Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

PL-Hörnan 2022-23 (#8): Ännu bara ett lag i Manchester!

Peter Hyllman

Guldstjärnan: Man City & Arsenal
Väl värt att hylla båda de stora lagen som faktiskt vann sina viktiga hemmamatcher den här helgen, mot heta derbymotståndare. Båda lagen gjorde det med emfas och båda lagen visade att de definitivt har för avsikt att slåss om ligatiteln, oavsett vem av dem som till slut slåss bäst.

Annons

Skamvrån: Fulham
Väldigt frestande att sätta Man Utd här så klart, men att de ändå visade lite ryggrad och reducerade två gånger på slutet gör att jag ändrar mig. Fulham hade däremot en match de mycket väl hade kunnat vinna men förlorar stort hemma mot Newcastle, efter ett fullständigt onödigt rött kort efter bara några minuter.

Kvarsittning: Man Utd
Vi sätter dem här istället. Naturligtvis var detta en rejäl setback efter fyra raka vinster i ligan, men ändå inte en oväntad setback. Alldeles oavsett Gary Nevilles och Roy Keanes affektiva utspel (se nedan) finns vissa skillnader mellan denna och Man Utds många tidigare förnedringar. De får sitta och reflektera över sina synder ett tag.

Roliga timmen: Antonio Conte
Nog för att Conte här kan ha ett visst case, det var ett både billigt och potentiellt avgörande rött kort, men för att vara en manager som säger sig inte tycka om när andra managers klagar på domaren efter en förlust, ironiskt nog sagt om bland andra Mikel Arteta, så klagar Conte väldigt ofta på domaren efter en förlust.

Annons

Tillbaka till skolbänken: Man Utds försvar
Kanske var det aldrig ett påstående som precis sade något, men det såg under de senaste matcherna ut som om det hunnit bli lite ordning på Man Utds försvar igen. Någon sådan ordning var svår att se på Etihad ikväll.

Skolkarn: Anfield
Man kan förstå att det blir lite avslaget i underläge med 0-2. Men märkligt nog kändes Anfield tämligen avslaget både under och även omedelbart efter Liverpools comeback och vändning. Det är som om inte bara Liverpools spelare har slagit av lite på takten, utan även Liverpools supportrar.

Hemläxan

Vid vilken punkt i tiden börjar det diskuteras på allvar om Jürgen Klopp längre är rätt manager att ta Liverpool framåt härifrån?

Stora och starka ord från både Gary Neville och Roy Keane omedelbart efter Manchesterderbyt. Det är sådana här gånger jag kan tycka att det inte är alldeles lyckat att gamla spelare ska prata om sina gamla lag.

Annons

Erling Haaland är brutalt bra.

Väl värt att hålla ögonen på måndagskvällens nedflyttningsmatch/vem-får-sparken-först-match på King Power mellan Leicester (Brendan Rodgers) och Nottingham Forest (Steve Cooper).

Tillbaka till det europeiska cupspelet under veckan.

Publicerad 2022-10-02 19:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto