Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Noël

Det börjar nalkas jul.

Så också för den här bloggen som i och med det här inlägget tar några dagars uppehåll över julhelgen.

Men till Boxing Day ska man väl ha hunnit pallra sig upp igen från dvalan. The show must go on.

Det är väl något av standard procedure att runt dessa glöggdoftande tider sammanfatta säsongen som gått i lättsmält format.

Och vad som duger för andra duger också för mig.

Jag påtar ihop några kategorier och kandidater. Känn er fria att såga, dissa, hylla och gnälla – dra ifrån, lägga till och era egna uppfattningar tillfredsställa.

Busting out the rhymes now. Dags att gå vidare.

…………………………………………………

TILL ALLA SNÄLLA BARN

Höstens överraskning
Roberto Di Matteo
– Har fått ordentlig ordning på West Broms svängdörrar till försvarsspel samt skapat en mer organiserad och slagkraftig offensiv. Helt plötsligt har West Brom gått från ligans jojo-lag till ett tämligen stabilt lag med goda chanser att etablera sig i Premier League.

Höstens genombrott
Andy Carroll
– Första säsongen tillbaka i Premier League med Newcastle har börjat fantastiskt för det unga engelska kraftverket till anfallare. Gör många mål och mål på alla de sätt och vis.

Höstens värvning
Rafael van der Vaart
– Värvad för billig penning på transferfönstrets sista dag så har van der Vaart nästan synbart höjt Tottenhams vinnarmentalitet i matcher de tidigare förlorat. En värvning av Cantona-esque potential. Utan honom hade de fått det tuffare i Europa och ligaspelet hade sannolikt haltat i större utsträckning.

:::

Höstens Prosit
Roberto Mancini
– Har stått för det ena märkliga uttalandet efter det andra när mediadraget har blåst som snålast under hösten men det märkligaste av de märkliga var kanske när han försökte få det till att media bara kritiserade honom för att han var italienare. Vilket ju är bisarrt på alla de vis.

Höstens Blyger
Wayne Rooney
– Efter en jobbig semester i Sydafrika, kontraktsdispyter och pinsamma avslöjanden i tabloidmedia så var Rooney folkskygg i en sådan utsträckning att Ferguson inte hade hjärta att tvinga honom att gå upp och ställa sig framför klasskamraterna på Goodison Park. Kort därefter så skickades han iväg till USA och i straffområdet har han mest hela säsongen fått nervösa fnissattacker så fort bollen kommit i hans närhet.

Höstens Trötter
Fernando Torres
– Det är inte lätt att vara högbetald stjärna i en av Englands stora klubbar när allt börjar gå emot. Dåliga ägare, dålig manager och dåliga medspelare, sopig mat och ruggigt väder, elaka motståndare – det är mycket man tvingas stå ut med. Vad tjänar det då till att anstränga sig?

Höstens Glader
Samir Nasri
– Arsenals lille hårdskjutande smurf lyckas se så barnsligt lycklig ut precis varje gång han gör mål på mer eller mindre märkliga eller fantastiska sätt och vis. Och det har han ju dessutom lyckats göra rätt många gånger hittills den här säsongen. Livet leker, hallonsaften flödar.

Höstens Butter
Martin O’Neill
– Fick inte alla leksaker han pekade på och fick inte spendera någon annans pengar bäst han ville, sådant som kan dra ned humöret på vem som helst så klart. Och istället för att kritiskt fundera över sin egen insats under sin tid i klubben så är det så klart bättre att bara lämna klubben i sticket – fem dagar innan säsongspremiären.

Höstens Kloker
Ian Holloway
– Har på en total lönebudget mindre än kostnaden för Yaya Touré värvat väldigt klokt och på så vis gjort en förmodad slagpåse till ett mittenlag och en positiv överraskning i ligan. Mer imponerande är att under sin första sejour som manager i Premier League ha självinsikten att inse att det egna försvaret inte duger till att parkera bussen och att tvärtom ett konstruktivt anfallsspel kan vara lagets bästa försvar mot nedflyttning.

Höstens Toker
Heurelio Gomes
– Lika släpphänt med bollarna som den fånige dvärgen är med trumpinnarna. När han inte ytterst generöst bjuder motståndare på öppna mål så låter han antingen skott gå rakt igenom sig eller så orsakar han straffar eller röda kort mot det egna laget. Inspirerar lika mycket säkerhet som en blind höna.

:::

Höstens utropstecken
Bolton
– Befinner sig på en stabil position på tabellens övre halva och har fått en helt ny dimension i sitt spel sedan Owen Coyle tagit över. Coyle har även fått fart på svensk fotbolls egen träskomaradona. Enda orosmolnet är klubbens finanser, men kan Coyle åstadkomma underverk och rädda situationen med spel i Europa?

Höstens frågetecken
Man Utds bortaspel
– En vinst, sex oavgjorda och med en målskillnad om +1 är inte vad man förväntar sig av ett engelskt topplag. Om Man Utds bortaform varit i närheten av det normala så hade kanske ligan redan varit avgjord. Ska Man Utd vinna ligan så måste bortaspelet förbättras.

:::

Höstens Cliff Barnes
Anuradha Desai
– I hård konkurrens med Roman Abramovich och Mike Ashley i Newcastle. Men Abramovichs ingrepp var relativt litet och Ashley hade i alla fall vett att ha en ersättare redan färdig. Desai kan absolut inget om fotboll, börjar prata om att ”spela vackert”, sparkar en bevisat framgångsrik manager utan en aning om vem som ska efterträda honom, förväntar sig Champions League-spel med en trupp som är midtable at best och som ägarna enbart vill investera chicken shit i. Blackburn går i ett steg från stabilt lag till krislag.

…………………………………………………

EN SPECIELL JULELVA

Norpat från sajten ManUtd24, vänligen länkat av Erkie Jerkie, så kan vi nu publicera en speciell julelva.

Christmas Tree Formation (4-3-2-1): Pepe Reinadeer – Steve Harkness the Herald Angels Sing, Away in Nemanja, Mistle-Tony Adams, Zat ’O Holy’ Knight – Baby Jesus Navas, Rory Delapland, Peter Santa’s Beard-sley – David Eggnog, Craig Jingle Bells-amy, Holly Gunnar Solskjaer

Subs: Jim Sleighton – Christmas Carol Poborsky – Sledley King – Paul Ince Pies – St Nicolas Anelka – Ryan Bauble – A Bebe Is Born in Bethlehem – Ruud-olph Van Nistelrooy – Allan Mulled-winery

Manager: Sir Elf Ramsey

Assisterande manager: Gianfrankincenseo Zola

…………………………………………………

JULFRÅGORNA

» Genom åren har fyra spelare gjort minst ett hattrick för tre olika klubbar som spelat i Premier League – vilka spelare och för vilka klubbar?

» En spelare i Premier Leagues historia har gjort fyra hattricks för sin klubb men sett sitt lag förlora två av dessa matcher med 3-4 – vem är spelaren?

Utslagsfrågan: Hur många spelare kan ni nämna som har gjort mål för minst fem olika Premier League-lag?

…………………………………………………

FOLKETS LAG

The Guardian sammanställde höstens samtliga läsarbetyg på samtliga spelare och kom fram till att det resulterade i följande elva:

(4-4-2): Richard Kingson (Blackpool) – Bacary Sagna (Arsenal), Rio Ferdinand (Man Utd), Nemanja Vidic (Man Utd), Leighton Baines (Everton) – Samir Nasri (Arsenal), Stuart Holden (Bolton), Luka Modric (Tottenham), Rafael van der Vaart (Tottenham) – Johan Elmander (Bolton), Andy Carroll (Newcastle).

What say you?

Ingen Gareth Bale. Ingen Berbatov. Ingen Nani. Kein Drogba. Song, Cole och Tevez sover med fiskarna.

Men tusan vet om inte folket kanske har lite rätt ändå.

…………………………………………………

Jag tycker det är förbaskat kul att samtidigt som andra bloggar känner sig tvingade att stänga ner kommentarsfälten så blir vi bara fler, större och bättre på den här bloggen.

Det är ett gott betyg för engelsk fotbolls supporterkultur.

Den livliga diskussionen mellan fans av många olika färger är i mina ögon den här bloggens stora och bestående värde. Dess roll som mötesplats är främst i mina tankar.

Så ett stort tack och en väldigt god jul till alla er som deltar och även till er som nöjer er med att läsa.

Och har ni några tankar om bloggens färdriktning framöver så föreslår jag att ni plitar ner några vänligt formulerade ord om det om ni har lust.

Be Champions!!

Publicerad 2010-12-22 kl 14:20

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons