Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Gästblogg: Linhem’s Football League Watch

10å

It’s … Linhem’s Football League Watch!

ANNONS

Visst, maskotar som gör bort sig under match är kanske lite uttjatat men jag har svårt att motstå denna maskoten och hans känsliga vänsterfot.

https://www.youtube.com/watch?v=qHlkMc4OhCoochfeature=player_embedded

…………………………………………………

STRIKES AND GUTTERS

Nu när transferfönstret har stängt har jag med hjälp av min Magic 8 ball förutspått vilka som kommer bli hjälpta eller stjälpta av vinterns övergångar.

I varje rubrik finns de en länk till divisionens övergångar.

Championship – Bästa (dubbel)värvningen

Kommer Matty Fryatt och Aaron McLean att fungera tillsammans?
Magic 8 ball – ”Outlook good”

Hull som haft en ganska ljummen höstsäsong där Bullard varit väldigt skadedrabbad, försvaret har på hemmaplan vart otroligt men skakigt på bortaplan och framåt har man knappt gjort en fluga förnär.

Deras bästa målskyttar är evige 20-åringen Nick Barmby och Robert Koren på 6 mål vardera (inkl. cupspel) därför kommer anfallarna Fryatt och McLean som dominerat i L1 tidigare att vara väldigt viktiga om Hull ska lyckas utmana om en playoffplats. Jag tror de kommer nära den siste playoffplatsen men att Fryatt och McLean blir ett lyckat anfallspar som gör Hull väldigt farliga inför nästa säsong.

ANNONS

Utmanare – En (enligt utsago) frisk Jimmy Bullard utlånad till Ipswich säsongen ut.

::::

Winner of the window

Kommer Leicester nå playoffspel?
Magic 8 ball – ”Don’t count on it”

Med hjälp av Svennis kohandlande har Leicester förstärkt laget rejält.
Sol Bamba, Yakubu, Kyle Naughton, Patrick Van Aanholt och Darius Vassell är alla spelare som förstärker laget och Svennis är en mästare när de gäller att bygga ett lag.

Man kan klart ifrågasätta de att laget kommer behöva rejäla förstärkningar nästa år då detta är främst inlånade ynglingar och Darius Vassells men de är starkt att på kort tid ta dem från bottenträsket till att ha en bra chans på playoffspel. Nja, men han har uppenbarligen lyft Leicester och jag har en enorm respekt för Svennis som blivit orättvist smutskastad under en längre tid.

ANNONS

Utmanare – QPR men snarare att gjort ett symboliskt 3-0 mål i och med ett par kvalificerade lån och breddvärvningar.

::::

Fönstrets förlorare

Kommer Phil Brown att lyckas hålla kvar Preston i Championship?
Magic 8 ball – ”My reply is no”

Preston ligger 6 poäng från säker mark så de kanske är sparka in öppna dörrar men de har tappat Jon Parkin till Cardiff, de lyckades inte värva Chris Iwelumo som inte Eddie Howe uppskattar och de har värvat in Ian Hume, Leon Clarke och Nathan Ellington som alla 3 är ganska mediokra anfallare.

Man har också tappat den lovande försvararen Eddie Nolan och Richard Chaplow som gjort Southamptons mål mot Man Utd i FA-cupen.

Men de som talar för Preston är köpet utav Ian Ashbee.

Som är den ende som varit kapten för ett lag i de fyra högsta divisionerna i England och de var i Hull där Phil Brown var den som sensationellt tog dem upp och höll dem kvar i Premier League. Spelmässigt sådär men en ledargestalt som kan behövas i Preston i nuläget. Tror dock tyvärr att de åker ur denna säsongen.

ANNONS

Utmanare – Scunthorpe, har tappat 2 viktiga spelare i Martyn Woolford och Jonathan Forte utan att ha ersatt dem.

…………………………………………………

LEAGUE 1 – Bästa värvningen

Kommer Bradley Wright-Phillips lyckas i Charlton?
Magic 8 ball – ”Not a chance”

Charlton som under hösten levt på Johnnie Jacksons vänsterfot i målväg har för ca 300,000 £ värvat skytteligaledaren BWP från Plymouth.

Om han lyckas är chansen stor att Charlton till slut klarar att ta sig upp till Championship, om de vinner sina hängmatcher skulle de ligga på playoffplats.

Risken är dock att Bradley Wright-Phillips höstform inte håller i sig, för han har bara 1 säsong tidigare gjort fler än 10 mål på en säsong.

Jag tror han kommer att lyckas och de når playoffspel, han är trots allt en Wright.

Utmanare – Gary Madine till Sheffield Wednesday, lång yngling som äntligen fått igång målskyttet i Carlisle.

ANNONS

::::

Winner of the window

Kommer Sheffield Wednesday knipa en playoffplats?
Magic 8 ball – ”My sources say no”

Sheff Wed värvade en del före säsongen nu och nu värvar man ännu mer, risken är la att truppen blir lite för bredd utan spets.

Men mittbacken Reda Johnson (ännu en Plymouth-plundring), lovande allround-försvararen Michael Morrison från Leicester , nämnde Gary Madine som har hög potential, lån av Isaiah Osbourne som har förstalags erfarenhet från Aston Villa och skotske vänsterbacken Mark Reynolds som trots låg ålder gjort över 150 matcher för Motherwell.

De är alla unga spelare som kommer bli viktiga i framtiden för Wednesday vars ålderman i försvaret Darren Purse inte vart särskilt lyckad och Madine ska ersätta åldrande Clinton Morrison och/eller ständigt skadedrabbade Neil Mellor.

ANNONS

Ja, jag tror de kommer ta en playoffplats där som vanligt de kan gå hur som helst.

Utmanare – Notts County har efter man tog in Paul Ince använt hans rykte för att låna in spelare i från PL och den rutinerade Andy Todd från A-league.

::::

Fönstrets förlorare

Kommer Plymouth klara sig kvar i L1?
Magic 8 ball – ”It is certain”

Som ni förstått få finns en överlägsen förlorare bland L1 klubbarna, Plymouth som riskerar likvidation har för 3e månaden i rad inte betalat spelarna sina löner. I fönstret har man tappat skyttekungsarvingen Wright-Phillips till Charlton, den lovande yttern Craig Noone till Brighton och den imponerande Reda Johnson som är född i Frankrike av en Algerisk mamma och en Amerikansk pappa med ursprung från Benin. Peter Odemwingie eat your heart out!

BWP, Noone och Johnson har tillsammans gjort över hälften av Plymouths ligamål denna säsongen vilket säger en del om hur tunga förluster de är för Plymouth där Peter Reid till och med fått skära ner på sin banan-diet.

ANNONS

De ligger 3 poäng ovanför strecket med 2 matcher mer spelade än Yeovil under strecket och har alltså kommit ur fönstret utan 3 nyckelspelare.

Tror tyvärr Plymouth kommer åka ur, oavsett om man hamnar i administration eller inte. Chansen finns att Pompey, Plymouth och Stockport under samma säsong relegeras 2 säsonger i rad, förvisso ser de bättre ut för Pompey efter ha inlett uselt.

Utmanare – Swindon tappade i fjol sin bäste målskytt Billy Paynter och nu efter en usel första halva av säsongen tappar man hans radarpartner Charlie Austin till Burnley.

League 2 – Bästa värvningen

Kommer Ian Thomas-Moore föra Rotherham till promotion?
Magic 8 ball – ”Outlook not so good”

Spelaren med dubbelnamnet är son till Rotherhams manager Ronnie Moore men även fast transfern var förutsedd eftersom spelaren lämnat transfer request inför säsongen så är de inte bara p.g.a emotionella band mellan far och son som han Rotherham värvat honom.

ANNONS

Då känd som Ian Moore var han en stortalang i Tranmere i mitten på 90-talet då de faktiskt utmanade om en PL plats och värvades för 1 miljon £ av Forest när de säsongen 97/98 skulle ta sig tillbaka till PL.

Karriären blev inte som han tänkt men ett par U-21 landskamper och mycket rutin från spel i The Football League är han trots sin höga ålder (4 dagar äldre än Mr Hyllman) en bra spelare för denna nivån.

15 mål i L1 i fjol och utsedd till Tranmeres bäste spelare säger en del och då han ska spela tillsammans med Adam Le Fondre har jag svårt att tänka mig att de kan bli något annat än succé.

Utmanare – Shaun Harrad, stabil 15-mål per säsong anfallare för Burton som i ett bättre lag säkerligen kommer fortsätta producera med tungviktaren Adebayo Akinfenwa bredvid sig.

::::

Winner of the window

Kommer Oxford ta en playoffplats?

ANNONS
Magic 8 ball – ”Definitely

Som succénykomling har man förstärkt laget med rutinerade Football League spelare som Paul McLaren, intressant Non-league fynd i Djoumin Sangare och man har köpt loss Hammers-produkten Josh Payne som vart en nyckelspelare för Oxford under då han var på lån under första halvan av säsongen.

Laget behöver breddas och att man fick behålla anfallsdoun Tom Craddock och James Constable bör ses som en värvning i sig som gör att Oxford är en het kandidat för en playoffplats och jag tror de kommer klara det.

Utmanare – Northampton, Shaun Harrad som sagt och en bra innermittfältare i Josh Walker som kommer från Middlesbroughs talangfabrik.

::::

Fönstrets förlorare

Kommer Burton hänga kvar i L2 med hjälp av Calvin Zola?
Magic 8 ball – ”My sources say no”

Få om någon som man kan kalla förlorare men Shaun Harrad lämnar ett hål efter sig i Burton som de tänkt fyllt med Crewe-lånet Calvin Zola och gamlingen Bryan Hughes som bara spelat en handfull matcher de senaste 3 säsongerna.

ANNONS

Harrad gjorde under 4 säsonger 15-20 mål per säsong i Burton och visst för att Zola gjort en del mål för Crewe när han väl spelat så är de en tung förlust som kommer påverka laget på lång sikt. Jag tror att de klarar sig kvar (förvisso p.g.a att andra lag är sämre) och att Zola gör det okej under sin lånetid i klubben.

Utmanare – Hereford har sålt sin bäste målskytt Mathieu Manset för 200,000 till Reading vilket är en bra affär men alltid ett frågetecken gällande hur man ska ersätta en så bra spelare på denna nivån.

…………………………………………………

CHAMPIONSHIP och LEAGUE  1

Matcherna var för få i Championship för att få så mycket utrymme men jag rekommenderar en reserapport från matchen Cardiff – Watford.

https://europeanfootballweekends.blogspot.com/2011/01/cardiff-city-v-watford.html

Dessutom har f.d stjärnskottet Darren Huckerby skrivit en matchrapport om Norwich match borta mot Crystal Palace.

ANNONS

https://www.dh6.co.uk/s14a1n102p1/Crystal-Palace-v-Norwich-City.html

Även matcherna i L1 anser jag vara för få för att verkligen påverka men värt att nämna är att Lee Bradbury fått jobbet som Bournemouth manager på permantent basis.

Hur gick det i hans första match efter fick jobbet?
Jo, 2-1 efter att den spelande assisterande managern(som inhoppare) avgjort i 84e minuten, Super Steve Fletcher!

Och Walsalls 6-1 kölhalning av Bristol Rovers är dock ett otroligt resultat som förtjänar ett omnämnande även med tanke på att de båda lagen nyss gjort sig av med sina managers.

…………………………………………………

LEAGUE 2

Först och främst – Adam Le Fondre har gjort sitt första mål detta året.
De satt långt inne men när man mötte krisklubben Stockport hemma så var de bara en tidsfråga.

Stockport? Ja, de och Barnet ligger hopplöst till i L2. De har 24 respektive 25, ovanför dem har Hereford och Burton samma poäng men Barnet och Stockport har spelat 28 matcher medan Hereford bara har spelat 24 och Burton p.g.a vädret har bara spelat 21 matcher.

ANNONS

För Stockport är de väldigt oväntat att ligga i denna positionen, man är nämligen nykomlingar efter ha åkt ur L1 men att man tillbringade hela förra säsongen under administration och efter ha gjort sig av med den lyckade Jim Gannon enbart för att minska kostnader har de störtdykt och frågan är om de ens klarar sig kvar i Conference nästa år?

…………………………………………………

ÖVRIGT

På The 72 har man illustrerat toppstriden i Championship med bland annat Ken Bates som Dick Dastardly, Briliant!

På bloggen ”A [Sheffield] United view on Football” får ni en bra utvärdering av vilka som utmärkt sig i Championship under hösten.

Jag nämnde förra veckan att Dag och Red hade ett speciellt erbjudande där man sålde biljetter för ynka 99 pence och här kan ni läsa mer om det.

Eftersom Champions League final till våren spelas på Wembley kommer playoff finalerna för League 1 och 2 som annars skulle spelas där den helgen att flyttas till Old Trafford, För Crewe, Bury och Rotherham-fans är det nog en välkommen förändring.

ANNONS

Championships dito spelas som vanligt på den sista måndagen i Maj som är en helgdag i England.

Guardian journalisten tillika Blades-supportern John Ashdown berättar om sitt första fotbollsminne, från en Division 2 match våren -88.

Glöm inte att kolla igenom kommentatarsfältet där, som innehåller mycket nostalgi.

På samma tema rekommenderar jag en bokrecensionen av My favourite year , en bok som den fenomenale Nick Hornby har hjälpt till med och bidragit till.

Southampton imponerade i FA-cupen där man inte var långt ifrån att slå ut mäktiga Man United men en särskild Saints-spelare var förstås i fokus och att Alex Oxlade-Chamberlain kom fram i Southampton är verkligen ingen slump.

Huddersfield som likt Saints jagar uppflyttning till Championship var de ännu närmare ett FA-cup avancemang och här har ni en längre intervju med den lovande managern Lee Clark toppat med en Huddersfield-supporters syn på deras framtid.

ANNONS

I och med senare års tillkomst av rika ägare i fotbollen har de supporterägda idealet vuxit fram och blivit en realitet i flera mindre engelska klubbar.

…………………………………………………

De var allt för mig denna veckan, om ni har något att säga så är de bara att kommentera nedan eller så mailar ni mig.

Ni kan även följa mig på Twitter.

//Peter A Linhem

Publicerad 2011-02-02 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto