Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Status quo i striden om tredjeplatsen

I slutändan var det nog rättvist med delad pott mellan Roma och Inter. Och kanske var båda lagen ganska nöjda med resultatet trots allt. En poäng som gör att Roma behåller ett grepp om tredjeplatsen och en poäng som gör att Inter inte är helt avsågade från en C.L-plats.

Med tanke på Romas senaste fantastiska form var gårdagens insats en liten besvikelse. Trots att Salah och El Shaarawy kändes pigga var det var inte riktigt samma flyt i det offensiva spelet och man lyckades sällan skapa tryck med långa anfall.

ANNONS

Inter lyckades klara ut den lilla storm som Roma orsakade i början och gjorde sedan matchen rätt jämn med trygghet bakåt och med balkan-trion Ljajic-Brozovic-Perisic som lyckades skapa en del giftiga försök framåt.

Det var kanske inte helt oväntat att det var en av ligans mest formstarka spelare i Ivan Perisic som lyckades placera in 0-1. Kroaten är i toppslag. Den blåsvarta drömmen om att komma närmare de rödgula varade dock bara i en dryg halvtimme.

När Radja Nainggolan kastade sig fram som en offervillig harakari-samuraj och dunkade in 1-1 sex minuter från slutet, var det nog en stor lättnad som lämnade  Spallettis kropp. Hade Inter vunnit och närmat sig hade förutsättningarna om striden om tredjeplatsen förändrats rejält.

Istället är nu avståndet fortsatt fem poäng vilket är tillräckligt för att Roma än så länge ska känna sig relativt lugna. Samtidigt kan Inter fortsätta sin jakt med visst hopp. Man förlorade inte, lyckades ta en poäng och gjorde en taktiskt stabil match.

Striden intensifierades inte, men är heller inte över.
ANNONS

***

Det ska bli intressant att se hur Juventus reagerar på den hårda förlusten mot Bayern München. Dessutom i ett derby mot Torino.

***

Det ska bli intressant att se om Udineses nye tränare Gigi De Canio kan ge laget positiv effekt på en gång. Sassuolo borta väntar.

***

Det ska bli intressant att se vad Milan och Lazio gör av sin match. Två lag som står lite bland besvikelse och utan något större mål för resten av säsongen.


Publicerad 2016-03-20 kl 11:35

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto