Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Snart står Lazio övergivna i Europa-spelet

Och snart kan Lazio stå där ensamma.

Ensamma kvar i Europa-spelet, övergivna av de andra italienska klubbarna. Vi vet säkert att Fiorentina och Napoli inte kommer göra dem sällskap, Roma lär heller inte göra det och risken är stor att Bayern slår ut Juventus om drygt två veckor.

Det är naturligtvis ett dåligt resultat för italiensk fotboll och den senaste hetsen kring att komma ikapp England på UEFA-rankingen kommer troligen lugna sig en hel del inom kort.

Egentligen var det inte så överraskande. De italienska lagen fick en lottning från helvetet, inte minst Roma och Juventus.

Napoli var bättre än Villarreal igår, hade spelet, skapade chanser, men fick inte in mer än ett mål. I slutändan är det ju någonstans det som det handlar om. Att göra mål. Napoli har för tillfället förtvivlat svårt med det.

Fiorentina spelade jämnt med Tottenham rätt länge, men när Spurs satte 2-0 gick luften ur Viola. Det fanns liksom ingen växel till att lägga in och där visades den stora skillnaden mellan lagen. Tottenham har kommit längre i sin utveckling med Pocchettino och var helt enkelt det bättre laget sett över två matcher.

Detta lämnade Lazio kvar som enda italienska lag att ta sig vidare till åttondelsfinal i Europa League. Den sammanlagda segern med 4-2 kändes sällan i fara och gårdagens match gav en positiv mersmak efter fina insatser av bland annat Biglia, Milinkovic, Parolo, Radu, Felipe Anderson och inhopparna Candreva och Klose.

Eftersom Lazio inte har mycket att kriga för i ligan var avancemanget viktigt för dem då de nu har något kämpa för, något att sikta mot.

Det är de tyvärr ganska ensamma om.

Publicerad 2016-02-26 kl 08:55
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons