Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Spurs & Stripes

Peter Hyllman

Barcelona slog ut Arsenal igår kväll och spelmässigt finns kanske inte så mycket att säga om själva resultatet.

Arsenal stod upp som ett lag i en timme. Nästan en hel första halvlek hade gått utan att Barcelona kommit fram till så många rena chanser.

Sedan fick Fabregas hjärnsläpp. Men ett självmål senare så var Arsenal ikapp och vidare.

Sedan fick domaren hjärnsläpp.

Arsenal gick in i matchen med vetskapen att försvaret var tvunget att hålla för att de skulle ha någon chans mot Barcelona.

Försvaret höll – till och med efter att man blivit tvungen att byta ut Szczesny tidigt i matchen.

Men offensivt var Arsenal igår kväll en stor besvikelse. Och den tama insatsen i offensiven gjorde till sist uppdraget omöjligt för defensiven.

Annons

Arsenal är utslagna ur Champions League och det enda man kan ta med sig är att den här säsongen gav man ett fantastiskt bra fotbollslag en riktigt hård match.

:::

Grannarna i norra London har ikväll en mer bekväm men för den sakens skull inte lätt uppgift framför sig.

Tottenham fick på ett synnerligen italienskt sätt (tydligen) med sig 1-0 från San Siro mot Grande Milan.

Resultatet i den matchen var inte på något sätt orättvist och ikväll kan Milan förvänta sig en elektrisk storm och virvelvind att möta dem på White Hart Lane – på vad som just i nuläget kanske bäst motsvarar den engelska fotbollens bultande och pulserande hjärta.

Kvällens match kommer demonstrera att passion och glöd finns också i engelsk fotboll, det är inte något som Italien har monopol på. Utmaningen för Tottenham består i att kontrollera och rikta denna passion till ett konstruktivt utfall.

Annons

Lyckas de med det kommer det bli ännu en uppvisning i hur inte ens det bästa italiensk fotboll har att erbjuda kan stå emot den kraft och den fart med vilken engelsk fotboll på dess högsta nivå spelas.

Misslyckas de så är Milan ett väl så skickligt lag att de kommer bestraffa Tottenham hårt och omedelbart.

Over to Harry Redknapp.

…………………………………………………

Jermain Defoe väljer den här tidpunkten att uttrycka frustration över Tottenams rotationspolicy, vilket man kan tycka är tämligen obegåvat gjort av honom.

https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1363991/Jermain-Defoe-I-quit-Tottenham.html

Defoe har haft svårt med målskyttet den här säsongen och har fått se sig bänkad i flera av Tottenhams viktigaste matcher den här säsongen. Inte minst i Champions League.

Det är på sätt och vis förståeligt att en spelare av Defoes kaliber och i dennes tidpunkt av sin karriär att han vill spela sådana här matcher.

Annons

Samtidigt illustrerar förloppet också ett problem för en klubb som Tottenham när de har spelare som inte är fostrade i en kultur där rotation ses som en naturlig del av vardagen.

Det riskerar skapa dålig stämning – samtidigt som rotation av spelare är nödvändigt när man ska konkurrera både på en inhemsk och en europeisk front samtidigt.

:::

Det är inte lätt att peta Peter Crouch heller – som jag till skillnad från Defoe faktiskt håller som en anfallare av internationellt snitt.

…………………………………………………

Harry Redknapp avslöjar det vi alla redan egentligen vet, nämligen att Spurs kommer att spela efter sina styrkor ikväll och attackera ett defensivt skakigt Milan.

https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1363771/Gareth-Bale-Rafael-van-der-Vaart-set-start-Spurs-AC-Milan.html

Milan hade synnerliga problem i första matchen att hantera Tottenhams offensiv när det bara var på en kant det blåste.

Annons

Ikväll kan det blåsa på båda kanterna och det kommer inte göra livet det minsta lättare för Milan – vars främsta kvaliteter också återfinns på offensiv planhalva.

:::

Milans farligaste spelare ikväll? Kanske är det Robinho som med sin fart kan ställa oväntade frågor till Tottenhams inte alltid stabila backlinje, och som dessutom har ett rykte att reparera inom engelsk fotboll.

https://www.independent.co.uk/sport/football/european/back-in-the-rhythm-robinho-wakes-up-from-city-nightmare-2236041.html

…………………………………………………

Jag tycker Martin Samuel sammanfattar gårdagens match och känslorna därefter rätt bra faktiskt.

https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1364362/Martin-Samuel-Bungling-referee-Massimo-Busacca-makes-easier-Barcelona-masters.html

Nog sagt om det.

:::

Stor kväll för Leeds igår också som tog en viktig bortaseger mot Phil Browns Preston samtidigt som fyra av fem konkurrenter i tabelltoppen förlorade.

Annons

Men de får passa sig för Burnley bakom dem.

:::

Det är inte omöjligt att det kommer en liknande taktikblogg inför kvällens match som det gjorde igår.

Men jag lovar inget.

Be Champions!!

Publicerad 2011-03-09 11:36

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto