POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

De tre klart bästa lagen i Italien visade klass

Det blev en lördag där tre lag cementerade sin status som de tre absolut bästa lagen i Italien. Juventus var först ut att fira sin scudetto med att mangla ett decimerat Sampdoria med hela 5-0. På många sätt var det rätt att Paulo Dybala signerade segern med två mål.

Kampen om andraplatsen var väl inte jättespännande då Napoli ställdes mot Frosinone, men även nedflyttningsklara lag ska ju besegras. Så gjorde också Napoli och triumfen blev dubbel då Gonzalo Higuain spottade in tre mål och skrev in sig i den italienska fotbollshistorien som den bäste målskytten under en säsong. 36 baljor och Nordahls rekord var passerat. En fantastisk prestation. “Pipita” är utan tvekan årets spelare.

Men bakom Higuains rekord fanns även bland annat ett lysande nyförvärv i Allan, Jorginhos geometri, Koulibalys muskler och Insignes suveräna höstsäsong. Och så Marek Hamsik då.
“Marekiaro” är lagets bandiera, deras själ och ledsagare. Han gnäller aldrig och gör sina mål och assist varje säsong. Han levererar alltid. Precis som många andra har han mått bra av Sarris inträde, han har fått spela mer rättvänd och sluppit bli utbytt i 75:e minuten varje match.

Romas seger över Milan räckte alltså inte till en direktplats till C.L, men väl till en playoff-plats. Bytet till Luciano Spalletti blev bingo och laget rusade sig fram till en tredjeplats.

Klasskillnaden mot Milan var enorm. Roma spelade på få tillslag, använde fart och visade beslutsamhet. Salah är snabbare än de flesta, El Shaarawy visade att Milan borde ha trott på honom, Pjanic snickrade boll med sin superteknik och Nainggolan är en effektiv krigare. De Rossi såg ut som en man för den italienska startelvan, Florenzi och Digne rusade på fint, Manolas och Rudiger bossade lungt i försvaret och Strootman var tillbaka i startelvan där han hör hemma.

Milan däremot var däremot som en sorglig plastikoperation. Föredettingarna Mexes och Alex bjöd på parodi på försvarsspel, Bertolacci var en tragedi och unge Locatelli slog bort många bollar. 

Milan har en startelva att kasta bort och det enda som var någon sorts behållning för de rödsvarta var avtackningen av Christian Abbiati efter matchen. De har visserligen en cupfinal att se fram emot, men jag har i sanningens namn väldigt svårt att se dem lyckas lura Juventus på titeln.

Nu när Serie A-säsongen nästan är i hamn tar nu tre lag snart semester med gott samvete. Får de nu bara behålla sina bästa spelare och krydda truppen ytterligare kan de nog göra lite väsen av sig i den där Champions League också.Publicerad 2016-05-15 kl 00:31
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto