Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

North of the Border

Peter Hyllman

The problem with Scotland is that it is full of Scots.

Man märker att man är Englandcentrerad när man inte ens har insett att det faktiskt är ett Old Firm som utspelas idag, just nu faktiskt, och att den skotska ligan i praktiken sannolikt ska avgöras.

Eller så är det ett tecken på hur värdet i Old Firms har devalverats i och med att de möts så många gånger nu för tiden.

Matchen finns hur som helst på streams och det är naturligtvis en perfekt uppladdning inför eftermiddagens och kvällens engelska fotboll.

:::

Det är en match vars uppladdning har präglats av hat och fotbollsterrorism i en utsträckning än vad som är större än normalt för möten mellan de här två lagen. Såväl brevbomber som massarresteringar har varit en del av förhandshändelserna.

ANNONS

Framför allt är det Celtics manager Neil Lennon som varit måltavlan för mycket av hoten och hatet.

https://www.telegraph.co.uk/sport/football/competitions/scottish-premier/8469780/Rangers-v-Celtic-online-sectarian-bigots-targeted-by-police-on-eve-of-Old-Firm-clash.html

:::

Lagens managers och ledarstaber vill däremot fokusera på fotbollen.

Den stora överraskningen i Celtic är att Kris Commons inte ges en plats i startelvan då han har gjort fem mål på de fem senaste matcherna. Lennon väljer istället att satsa på Samaras som har mer erfarenhet av de här matcherna.

Neil Lennon: [“We can be flexible with it. We have a strong midfield and we will be looking to take control of that area. It was a difficult decision to leave Kris out, but we are looking at the physicality of the game. It was tough to leave Stokes out, but Samaras has been a problem for Rangers this season”]

ANNONS

Rangers assisterande manager Ally McCoist säger så här inför matchen: [“There’s been a lot of nonsense that doesn’t have anything to do with football and we want a game of football today. I certainly feel we played well in the final at Hampden. We took that game to Celtic and hope to do that again today”]

:::

Med en match mer spelad så leder Rangers skotska Premier League med en poäng mer än Celtic. Det är alltså Celtic som befinner sig i förarsätet i nuläget. Rangers behöver en vinst för att återta initiativet i ligan, och man har också inlett matchen bäst. Lyckas Celtic vinna så har man förmodligen i praktiken avgjort ligan.

:::

Rangers och Celtic i det engelska ligasystemet – vad säger ni?

:::

Om Old Firm: “It’s like two bald men – well, two 70s skinheads – arguing over a comb.”

ANNONS

:::

Det här med livebloggande – är det en idé ni gillar? Själv är jag spontant klart tveksam.

Be Champions!!

Publicerad 2011-04-24 14:09

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto