Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Den tredje platsen

Lorenzo Medici

I väntan på Bayern tog Juventus emot ett Sassuolo utan nyckelspelare som Berardi, Missiroli och Cannavaro.  Juventus nya superstar Dybala visade upp sin gyllene och skruvade elegant in matchens enda mål.  Fredagsjobbet fixat.

Napoli ger sig dock inte.

Det blev mycket bollinnehav och en hel del chanser för Napoli, men det skulle krävas en straff för att Napoli skulle vinna. Higuains nummer 27 och de ljusblå hänger på.

Men förutom att scudetto-kampen går vidare ser även striden om den viktiga tredjeplatsen ut att kunna bli en rysare. Vi kan mer eller mindre säga att det det står mellan Roma, Inter och Fiorentina. Så vilka har bäst chans att ta hand om den där sista C.L-platsen?

Roma

Igår: Seger med 1-2 över Udinese. Salah-skarv och Dzeko-mål. Sedan kyligt avslut av Florenzi efter att nosat sig in in i straffområdet. Roma mötte dock ett ganska svagt Udinese.

Luciano Spalletti har väckt Roma, gett dem en ny identitet och radar nu upp segrar. Det skulle inte förvåna mig om han också till slut får ordning på Edin Dzeko. Igår hittade bosniern rätt med matchens enda mål och var även med och byggde upp 0-2, vilket skapar lite hopp om att han kan ge Roma det man hoppades han skulle ge dem. Mål, någon som kan hålla i boll och styrka i straffområdet.

Vad talar för? Den fantastiska formen, Spalletti och att man har en ruskigt stark offensiv.

Vad talar emot? Att den fantastiska formen inte kan hålla hela säsongen ut och att man har ett rätt tufft schema med Rom-derby och Napoli som knepiga matcher.

Spelprogram: Inter (h) Lazio (b) Bologna (h) Atalanta (b) Torino (h) Napoli (h) Genoa (b) Chievo (h) Milan (b)


Fiorentina

Igår: Oväntat poängtapp mot Verona. Mauro Zarates mål räckte inte.  

De flesta tror ju inte att Fiorentina kommer klara av att ta en Champions League-plats. Det inkluderar mig. Men vi ska nog akta oss för att tro att de kommer ge sig så lätt. De har ett bra grundspel och har många offensiva vapen att tillgå. Dessutom har de något lättare program att tillgå än vad Inter och Roma har. Trots det är min känsla att de också kommer ha lättare att tappa poäng där man kanske inte tror att de ska göra det. Precis som igår mot Verona.

Vad talar för: Att de får vara outsiders, de har ett hyfsat lätt schema och att man har många bra offensiva alternativ att välja på.

Vad talar emot: Att de förmodligen kommer tappa poäng i någon eller några av de matcher man inte förväntas göra det. Att varken Ilicic eller Kalinic är i toppform.

Spelprogram: Frosinone (b) Sampdoria (h) Empoli (b) Sassuolo (h) Udinese (b) Juventus (h) Chievo (b) Palermo (h) Lazio (b)

Inter

I lördags: Lyckades besegra Bologna med 2-1. Ingen jätteimponerande insats, men man tog viktiga tre poäng när Perisic gjorde mål igen och D´Ambrosio tog liten revansch för Juve-fiaskot. Perisic ser ut att ha kommit igång på allvar och börjar nu bli den där poängspelaren man hoppades att man värvade i somras.

Efter en svag period har Inter nu hittat en ganska bra form. Man har vunnit de tre senaste matcherna och offensiven har sett bättre ut än på länge. Det ger nytt hopp. Givetvis måste man ta minst ta en poäng mot Roma nästa vecka, annars kan bli riktigt, riktigt svårt att ta tredjeplatsen både psykiskt och rent poängmässigt.

Vad talar emot: Att man har uppåtgående form och att spelare som Perisic, Miranda och Ljajic har sett bra ut på sistone. Förhoppningen är att de senaste segrarna gett blodad tand.

Vad talar emot: Att formen bara en tillfällig illusion och att man snart är tillbaka till samma krampaktig spel som för några veckor sedan. Icardis skada oroar också en aning (kan bli borta en månad).

Spelprogram: Roma (b) Torino (h) Frosinone (b) Napoli (h) Genoa (b) Udinese (h) Lazio (b) Empoli (h) Sassuolo (b)

I och med toppad form och ett litet försprång tror jag att det blir Roma som tar den sista Champions League-platsen. Men Inter kan komma att ge dem en match, inte minst om de lyckas ta minst en poäng när de möts om en vecka.

En match som verkligen går i tredjeplatsens tecken.

***
Matchen mellan Chievo och Milan var rena rama sömnpillret. Förutom en italiensk cup-final känns det nästan som om Milans säsong är över, att de nu mest handlar om att se vilka spelare som är värda att behålla.

Vilket inte är många…

***

Gillade vad Robin Quaison ändå gjorde under den lilla tid han hade boll.

***

Ciro Immobile gjorde två mål för sitt nygamla lag mot sitt ännu äldre lag.  Det andra målet var rena ett vackert fyrverkeri-skott i bortre på en touch. Sådant som kan ta en till EM.

Det räckte dock inte till seger. Genoa vände och vann. Cerci gjorde två straffmål för sitt nya lag mot sitt gamla lag och en Rigoni-nick ordande sedan 3-2.

***

Miroslav Klose må vara hundra år och må lämna Lazio efter säsongen, men emellanåt orkar benen fortfarande och han vet han vart motståndarmålet befinner sig. Som igår mot Atalanta.

Annons
Publicerad 2016-03-14 08:02

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto