Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Is this the end?

Var det så här det skulle sluta? En fotbollskung som abdikerar missnöjd? En Francesco Totti som och som befinner sig mer på läktaren än på planen?

“Er Pupone” gick ju ut i media och beklagade över att sitta så mycket på bänken och pratade om bristande respekt. Spalletti svarade med att inte ta ut honom till matchen mot Palermo. Roma-supportrarna hade inga svårigheter med vart de skulle lägga sina sympatier och hyllade sin hjälte innan matchen och buade ut Spalletti.

Det är klart att Totti är kung och förblir en sådan i fansen ögon. Har man varit en av världens bästa spelare, vunnit scudetton och tackat nej till anbud från andra stora klubbar på grund av sin stora kärlek till klubben är man en evig hjälte.

ANNONS

Rätt så.

Men Luciano Spalletti har också rätt när han säger att övriga laget förtjänar respekt. Och det Totti gjorde omedvetet var att ställa sig högre än klubben. Däremot borde kanske Spalletti skött det hela intern istället för att peta honom inför öppen ridå.

Det är heller inte så enkelt att låta Totti spela på grund av gamla meriter. Kanske måste man inse när en karriär är på väg att gå mot sitt slut. I de matcher Totti spelade under hösten imponerande han inte och jag har svårt att se att han skulle gå före El Shaarawy, Salah eller Perotti idag.

Men visst hade man hoppats att han skulle få ett värdigt slut och inte ett där han tjafsar med klubben han svurit evigt liv med.

Det har han förtjänat.

5-0. Fem raka ligasegrar. En imponerande förlust mot Real Madrid. Dzeko som gjort tre mål på de två senaste ligamatcherna. Strootman är tillbaka. En tredjeplats inom räckhåll.
ANNONS

Det går bra nu, Roma. Även utan Totti.

Någonstans säger det också någonting.

***

Edin Dzeko gjorde två fina mål igår. Innan dess hade han stått för årets miss. Så talar en äkta artist. Roligare att göra svåra mål tydligen.

***

Mo Salah gjorde ett sådant där mål man alltid tävlade om som liten fotbollsgrabb. Skruva in den från kortlinjen.

Ett Houdini-mål av den egyptiske trollkarlen.

***

Roma är åtta poäng efter. Tänk om? Nej. Men tänk….

***

Palermo var värdelösa mot Roma. Vad ska President Zamparini göra nu? Sparka Iachini för sjuttiofemte gången? Hitta en ny licenslös tränare någonstans i Sydamerika? Vad gör förresten Ballardini nuförtiden?

Som man bäddar får man ligga.

***

Fiorentina försvarade sin tredjeplats med en 2-3-seger borta mot Atalanta. Mati Fernandez tog revansch och Tello gjorde sitt första ligamål i Serie A. Grejen är inte bara den att man är två poäng före Roma och fyra före Inter.

ANNONS

Man är faktiskt bara sex poäng efter Juventus.

***

Domenico Berardis
laserskott var bland det snyggaste målen jag sett på länge. 700 kilometer i timmen. Han har inte gett upp den där EM-platsen riktigt ännu.


Gott för Sassuolo att Defrel vaknat till liv också.

***
Genoa vände och vann mot Udinese. Perin var syndabock och hjälte. Cerci var bäst på plan och Di Natale missade en straff. Serie A har sina outgrundliga vägar ibland.

***
Ikväll är det Napoli-Milan och imorgon är det Juve-Bayern. Fina dagar. Copa Medici Cup skjuts därför upp till torsdag.

***
Förresten tror jag att det ordnar upp sig med Totti och Roma. Det måste bara bli så.

Så här skrev jag för sju år sedan.

Egentligen är det förargligt att folk inte förstår hur bra Francesco Totti har varit och vilken stor spelare han fortfarande är. Fråga en Dressman-klädd och rakvatten-luktande trettiofemårig studionisse och han kommer säkert rycka lite på axlarna och nämna spottloskor, underprestation och filmningar. Fråga en av mina fritidskids och hen kommer säkert knappt ens veta vem han är. De flesta i Sverige ser honom som rätt misslyckad bara för att han inte synts tillräckligt i Champions League, inte varit med i tillräckligt många skoreklam-trailers eller på framsidan av Playstation-omslagen.

ANNONS

Totti har valt sin väg. Han har valt sitt hjärtas väg. Det är tillräckligt stort i sig i en rätt bandiera-urholkad fotbollsvärld. För mig är han väldigt lyckad. För mig är han en väldigt stor fotbollsspelare. För mig sover han i samma säng som Roberto Baggio och Gianni Rivera. “


Det står jag fast vid.

Publicerad 2016-02-22 kl 09:11

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto