Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Missad guldchans för Napoli

Lorenzo Medici

Då Juventus inte lyckades dyrka upp Bologna i fredags öppnade det upp för Napoli att gå om i tabellen. Ett Napoli som skulle ställas mot ett Milan som sällan imponerat under säsongen.

Men igår gjorde man det.

Även om Napoli inte riktigt var så vassa som man kan vara, handlade poängtappet minst lika mycket om Milans enormt fina försvarsinsats.

Mihajlovic valde rätt när han prioriterade Zapata framför Romagnoli. Colombianen var bäst på plan när han plockade bort Higuain med följsamhet och brytsäkerhet. Zapata har varit den senaste tiden varit mycket utskälld (med viss rätta), men visade igår att han kan vara en riktigt bra försvarare.

Han var som en skugga Higuain inte kunde bli av med.

Men det var hela försvarsspelet som fungerade. Mittfältet hjälpte hemåt, Alex var en god kompanjon till Zapata, på högerkanten var Abate lysande och till vänster var Antonelli bra.

Milans offensiv bestod visserligen mest av någon Niang-rusch och ett inprickat mål av Bonaventura via en missriktad nick av Koulibaly, men då man är vad man är och mötte Serie A:s kanske bästa anfall var utförandet troligen så perfekt det bara kunde.

Napoli gjorde absolut ingen dålig match, man var säkra bakåt, försökte hitta vägar framåt och hade väldigt mycket boll. Men igår saknades den vanliga rätta skärpan och då man mötte ett så pass koncentrerat Milan blev resultatet en missad guldchans.

Frågan är hur många fler de får.

Annons
Publicerad 2016-02-23 08:36

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto