Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Liken lever

Liket lever. Edin Dzeko kan göra mål. Ja, han kan till och med vara till nytta. Roma besegrade Carpi med viss möda och satte därmed press på Fiorentina och Inter.

I en halvlek såg dock Dzeko ut som han gjort mestadels den här säsongen. För seg när han fick bollen, för trög när han skulle sätta sig själv i bra situationer. Roma spelade lite för långsamt och med för långa bolltransporter. Det blev lätt för Carpi att spela försvarsspel och deras mer primära spel kändes nästan farligare än Romas.

Det fanns dock en situation i den första halvleken som gav indikation på hur Roma bör använda Dzeko mer. En boll i luftrummet som bosniern nickskarvade vidare till Salah som sköt i ribban. Det var den bästa och egentliga enda chansen under de första fyrtiofem minutrarna.

I den andra halvleken var sig det mesta sig likt från den första. Förutom att Lucas Digne fick på en projektil i höghastighet som hittade in bakom Belec. Men när Rudiger gick bort sig i kampen mot Mbakogu och Manolas tappade bort Lasagna var det kvitterat kort därefter.

Men Romas andra skulle ändå till slut bli mycket bättre än den första. Pjanics inhopp (mot en osynlig El Shaarawy) gav Roma mer kreativitet och spelet blev lite förbättrat. Men segern satt långt inne. Det krävdes ett fint ryck från Salah som tog honom ner till kortlinjen där han hittade in till en fristående Dzeko.

Och den här gången skulle han inte missa. Efter målet hade Dzeko ett par fina aktioner som antydde att han återfått lite självförtroende. En av de aktionerna ledde fram till Salahs 1-3-mål.

Det är för tidigt att säga om detta innebär att det kommer börja lossna för Dzeko, om han äntligen kan börja leverera som många trodde han skulle göra.

Men igår fanns det tecken på att Spalletti försöker ändra på hur man ska använda sig av sin storvuxne anfallare. Mer instick både på höjden och längs marken, färre bollar där han ska transportera boll. Dzeko är som bäst när han får använda sin styrka i luftrummet, möta boll och skarva vidare. Lite av det fick vi se igår.

Men framför allt fick han göra ett efterlängtat mål och det gav inte bara Roma tre poäng utan även behövligt självförtroende till en karriär som såg ut att vara på väg åt pipan.

***

Apropå lik som lever så vann Lazio i torsdags över Verona med 5-2. Siffrorna ljög visserligen en aning, men segern kanske gav Pioli och hans mannar ett uns av nytt hopp mot en Europa-plats.

Det är dock svårt att dra på för stora växlar av segern då Lazio är så pass ojämna och då Verona försvar ofta läcker som ett såll. Men laget innehåller en hel del bra spelare som borde kunde se till att få säsongen att se okej ut.

En av dem är Danilo Cataldi. En egen produkt som inte varit i närheten av det vi fick se ifjol, men som mot Hellas visade varför han är en spelare att satsa på i framtiden.

Någonstans måste ju Lazio börja se över just den. Framtiden.

Publicerad 2016-02-12 kl 23:49
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons