Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Crimes And Misdemeanors

Bråda dagar just nu – särskilt inför och runt den här helgen.

Därför får det idag bli något utav ett axplock av intressant läsning från engelsk pressmedia den här dagen som ni kan läsa och diskutera i kommentarsfältet, tillsammans med allt annat ni känner för att diskutera inför helgens ligaomgång och whatnot.

:::

Mark Ogden gör en lite lustig sammanställning baserat på hur Alex Ferguson skulle bedöma Premier Leagues domare om det var han som fick bestämma.

http://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/manchester-united/8358300/How-would-Manchester-United-manager-Sir-Alex-Ferguson-treat-referees-if-he-were-in-charge.html

Bloggen konstaterar att fler domare överlever Fergusons hårda järnnypor, enligt Ogden, än vad de skulle göra en sållning utförd av Arsenalsupportrarna – jag har svårt att föreställa mig en enda domare som överlever en sådan granskning. Finns det någon som inte är värdelös?

:::

Ferguson har anmälts av FA för olämpligt uppträdande av FA efter hans utbrott på Martin Atkinson i samband med tisdagens match mot Chelsea.

Helt korrekt – han gick alldeles för långt i sina uttalanden. Hur goda skäl han än hade till att vara förbannad.

:::

Jag noterar för övrigt roat att även efter en viktig ligamatch i vilken Man Utd helt uppenbart har fått väldigt hårda domslut emot sig så är tydligen de föredragna bloggskämten på det ytterst välkända temat hur Man Utd alltid har domarna på sin sida.

It’s fantastic!

:::

Man City har stängt av Kolo Touré på grund av att han testat positivt på ett dopningstest, dock framhålls det som osannolikt att något medel har tagits med avsikt att dopa sig.

http://www.guardian.co.uk/football/2011/mar/03/manchester-city-kolo-toure-drugs-test

Det betyder sannolikt att den här säsongen är över för Touré och även att hans fortsatta karriär i och med Man City är i stor fara.

Tråkigt, eller dumt. Beroende på vad som hänt.

……………………………………………

MENINGEN MED FOTBOLLEN

Aston Villa ställde upp med ett ytterst reservbetonat lag borta mot Man City i FA-cupen och förlorade föga överraskande stort. De missade därmed chansen att ta sig till en kvartsfinal på hemmaplan mot Reading och med andra ord en god chans att ta sig till semifinalen.

Scott Murray bloggar väldigt bra om hur den här tendensen att strunta i cupspelet går emot fotbollens hela själ och hur det i flera fall därtill är fullständigt kontraproduktivt.

http://www.guardian.co.uk/football/blog/2011/mar/03/football-should-be-about-glory

Varifrån kommer den här fixa idén att cupspel på något vis skulle försämra ligaspelet? Jag är helt övertygad om att där inte finns något större samband och i den utsträckning det påverkar över huvud taget så är det lika ofta i positiv riktning som negativ.

……………………………………………

EVERTON GOING NOWHERE FAST

Evertons säsong är i praktiken över i och med att de i tisdags förlorade mot Reading i FA-cupen. Paul Wilson bloggar insiktsfullt om hur David Moyes lider av ett liknande problem som Arsene Wenger har med Arsenal – svårigheten i att upprätthålla den höga standard som präglat hans första tid i klubben.

http://www.guardian.co.uk/football/blog/2011/mar/02/everton-david-moyes-reading-defeat

Everton befinner sig just nu i ett ingenmansland – inga som helst resurser att konkurrera med men fortfarande med en så pass stark spelartrupp att man vilken dag som helst kan ställa till stora problem för vilket lag som helst. Framtiden ser däremot jobbig ut.

……………………………………………

Kul diskussion om gårdagens regelförslag. Det ska ju sägas på en gång att jag inte är övertygad om att alla förslagen bör genomföras, men de är hur som helst värda att diskuteras.

Jag betraktar dem definitivt inte som nödvändiga, därav jag medvetet inte använde det ordet, men som potentiellt värdefulla, i meningen kan förbättra vissa aspekter av fotbollen.

Be Champions!!

Publicerad 2011-03-04 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons