer får se några stora värvningar innan det är över.

Milan och Juventus verkar t ex säga pass under januari. Då Milan verkligen skulle behöva en ansiktslyftning gör nog Juventus helt rätt i att det piano under mercaton.

Anledningarna till det är två. Först och främst går det så bra just nu för Juve och man vill inte förstöra den rytm man har. Vi ska heller inte glömma att man har sparkapital i Morata och Pogba som fortfarande har mer att ge.

En annan anledning är förmodligen att man helt enkelt inte kan värva en Gundogan eller en Isco under januari. Och kan man inte förstärka med en spelare som verkligen höjer laget är det bättre att strunta i det. Helt rätt tycker jag.

Den klubb som verkar försöka mest under januari är Inter. Nu har man gjort klart med Eder. En värvning jag är högst skeptisk till. Visst kan italo-brassen förstärka laget en del på kort sikt, men om något år kan det mycket väl vara en affär man ångrar.

Om man dessutom har en offensiv med Icardi, Ljajic, Jovetic, Perisic, Palacio och Biabiany har jag svårt att se det stora behovet av Eder. Det verkar mer handla om att Mancini inte kan hitta rätt formel och inte få ut det bästa av sina spelare.

Nej, det finns ett mycket större behov på mitten där man har för många träben. Om det nu är så att det räcker med att kasta upp ca 5 miljoner euro för att få loss Ever Banega nu, istället för gratis i sommar tycker jag definitivt att man ska göra det. En värvning av Soriano hade också varit mycket mer logisk än Eder.

Sampdorias president Massimo Ferrero har fått mycket skit den senaste tiden för sin mercato. Något orättvist tycker jag. Om han nu säljer Eder och Regini, behåller Soriano och värvar säg Quagliarella, Sala och Ucan är det för mig rätt bra jobbat. Ibland måste man sälja spelare i rätt tid fastän det gör ont och jag är inte så säker på att ex Quagliarella inte kan bidra med ungefär lika mycket som Eder.


Transferbetyg:

Marco Borriello
Från Carpi till Atalanta
Transferbetyg: 6,5

“Varit riktigt bra i Carpi och stärker nu upp Atalantas offensiv. Kan nog göra en del mål.

Andrea Petagna
Från Milan till Atalanta
Transferbetyg: 6,5

“Typisk sådan värvning där ett större lag ger upp en italiensk talang, som ett mindre lag drar nytta av. Jag tror att Petagna kan ha en fin karriär framför sig.

Jonathan De Guzman
Från Napoli till Carpi
Transferbetyg: 6

“Bortglömd i Napoli och då han inte längre hade speciellt stort intresse från utländska klubbar tar han nu klivet till Carpi. En flytt som berättar mycket om De Guzmans fall. Kan dock ge sitt nya lag lite dynamik på mitten.

Annons

Francesco Bardi
Från Inter till Frosinone
Transferbetyg: 6

“Lånas in från Inter. Talang som stagnerat, men har stor grundkapacitet. Men petar han Leali?

Luca Marrone
Från Carpi till Verona
Tranferbetyg: 6

“Gjorde ingen succé i Carpi och ska nu försöka få igång karriären igen i Verona. Har ändå vissa kvalitéer.

Eder
Från Sampdoria till Inter
Transferbetyg: 6

“Kan ge positiv effekt på kort sikt, men jag tror att det här är en värvning Inter kan komma att ångra om något år då Eders karriär snart kan vara på väg ner. Är heller inte riktigt vad Inter behöver.

Ervin Zukanovic
Från Sampdoria till Roma
Transferbetyg: 6

“Är ingen stjärna, men kan bli användbar då han både kan spela ytterback och mittback. Lån med köprätt.

Andrea Ranocchia
Från Inter till Sampdoria
Transferbetyg: 6,5

“Kommer med ett sargat rykte efter ett par svaga säsonger i Inter. Tror dock att han kan lyfta Sampdorias försvar. Vill ta sista chansen till en EM-biljett.

Annons


Alberto Grassi
Från Atalanta till Napoli
Transferbetyg: 7

“En av Serie A:s mest intressanta mittfältare just nu och kan med tiden bli en mycket bra affär för Napoli. Mycket bra värvning.

Publicerad 2016-01-30 10:49

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto