Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Spegel, spegel på väggen där

Peter Hyllman

Dags för lite silly season-inspirerad humor igen så här en obscent varm sommardag.

Annie Eaves jobbar hårt för att försvara sin plats som min favoritcomedienne och hon har identifierat sju personlighetstyper som går att urskilja under transferfönstret.

Jag tyckte det var väldigt träffsäkert – och inte minst relevant nu när Det Stora Internationella Transferfönstret öppnar vid midnatt.

Känner ni igen er själva – eller andra?

:::

Den evige optimisten

Oroa er inte för något, därför att även den mest löjliga värvningen kommer ordna sig. Har vi sålt vår bäste anfallare och ersatt honom med en nolla från den franska andradivisionen? Listigt, det kan vara rätt svårt att göra mål i den ligan, engelsk fotboll kommer passa honom utmärkt. Den evige optimisten kommer spinna allt så att varje beslut låter fullständigt klokt och rationellt.

Annons

Favoritrevir: Spelbutiken
Mest troligt citat: ”Managern vet vad han gör.”
Minst troligt citat: Vi har värvat vem?

:::

Football Manager-galningen

Har du aldrig hört talas om en spelare och undrar hur han passar in i din klubb? Hitta bara FM-galningen. De kommer utan problem kunna ge dig en genomgång av spelarens styrkor, svagheter, positioneringsförmåga, skottstyrka, attityd, marknadsvärde och hur bra han kommer vara om fem år. Vem behöver egentligen titta på fotboll?

Favoritrevir: Studentrummet
Mest troligt citat: ”Jag vet att det inte är på riktigt, men…
Minst troligt citat: ”Jag har precis förnyat min säsongsbiljett.”

:::

Den apatiske

Färgade och formade av åratals av transferfönster så har dessa personer sett allt. Cyniker ut i fingerspetsarna så tar de alla spelarrykten med ett ton av salt. De står alltid beredda att dämpa din entusiasm över en möjlig värvning, frustrerande nog så har de oftare rätt än fel.

Annons

Favoritrevir: På en högre nivå.
Mest troligt citat: ”Det är ingen idé att spekulera innan värvningen är klar.”
Minst troligt citat: ”Affären är nästan klar, jag läste det på twitter.”

:::

Den engagerade pessimisten

Allt går åt helvete. På riktigt. Måhända förutspådde de undergången felaktigt förra året men den här gången menar de det verkligen. Klubben är på väg åt fel håll – en slippery slope på väg till Ingenstans. Så klubben har precis värvat en spelare i världsklass? Pfft, vad betyder egentligen världsklass? Han kan ju skadas på säsongens första dag och vad händer då?! En ny målvakt, två försvarare, en mittfältare eller tre och en toppanfallare behövs för att undvika det öde dessa ser – och även då är det med minsta möjliga marginal.

Favoritrevir: Fotbollforum.
Mest troligt citat: ”Jag är inte en pessimist, jag är en realist.”

Annons
Minst troligt citat: ”Det ser bra ut inför nästa säsong.”

:::

”In-The-Know”-människan

Den här karaktären lever för den här tiden av året och är då som allra mest synlig. De vill inte avslöja varför de vet vad de vet men de berättar gärna att de vet det. De bara vet, du vet. De vet vad du inte vet men skulle vilja veta men de vet aldrig något som skulle vara tråkigt att veta eftersom det inte skulle vara värt något för dem att veta. Nu vet du.

Favoritrevir: På puben eller på twitter.
Mest troligt citat: ”Tro mig…”
Minst troligt citat: ”Jag har ingen aning.”

:::

Provokationsförsäljaren

Självklart vill er bästa spelare lämna klubben, ni är en liten klubb. Förra säsongen var er höjdpunkt och nästa säsong kommer ni falla ihop. Det är bättre att du bara accepterar det. Ni är en säljande klubb. Ni kan inte konkurrera om de bästa spelarna. Hitta den mest kontroversiella vinkeln av varje ämne och provokationsförsäljaren kommer kunna ta det ett steg längre än så.

Annons

Favoritrevir: På TalkSPORTs lönelista.
Mest troligt citat: ”Om ni inte håller med, så vet ni hur ni kan nå mig.”
Minst troligt citat: ”Jag kan ha fel, det är bara min åsikt.”

:::

Den för tidige entusiasten

En brist på fotboll kan orsaka en viss snurrighet hos dessa människor. Minsta rykte kan resultera i att de föreslår formationer för kommande säsong som passar den spelarens styrkor, hittar på ramsor, eller kontaktar klubbshopen för att ta reda på vilket nummer spelaren kommer ha på tröjan.

Favoritrevir: Vilket rum som helst, vandrandes fram och tillbaka
Mest troligt citat: ”Vart kan jag tatuera mig?”
Minst troligt citat: ”Det kommer aldrig hända.”

:::

Svårt för mig att inte skrocka igenkännande åt Den apatiske.

:::

Tack förresten till Kildo och Vidic15 för era gästbloggar – det var rolig läsning av er båda.

Annons

Känner någon annan sig manad att prova på det här med gästbloggande så är det bara att ni hör av er, så här under sommaren finns onekligen gott om såväl tid som utrymme.

:::

Ikväll är det faktiskt en hel del fotboll.

Fulham går, tack vare fair play-biljetten, in i Europa League-kvalet mot färöiska NSI Runavik klockan halvnio ikväll – och vid vinst så får man i nästa omgång möta nordirländska Crusaders.

Dessutom, klockan 22:00, så spelar England åttondelsfinal i U17-VM mot inga mindre än Argentina. Klart spännande.

:::

Någon gång under nästa vecka kommer jag inleda uppsnacket inför den kommande säsongen med en genomgång lag för lag. Två om dagen, gör kroppen glad.

Det passar sig bättre att ta dem i samband med inledningen av pre-season och transferfönstret.

Sedan kan man följa upp det precis innan säsongen ska börja.

Annons

:::

Fotbollskanalen har ju som ni säkert sett fått en ny blogg också – Linhems Football League-blogg, som alltså har getts egna ben efter en säsongs framgångsrikt gästbloggande.

Stort och glädjande och många gratulationer så klart.

Be Champions!!

Publicerad 2011-06-30 18:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto