POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Gästblogg: Linhem’s Football League Watch

It’s … Linhem’s Football League Watch!

Tänkte börja med ett klipp från non-league bloggen Cold Tuesday Eves.
Som kanske kan ge lite perspektiv till alla som klagar på domare i Premier League, La Liga eller Allsvenskan – något som jag förstås aldrig skulle göra – . Det är en FA Trophy match där Boston United och domaren rånar Gloucester på ett mål som om de vore självaste Steve Evans.

https://coldtuesdayevenings.blogspot.com/2011/01/horrendous-refereeing-decision.html

Väl inne på FA Trophy kan man notera att Grimsby fortsätter att skämma ut sig, 2-1 förlust mot Chasetown, ett lag som är nykomlingar i divisionen 2 divisioner under Grimsby.

De är även viktigt att notera hur jag fortsätter att jinxa lag, först var de Port Vales försvar men nu är de Nigel Clough som förlorade mot Conference laget Crawley och nu i ligan 3-0 förlust mot Watford som ifall de vinner sina hängmatcher går upp på 2a plats. Inte illa pinkat för ett lag tippat för nedlyttning som var en hårsmån från administration i fjol.

::::

Managerkarusellen slutar inte snurra, sedan förra veckan har nu Chris Powell tagit över Charlton. Lämnar därför Svennis som gav honom 5 A-landskamper och utan erfarenhet tar han över Charlton där man i stort sett kräver minst playoffplats.

Eddie Howe som tidigare deklarerade att han skulle stanna i Bournemouth är klar för Burnley, väldigt intressant med Howe som gjort underverk med Bournemouth. Kraven är dock höga i Burnley där han självklart kommer jämföras med Owen Coyle. Caretakers tills vidare blir sensationellt nog anfallarna Lee Bradbury (förvisso omskolad till högerback) och Steve Fletcher, chansen att få se manager Bradbury spela bredvid Assisterande Super Fletch är inte så trolig men möjlig.

F.d Wimbledon och Bolton anfallaren Dean Holdsworth har tagit över Aldershot efter en lyckad tid i Newport County som ligger i toppen av Conference National. Väldigt intressant och de kommer mer om Aldershot nästa vecka. Läs mer om managers som gått från Non-league till Football League utan uppflyttning.

John Hartson som nyss slog cancer har sagt att han är intresserad att ta över Newport efter Holdsworth, det vore otroligt stort.

…………………………………………………

BIG RON MANAGER

Namnet kommer från dokumentären där Ron Atkinson, några år efter ha blivit utkastad från ITV för en rasistisk kommentar riktad mot Marcel Desailly bestämde sig för att ta sig tillbaka till fotbollen. Inte som manager utan som någon slags ”rådgivare” till en yngre manager.

Självklart var den klubben Peterborough med den galne fotbollsnarkomanen Barry Fry som ordförande, vars tid som manager i Birmingham City var en sällan skådad spelarkarusell.

Detta programmet som gick på engelsk tv –06 är bakgrunden till varför affärsmannen Darragh McAnthony köpte Peterborough, vilket kan jämföras med hur Roman Abramovich kom i kontakt med Chelsea.

MacAnthony som tjänat sig en förmögenhet genom att sälja tomter i olika turist områden som Marbella t.ex. hade ingen kontakt med P’Boro bara ett generellt intresse för sport då han håller på Liverpool och är involverad i motorsportscirkusen.

Hans övertagande av klubben var kontroversiellt Barry Fry inte ville sälja klubben och för att MacAnthony då var bara 30 år gammal.

Nu för en vecka sedan valde han att ta tillbaka Darren Ferguson som manager, som lämnade klubben i November -09 efter rapporterade meningsskiljaktigheter med Mr MacAnthony och Barry Fry som numera är ”Director of football” i klubben.

Fergusons första sejour i klubben började Januari -07 då P’Boro sparkat Keith Alexander och Ferguson blivit nekad managerjobbet av Wrexham, trots över 300 matcher för klubben.

MacAnthony kontaktade Ferguson på de grunderna att hans far är den han är och för att han i Wrexham klargjort att han vill gå i sin fars fotspår, Fergie hade inga manager meriter förutom en kort tid som assisterande åt Joey Jones i Wrexham innan han anställdes som player-manager i P’Boro.

Peterborough under Fergie var en succé, förvisso släppte man in mycket mål men med anfallstrion George Boyd, Aaron McLean & Craig Mackail-Smith tog man sig på 2 raka säsonger upp till Championship från League 2.

Frågan är om Fergie Jr är rätt man att stabilisera P’Boros försvar som när Johnson lämnade hade släppt in flest mål i hela L1, trots att man låg på playoffplats. Men han kan nog mycket väl få igång deras anfallsspel där George Boyd vart ganska osynlig under hösten.

Ny succé för Ferguson? eller klarar han inte att ta upp dem i Championship igen? Jag är själv tveksam till hans kompetens som manager men ger han tillbaka George Boyd sin fria kantroll så tror jag de klarar playoffplats i årets  svaga upplaga av League 1.

…………………………………………………

Championship – All hail Leroy!

En lite intressant notering från helgen var att bara Pompey & Ipswich lyckades göra mål men förlora sin match, resten av helgens förlorare förblev mållösa.

Bristol City som hade en bedrövlig höst men hämtat sig på slutet åkte på en riktig stjärnsmäll i helgen, 0-4 mot Middlesbrough där man också fick stabilitet personifierad David James utvisad och avstängd. För Boro lämnade Kris Boyd tidigt, mållöst men Leroy Lita har tagit över rollen som ”prima punta” i Boro.

Dougie Freedman är ny manager i Crystal Palace, anfallaren som under sin tid som spelare i klubben ofta petades i förmån för Andy Johnson och Clinton Morrison. Intressant val men likt Powell har han ingen erfarenhet som manager men förväntningarna är klart lägre då de handlar om att hålla sig kvar i Championship för Palace. I sin första match som Palace manager förlorade han dock med 3-0 i den tuffa bortamatchen mot Swansea.

Härligt också att Yakubu i Leicester och Jon Parkin i Cardiff båda levererade i debuten, 2 tunga anfallare. Och i med Parkins intåg sägs Jay Bothroyd vara på väg bort.

…………………………………………………

LEAGUE  1 – I have the Powell!

Blandad kompott i L1 där playoff utmanarna Sheff Wed och Charlton spelade 2-2, Chris Powells första match som manager och nyss inlånade Liverpool-talangen Nathan Eccleston hoppade in sista 20 minutrarna.

På temat inlånade anfallstalanger gjorde nyzeeländaren Chris Wood 2 mål för Brighton när man avfärdade P’Boro, Ferguson fick likt Powell, Freedman och Holdsworth inte börja med en vinst.

Är Brighton the real deal? Leder ligan med 4 poäng + 2 matcher i hand på Huddersfield. Chris Wood har hittills vägt upp avsaknaden av Kazenga Lualua och kanske får man inviga den efterlängtade nya arenan nästa år i Championship?

Eddie Howes avskedsmatch blev inte som de hade tänkt, Super Steve Fletcher som är en nära vän till Howe inledde förvisso målskyttet men Colchester vände matchen tack vare inhopparen Steven Gillespie, en scouser som innehav något slags målrekord för skollag i Liverpool-regionen vilket gjorde att han jämfördes med tidigare rekordinnehavaren Robbie Fowler men han behöll bara sitt rekord en säsong tills en viss Wayne Rooney slog de.

…………………………………………………

LEAGUE 2 – Not so fond of scoring anymore

Någonting står inte rätt till, Adam Le Fondre har spelat 4 matcher på de nya året och han har ännu inte gjort mål, förvisso 2 mål men för en målskytt som Rotherham är beroende av funkar de inte, får hoppas de inte sätter sig i huvudet bara. Förlust i helgen mot Southend är inget bra resultat när man ligger 3a i ligan.

Crewe fortsätter imponera, slog tidigare suveränerna Port Vale med 2-1 på hemmaplan, tänk den dagen när Dario Gradi slutar för gott, då får man nog nöja sig med en ingenmansland i L2.

Hereford har varit ligans slagpåse tillsammans med Barnet denna säsongen, likt Darlington och Grimsby i fjol (Lincolns jumboplats är missvisande) så deras hemmaseger mot Stockport var inte väntad, första segern på hemmaplan var de också. Rätt otroligt när man har lika många bortavinster som serieledarna  Chesterfield.

…………………………………………………

ÖVRIGT

Gary Johnson har gått från ett nästan ta sig upp till Premier League med Bristol City till att få sparken från P’Boro på 2 ½ år, behöver han kanske en paus från fotbollen?

På den nystartade bloggen Five in Midfield tar man en titt på Non-league laget Bedlington Terriers, som har fått lite uppmärksamhet på senaste tiden tack vare sponsorn Robert Rich som är världens 488e rikaste man, han är dessutom som ni förstår Macaulay Culkins farbror.

On the ball City – Världens äldsta läktarsång som fortfarande sjungs på Carrow Road.

Förra året dog Macclesfields manager Keith Alexander och i dagarna avled Macclesfield mittfältaren Richard Butcher, som ni kan läsa om här.

F.d lagkamraten Gary Taylor-Fletcher tillägnade sitt kvitteringsmål mot Liverpool till ”Butch”.

Några väldigt bra texter om Bournemouth legendaren Eddie Howes flytt från Bournemouth till Burnley, här, här och här.

Norwich har sedan -96 åkt ur FA-cupens tredje runda 12 gånger, läs vidare.

[”Every so often, if you support a club outside the Premier League and if you are lucky, you see your club unearth a real talent ”] blogginlägg om Kyle Walker ur Sheffield United synvinkel.

Langhamcourt som är en av få väluppdaterade svenska bloggar inriktade på framför allt The Football League tog de fram ett par mer eller mindre minnesvärda incidenter som hänt 14 Januari.

The Championships 2 största besvikelser möttes i helgen, läs vidare på egen risk.

…………………………………………………

NÄSTA OMGÅNG

Championship

De är en match som står ut över mängden och de är inte toppmötet Cardiff – Watford eller krismötet Middlesbrough – Preston utan den ständigt spännande Brian Clough Trophy vars returmöte kommer bara 3 ½ vecka efter den senaste matchen. Historian bakom mötet kan ni läsa här.

Förra mötet slutade 5-2 till Forest och för Derby som är i en svacka vore en Derby-seger välbehövligt.

På söndags förmiddag då Premier League lyser med sin frånvaro kan ni även se serieledarna QPR ta emot Aidy Boothroyds Coventry, 2 defensivt starka lag vars anfallsspel hänger på individuellt skickliga spelare som Marlon King och Adel Taarabt. Förra matchen avgjordes till QPRs fördel av den ofta briljante målvakten Lee Westwood som ur snäv vinkel styrde in ett skott av Kyle Walker in i eget mål.

League 2

Southend – Bury

Brukar ofta vara så att ett par L2 matcher visas på teve, då på någon vardagskväll och denna gången är de mittenlaget Southend med både far och son Sturrock som tar emot topplaget Bury med skytteligatvåan Ryan Lowe i spetsen.
…………………………………………………

De var allt för mig denna veckan, om ni har något att säga så är de bara att kommentera nedan eller så mailar ni mig.

När bloggen läggs upp sitter jag antingen på tåget på väg till fel sida Sverige eller så är jag på väg till Riksdagen, för att jag tänkte höra med Reinfeldt om han tror att Crewe någonsin kommer klara sig utan Dario Gradi.

Ni kan även följa mig på Twitter, Där jag förutsåg Darren Fergusons återkomst direkt när Gary Johnson fick sparken.

//Peter A Linhem

Publicerad 2011-01-18 kl 11:46

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå