Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Dags att akta sig för Roma

Först kom skiftet. Sedan kom flytet och fler segrar. I och med det kom större självförtroende och ännu fler segrar.

Det är dags att akta sig för Roma.

Med Spalletti som tränare har Roma vunnit sex raka ligamatcher och är inte bara med och slåss om en tredjeplats utan har också förvandlat vad som var ett kittlande tankeexperiment till något som kan liknas till verklighet.

Att de faktiskt inte är borta i striden om en scudetto.

Och tänk om Juventus tappar poäng i kväll mot Inter? Tänk om Fiorentina och Napoli spelar oavgjort imorgon? Då är man bara fem eller sex poäng efter en serieledning.

Det skulle gå att göra samma tes för t ex Fiorentina (inte minst om de vinner över Napoli), men känslan är att Viola inte är i samma stim som Roma, att de inte kommer kunna trycka på samma gaspedal som de rödgula.

ANNONS

Roma har hittat ett momentum och har inte för avsikt att släppa det.

Igår drog Stephan El Shaarawy till med ett sådant där drömmål han gjorde i sin succésäsong i Milan och hans andra mål för kvällen var signifikativt för en spelare i form. Efter en fin framspelning till Salah stannade han inte upp, utan stormade istället fram mot mål. Returen damp såklart ner vid hans fötter. Målet betydde spiken i kistan för Empoli. Däremellan hade kvällens finaste arkitekt, Miralem Pjanic, dundrat in sin egen frisparks-retur.

Spallettis Roma fungerar bra just nu. Försvarsspelet är förbättrat. Salah och El Shaarawy turas om att vara riktigt giftiga och Perotti har varit mycket bra som falsk nia.

Nästa vecka möter man Fiorentina och den 19 mars möter man Inter. Det är nyckelmatcher för att kunna lägga vantarna på tredjeplatsen. Och vem vet, då kanske de kan drömma om mer än så.
ANNONS

Det är dags att akta sig för Roma.

***

Några som kanske inte älskade att Roma vann, var Milan. Då de själva är mitt uppe i en rätt fin form försöker de samla så många poäng så att de åter kan drömma om en tredjeplats som länge sett förlorad ut. En tredjeplats där Roma är en huvudkonkurrenterna.

Det kan bli svårt att nå dit då det är så pass många lag som slåss om saken, men segern över Torino betydde fjorton poäng av arton möjliga och ingen förlust på de nio senaste matcherna. Det är statistik att luta sig mot.Den stora skillnaden är försvarsspelet. Under en kväll mot Torino när Bacca och Niang inte var i bästa slag agerade backlinjen säkert och mittfältet slet hårt för att hjälpa dem.

Zapata var riktigt bra för andra matchen i rad, Donnarumma är på riktigt, Antonelli och Abate agerar stabilt, Kucka är en slitvarg och Honda verkar vara en återfunnen spelare.
ANNONS

Man lyckades repetera samma typ av koncentration och hårda jobb som mot Napoli. I längden kommer det krävas mer från offensiven, men att få ordning på försvarsspelet som man gjort är nog att börja i rätt ände så att säga.

Kanske är det dags att börja ta Milan på allvar.

Publicerad 2016-02-28 kl 10:13

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto