Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Apokalyps San Siro

Lorenzo Medici

Det råder märkliga dagar i Milano.

Ett Milan som springer runt på ett apokalyptiskt San Siro, med en en tränare som nyss var en armflaxande, gnällig måltjuv och med en trupp sammansatt på billiga prislappar, lån och utgående kontrakt.

Det är lite som om Milan befinner sig i filmen Mad Max.

Vad passar då bäst att just Phillipe Mexes och Jeremy Menez var gårdagens kanske största huvudrollsinnehavare. Båda har något schizofrent över sig. Menez är ofta väldigt bra eller väldigt dålig, inte så mycket däremellan.

Den här säsongen har han dock mest visat sina positiva sidor och så även igår när han laddade bössan i den första halvleken med ett sånt där skönt skott (Brkic dock inte oskyldig).

Annons

Däremot är Mexes den mest schizofrena spelaren man kan tänka sig. Han har haft perioder den här säsongen där han visat upp ruggigt bra försvarsspel och dagar där han varit usel. Eller dagar när han tar stryptag på andra spelare.

Igår var han sannerligen bättre anfallare än försvarare.

Milan lyckades till slut vinna över med Cagliari med stor hjälp av synskadade Tagliavento och hans blinda assistenter. Det mest spännande igår var kanske trots allt den bojkottande kurvan.

Jag är inte alltid för att supportrarna protesterar och buar ut sina lag. Det beror lite på.  I Milans fall tycker jag de ska göra allt i deras makt för att försöka få Berlusconi att sälja.

Det är så oerhört mycket viktigare än en trepoängare över Cagliari.

***
Filippo Inzaghi börjar bli en Mazzarri 2.0. Nu pratar han om hur högt upp de kunde varit i tabellen om de inte haft några skador, att han ska vara i Milan resten av livet. En seger gav visst lite hybris.

Annons

***

Klart Juventus slog volter inombords när de lottades mot Monaco. Allt snack om tuff motståndare hit och dit är rena snickesnacket. Alla ville lottas mot Monaco. Alla.

Sedan kan man göra som Arsenal och underskatta dem och åka ut, men gör Juventus inte det så går man vidare.

Det blev tuffare för Napoli. Mötet med Wolfsburg känns mer som en semifinal än en kvartsfinal. Jag tror dock att Napoli har rätt goda chanser. Tyskarna var bra mot Inter, men var inte på något sätt oslagbara. Inter lyckades t ex skapa väldigt många chanser mot dem.

Fiorentina borde kunna slå ut Dynamo Kiev, men deras seger över Everton imponerade.

***

Etoo vs Inter. Roma på jakt efter sig själva på Stadio Manuzzi, Genoa vill skrälla i Turin och nykontrakterade Felipe Anderson vill skjuta Lazio till Champions League medan cup-kungarna Napoli och Fiorentina vill säga sitt.

Annons

Ytterligare en dag i Calcions härliga och oförutsägbara liv ska tas till ända.

Publicerad 2015-03-22 10:26

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto