Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

LINHEM: Så slutar League 2

League 2Vale Whores

Om jag nu återigen plockar bort den överlägsna serieledaren Chesterfield ur diskussionen så anser jag att finns åtta + en ”Dark Horse” lag där bakom som slåss om de sex platserna där bakom.

:::

Bury

Man ligger just nu tvåa bakom överlägsna Chesterfield och att man ligger däruppe beror väldigt mycket på att man har skyttekungen Ryan Lowe – bror till Sam Seaborn – som 23 av Burys 61 ligamål denna säsongen.

Laget är dessutom ligans bästa bortalag, så bra att man faktiskt är poängmässigt bättre på bortaplan. Deras antal gjorda mål på bortaplan överträffas bara utav Chesterfields gjorda mål på hemmaplan. Det beror mycket på Burys kontringsorienterade fotboll ofta gör sig bäst på bortaplan medan man har svårt att dominera sina hemmamatcher där Lowe inte får lika mycket plats att springa i djupled.

Slutplacering – 2:a (Promotion)

:::

Wycombe

Vet inte om Tony Adams verkligen gjorde några större avtryck i klubben men klubben verkar anammat ”Boring, Boring Arsenal” stilen.

Bara efter nyår har man sju stycken uddamålsegrar vilket förstås märks av när man kollar målskillnaden, +9 har man jämfört med Bury på +26 som ligger på samma poäng med lika många spelade matcher.

I Scott Rendell har man en bra forward som gör de viktiga 15 målen men sedan har man också Gareth ”Wolf-man” Ainsworth som gjort upp mot 500 matcher i Football League för framför allt QPR, rutin i överflöd och trots sina 37 år fortsätter han prestera på kanten.

Slutplacering – 3:a (Promotion)

:::

Shrewsbury

Det är inte mycket som är ovanligt med Shrewsbury, möjligen kan det bero på att någon har lyckats tukta denna klubb som annars så ofta fått kräla kring nedflyttningstrecket men det som stabiliserade det hela var förstås att man köpte något stort, dyrt och blänkande vilket har gjort Shrewsbury till en stabil klubb på övre halvan med ambitioner att nå L1.

Klubben är dock fortfarande inte helt välmående eller stabil då man just nu lånat ut sin målgladaste anfallare Jake Robinson till konkurrenten Torquay i utbyte mot en mittfältare. Men så har Shrewsbury Mark Wright som en väldigt målfarlig mittfältare som likt många andra har den där förmågan att trycka dit andrabollar.

Slutplacering – 6:a (Playoff)

:::

Rotherham

Laget är som sagt ganska beroende av den målfarlige Adam Le Fondre, gör han inte mål har Jason Taylor stigit fram några gånger och försvararen Ryan Cresswell har nickat in ett par men bakom där är det ganska tomt.

Det som talar för Rotherham i slutet är att man har gott om rutin med Ian Thomas-Moore i laget som förvisso inte gjort mål för klubben ännu men om nu Rotherham får spela sina matcher utan fler inställda tror jag samarbetet mellan Thomas-Moore och Le Fondre kommer visa sig vara det som ger dem en bra utgångsposition inför playoffspelet där jag tror att de har en mycket god chans.

Slutplacering – 5:a (Playoff)

:::

Port Vale

Jag tror att lag i denna situationen behöver ha en stabil manager med en bra stab och även om det flera gånger hänt att motsatsen fungerar lika bra eller bättre så har Port Vale visat efter ha haft höstens mest omutliga försvar att man inte klarar sig utan Micky Adams.

Jim Gannon som nu är manager är en teoretiker till manager vilket gjort att den mer ”no-nonsens”-vana publiken, spelarna och framför allt den före detta byggarbetaren Geoff Horsfield inte verkar ha särskilt mycket förtroende för honom.

Om ni inte läst det så har Gannon & Horsfield bråkat på lagbussen på väg till en match vilket har eskalerat till att bli ett fall för Stoke-on-Trent Legal.

Tro mig, Horsfield är ingen du bråkar med. Efter ha varit byggarbetare samt amatörspelare på deltid spelade han ett tag i Championship och Premier League för att efter sin spelarkarriär besegrat både testikelcancer och svininfluensan! Gannon kanske ska vara glad att han kunde gå av bussen.

Slutplacering – 8:a (Ej Playoff)

:::

Gillingham

Deras tyngsta vapen denna säsongen har helt klart varit anfallsduon Adebayo Akinfenwa och Cody McDonald.

I Akinfenwa har man en förvisso inte så mobil anfallare men en som är bra på att hålla i bollen och han gör en del mål. Bredvid så bytte man i fjol till sig f.d Amatörskyttekungen McDonald mot sin tidigare stjärnspelare Simeon Jackson (där Gills förstås fick en del pengar också) men McDonald har verkligen imponerat i Gills där han gjort 18 ligamål än så länge.

Slutplacering – 4:a

:::

Torquay

I januari fönstret tappade man sin bästa målskytt Elliott Benyon till Swindon men han har man ersatt med Jake Robinson samtidigt som den snabbe ynglingen Billy Kee tagit över den där platsen i anfallet bredvid kolossen Chris Zebroski.

Försvaret som var kassaskåpsäkert i inledning är möjligen inte helt omutligt längre men det ger laget en stabil grund.

Slutplacering – 9:a

:::

Southend

Laget coachas av Plymouth-ikonen Paul Sturrock och har faktiskt en mycket produktiv ungdomsakademi. Där ifrån har man till denna säsongen till exempel plockat fram Kane Ferdinand, syssling till Rio och Anton Ferdinand som till skillnad mot sina mer framgångsrika släktingar är mittfältare.

Laget ligger likt Torquay lite söder om strecket med två hängmatcher att plocka in fem till sju poäng på lagen ovan vilket inte är otroligt med tanke på att Sturrock varit i denna situationen tidigare och så länge Bobby Corrs rygg håller har man en mycket pålitlig målskytt.

Slutplacering – 7:a

:::

Bakom dem finns Oxford men deras inblandning i toppstriden är av högst akademisk betydelse men min ”Dark Horse” är Accrington Stanley som ligger bara två poäng bakom både Torquay och Southend med tvåa matcher mindre spelade. En playoffplats vore en otroligt överraskning för det lilla laktoslaget som är nöjda på flera sätt med att bara vara kvar i League Two.

Vad tror ni? Kommer kanske Stanley dopade med mjölk att knipa en playoffplats?

Publicerad 2011-03-11 kl 18:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons