POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Det var en kyckling som hette Gullefjun…

…och som skulle promenera upp till Premier League!

Nåja, nu är det kanske inte precis kycklingar som är Norwichs signum, även om de till färgen svagt påminner om dem, utan snarare kanariefåglar, man kallas ju inte för inte för The Canaries.

Promenera upp till Premier League har de däremot chansen att göra nu ikväll om de vinner borta mot Portsmouth på Fratton Park.

Detta efter att Cardiff sensationellt brutit samman hemma mot Middlesbrough och förlorat med 0-3 efter tre mål de första drygt 20 minuterna.

:::

Tony Mowbray – lyckat managerbyte för Middlesbrough som kanske däremot kom för sent?

:::

Norwich har gjort en fantastisk resa de här två senaste säsongerna.

Tänka sig att de inledde förra säsongen med att förlora med 1-7 mot Colchester i League 1. De gick från det resultatet till att först vinna League 1 och nu alltså ha chansen till automatisk och omedelbar uppflyttning till Premier League.

Ett mindre mirakel genomfört av Paul Lambert och av en spelartrupp som har lyckats skapa en vinnande mentalitet som slår det mesta.

:::

Portsmouth har haft en stark period under våren men har tappat de senaste veckorna. Mycket på grund av dålig disciplin som har sett laget dra på sig tre röda kort på kort tid.

Norwich skulle naturligtvis tacka och ta emot om Portsmouth bjöd på något liknande ikväll, särskilt som Pompey bara har förlorat fem matcher hemma på Fratton Park under hela säsongen. Positivt för Norwich är dock att Portsmouth saknar sina två nyckelspelare Liam Lawrence och Dave Kitson.

Norwich är i god form. De har bara förlorat en enda gång sedan tidigt i februari, och man har gjort hela 25 mål på de senaste nio matcherna.

:::

Cardiff – hur lätt är det att ladda om för ett playoff-spel efter en sådan här stjärnsmäll?

:::

Norwich spelade senast i Premier League säsongen 2004/05, bland annat med svenskarna Mathias Svensson och Mattias Jonsson i spelartruppen.

I början av 1990-talet var man ett skönspelande gäng i det nyss bildade Premier League som inte minst under något år var Man Utds främsta konkurrent till ligatiteln.

:::

Southampton är samtidigt i praktiken klara för The Championship nästa säsong efter att ha vunnit mot Plymouth borta i eftermiddags med 3-1.

Ett resultat som också betyder att Plymouth flyttas ned till League 2.

:::

FC United of Manchester lyckades emellertid inte vinna uppflyttning från Northern Premier League upp till The Conference North. Man förlorade playoff-finalen mot Colwyn Bay med 0-1 efter en närmast perfekt defensiv insats av Colwyn Bay där matchens enda mål gjordes av Jon Newby.

Be Champions!!

Publicerad 2011-05-02 kl 20:30

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå