Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mihajlovic ut, Brocchi in - men problemen lär kvarstå

Det har ju legat i luften ett tag. Att Sinisa Mihajlovic skulle få sparken. Nu ser det ut att det bli verklighet. Italiensk media rapporterar att Primavera-tränaren Cristian Brocchi kommer ta över laget redan idag och att Mihajlovic får lämna posten som huvudtränare.

När vi nu snart lägger Mihajlovics tid som tränare för Milan till historien finns det inte speciellt mycket att minnas. Spelmässigt har det sällan sett särskilt bra ut och det har funnits för lite embryon till att det skulle bli bättre med tiden.

Men om det verkligen är Mihajlovics fel har jag svårt att tro.

Cristian Brocchi är i mångt och mycket Silvio Berlusconis val. Presidenten drömmer våta drömmar om att hitta sin egen Pep och hoppas nu att Brocchi är det italienska svaret på en inhemsk tränare som har det lilla extra.

ANNONS

Brocchi var en hårt jobbande mittfältare med på sin höjd en godkänd Serie A-karriär i bagaget. Hans tränar-filosofi är att laget ska föra spelet, ha bollinnehavet och ta kommandot i matcherna. Det troliga är att han till en början kommer använda sig av ett 4-3-3-system och vi ska inte bli förvånade om han låter en och annan ung talang få chansen som t ex Manuel Locatelli.

Att man väljer att sparka Mihajlovic och ge Brocchi chansen redan nu handlar säkerligen om att man vill testa Brocchi och se vad han kan göra. Sju matchers provanställning helt enkelt. Det är ju en sak att sköta ett Primavera-lag och något annat att slängas in i hetluften i Serie A.

Förhoppningen från Berlusconis sida är att få se något från Brocchi som väcker hopp om framtiden och att man då ska kontraktera honom till hösten. En annan anledning till att man väljer Brocchi har säkerligen mycket att göra med att det inte vimlar av bra alternativ. Antonio Conte är på väg till Chelsea och var säkert aldrig särskilt aktuell och få duktiga tränare är ens intresserade av att ta över en medioker trupp som knappt kommer ta sig till Europa League.
ANNONS

Sökandet efter en ny Pep kan vara lönlöst. Dels så växer sådana som han inte på träd och dels så är Milans trupp inte i närheten av Barcelonas eller Bayern Münchens när det gäller kvalité eller har samma röda tråd i sitt sätt att driva en klubb.

Det är möjligt att det räcker för Brocchi att vara Brocchi, men min känsla att så länge Berlusconi inte säljer klubben, kommer han gå ungefär samma öde till mötes som Seedorf, Inzaghi och Mihajlovic gjort innan honom.

Det är inte Brocchi som är lösningen på Milans problem, det är att Berlusconi inte kan göra frigöra Milan från honom själv.

Publicerad 2016-04-12 kl 09:02

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto