Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mästare i kostym?

Lorenzo Medici

Mästare i kostym?

Runt klockan 17.00 idag kan Juventus ro hem sin femte raka scudetto. Bli mästare i kostym. Bara Roma kniper minst en poäng mot Napoli.

Detta på grund av Juves seger över Fiorentina igår. En match där “Viola” snickrade fint, hade störst bollinnehav, men inte riktigt omvandlade det till så värst många chanser.

Fiorentina vaskade dock fram tillräckligt med lägen för att sitta i en ledning efter 45 minuter. Bernardeschi blåstes felaktigt av för offside när han hittade rätt bakom Buffon, men ska sanningen fram var det med en hårsmån och svårt för domarna att hinna se.

Desto lättare var det att se att Alonso blev ordentligt dragen i tröjan av Rugani när han skulle nicka in bollen i mål. Där borde Fiorentina fått straff. Medan de lila inte kunde få in bollen i mål hade Juventus lyckats med just det. Ett förträffligt anfall där Pogba nickade ner fint på tredje gubbe i Mandzukic som snyggt sköt in betydde 0-1.

Den andra halvleken fortsatte i ungefär samma form som den första. Ett Fiorentina som hade mycket boll, men som inte lyckades vara konkreta. Istället krävdes det ett jätteslarv från Bonucci för att Kalinic och hemmalaget skulle kunna kvittera.

Juventus struntar dock i om motståndarna har mer boll eller har fler chanser. De kan konsten att vara effektiva och tog strax efter väl vara på det flipperspel som uppstod och Morata stötte in 1-2.

Domare Tagliavento verkade sedan medveten om “missarna” i den första halvleken och skonade Gonzalo från hans andra gula och hittade på en straff när Kalinic föll enkelt i straffområdet.

Men spelare som fixar straffar som inte är straffar ska inte lägga straffar. Inte minst mot ett mästarlag med en mästare i mål. Superman Buffon knep Kalinics straff och satte därmed champagnen på kylning till måndag eftermiddag.

Bästa laget i Serie A tog en seger fastän motståndarna var värda en poäng och det är ofta så man vinner scudetton.

Att det dessutom är den femte i rad talar sitt tydliga språk.

Palermo vinner bottendramat

Med kniven på strupen plockade Palermo fram både kämpaglöd och smartness i rättan tid.. Frosinone hade mest boll och skapade mest, men Palermo försvarade sig väl och tog vara på sin chanser. I den här typen av matcher är det guld värt att ha rutinerade rävar som Sorrentino, Maresca och Gilardino.

Räkna med stort dramat kring bottenstriden de sista veckorna.

Carpi: Empoli (h) Juventus (b) Lazio (h) Carpi (b)
Mina beräkningar: 4-5p
Slutpoäng: 36-37p


Palermo: Sampdoria (h) Fiorentina (h) Hellas Verona (h)
Mina beräkningar: 4-6p
Slutpoäng: 36-38p


Frosinone: Milan (b) Sassuolo (h) Napoli (b)
Mina beräkningar: 3-4p
Slutpoäng: 33-34p

Inter börjar hitta rätt

Oavsett om Inter tar en C.L-plats eller inte verkar Mancini åtminstone sent omsider hittat ganska rätt med sin elva. Segern mot Udinese var långt ifrån någon säker sådan,men gav en hel del positiva svar.

Brozovic har levererat flera matcher i rad, Kondogbia börjar verkligen hitta rätt, Icardi är Icardi, Handanovic gör sina super-parader och när Jovetic väl får spela bidrar han med stor klass. Det finns en bra grund att bygga vidare på.

Annons

Övrigt från söndagen

Det var öppet värre när Sampdoria och Lazio gjorde upp på Marassi. Chanser åt båda håll och bra fart. Ibland är det härligt med matcher som inte betyder så mycket och där spelarna kan spela utan större press. Att Sampdoria sedan gick och vann var mest tillfälligheter, matchen hade kunnat gå åt vilket som helst.

Eusebio De Francesco firade sitt nyskrivna kontrakt med seger över Torino. Sassuolo gör en imponerande säsong.

Josef Martinez gjorde mål i förra veckan vilket hör till ovanligheterna. Igår var han tillbaka i målsumpar-form. Jag har sällan skådat en anfallare som saknar avslutsförmåga som han.

Marco Boriello har prickat super-formen på vårkanten.

Bolognas seger över Genoa innebär nu att nykomlingen mer eller mindre grejat nytt kontrakt. Nästa säsong kan de sikta högre.
Annons

***

Idag är det dags för Roma och Napoli att sätta klorna i varandra. Vinner Roma har de chansen att ta sig förbi just Napoli, men samtidigt måste de skydda sin tredjeplats från ett jagande Inter.

Serie A sover aldrig.

Publicerad 2016-04-25 10:15

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto