Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Premier Leagues 10 bästa försvarare

Okej, den här listan kan ni faktiskt ha sett på annat ställe i icke omarbetat skick.

Men det är ju en lista! – Och det har ju många efterfrågat, så jag kör den här ändå.

Alltså, Premier Leagues tio bästa försvarare.

Och det är så klart något som kan vara av intresse och som kan väcka lite rolig diskussion så här under helgen. Utöver den sedvanliga matchdiskussionen som brukar uppstå.

Det har även fördelen för mig personligen att bloggen går snabbare att skriva den här gången.

Mycket att göra under helgen.

Bland annat ska jag försvara min pingisklubbs färger i Division 4 – vi får se om vi klarar uppflyttning.

Första tävlingarna på över 16 år sedan man lade racketen på hyllan i och med att studier och arbete tog överhanden.

Attans vad man gått ner sig.

…………………………………………………

PREMIER LEAGUES TOPP-10 – FÖRSVARARE

(1) Nemanja Vidic, Man Utd

Man Utds nye kapten och möjligen den hårdaste fotbollsspelare som någonsin vandrat på denna jord. Kompromisslös i alla lägen, fantastisk i huvudspelet, ett mycket starkt positionsspel med en god blick för spelet och en underskattad teknik. Driver vid behov på Man Utds offensiva spel genom att trycka högre upp i planen. Farlig också på fasta situationer. Brister något i snabbhet, men en diskussion om ”världens bäste försvarare” måste ha Vidic som en av de allra främsta kandidaterna.

(2) John Terry, Chelsea

Chelseas obestridde och symboliske ledare. En klassisk mittbackstyp som helt dominerar det egna straffområdet och som mer eller mindre aldrig förlorar en nickduell. Är född och uppvuxen i en Chelseatröja och lär förbli klubben trogen under resten av sin karriär. Att Chelsea under den här framgångseran har haft en kapten som Terry är den främsta anledningen till att en dyrt hopköpt spelartrupp drabbats så lite av splittringar.

(3) Ashley Cole, Chelsea

Ovanligt illa omtyckt som person, inte minst i andra delar av London, men som fotbollsspelare kan det inte finnas några tvivel om Ashley Coles förmåga. Oerhört stark i försvarsspelet och flitig i Chelseas offensiv så är han nu sannolikt världens just nu bäste vänsterback.

(4) Rio Ferdinand, Man Utd

En mittback med unik spelförståelse, känsla för spelet och en bättre teknik än vad man är van vid hos en brittisk försvarsspelare. Oerhört betydelsefull ledargestalt i Man Utds försvar och hans partnerskap med Vidic i mittförsvaret är kanske Premier Leagues bästa någonsin. Ferdinand är med sitt passningsspel dessutom betydelsefull för Man Utds uppbyggnadsspel. Senare års skadeproblem har hindrat hans prestationer.

(5) Patrice Evra, Man Utd

Tävlar med Ashley Cole om titeln ”världens bäste vänsterback” men Evra är något svagare i det defensiva spelet. Men på sin vänsterkant är Evra en pådrivande kraft i Man Utd-maskineriet och hans löpningar är ett viktigt offensivt vapen.

(6) Branislav Ivanovic, Chelsea

En granithård försvarare som kan spela såväl högerback som mittback. Kom till Chelsea från Lokomotiv Moskva 2008 och har sedan dess blivit en värdefull spelare för Chelsea. Hans styrkor ligger framför allt i defensiven men Ivanovic är också något underskattad vad avser det offensiva spelet.

(7) Ledley King, Tottenham

En extremt skadeförföljd mittback som knappt klarar av att träna mellan matcherna, men med honom på planen är Tottenhams försvarsspel minst en dimension bättre än annars. Hans teknik och snabbhet kan ibland framstå som något suspekta men positionsspelet är näst intill felfritt.

(8) Alex, Chelsea

En klart underskattad mittback som tagit över rollen som Terrys partner i Chelseas mittförsvar. Är hård i kroppen, positionsstark, konstruktiv i uppbyggnadsspelet och med sitt skott dessutom en farlig joker i Chelseas offensiv. En viktig kugge i Chelseas lagmaskin.

(9) Thomas Vermaelen, Arsenal

Tystade omedelbart kritiska röster med sin första säsong för Arsenal genom att göra hela sju ligamål. Med sin blotta närvaro är han en väl behövd ledargestalt i Arsenals försvar, en givet sin längd förvånansvärt skicklig huvudspelare och med en fantastisk vänsterfot. Hans svaghet är positionsspelet där han har en del kvar att arbeta med.

(10) Leighton Baines, Everton

En följsam och konstruktiv vänsterback i fin Premier League-tradition, den tredje på den här listan. Baines besitter en av ligans bästa vänsterfötter, vilken är praktisk vid såväl frisparkar som vid kirurgiskt placerade inlägg som inte sällan prickar Cahills skalle. Ovärderlig för Everton.

Bubblare på min lista:

» Phil Jagielka, Everton
» Bacary Sagna, Arsenal
» Jamie Carragher, Liverpool
» Ryan Shawcross, Stoke
» Christopher Samba, Blackburn
» Vincent Kompany, Man City

Ej i inbördes rangordning.

…………………………………………………

The defence rests!

Be Champions!!

Och kom ihåg – bloggen älskar er!

Edit: Formidabel kommentarsexplosion igår kväll, jag fick nästan en apoplektisk chock när jag kom in i morse. Crazy buggers!

Publicerad 2010-11-13 kl 07:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons