Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

13 rätt om The Football League?

Idag drar alltså den engelska ligasäsongen igång för fullt med närmast fulla omgångar i samtliga tre divisioner av The Football League.

Jag säger närmast eftersom Hull vs Blackpool spelades igår kväll och den tidiga värdemätaren mellan West Ham och Cardiff går runt lunchtid imorgon.

Redan tidigt på lördagen sparkar två intressanta matcher igång. 12:30 kan de som särskilt intresserar sig för Leicesters vidare öden följa deras premiärmatch borta mot Coventry, som kommer få det tufft den här säsongen.

En kvart senare gör The Football Leagues nya old boys AFC Wimbledon hemmaentré mot ligafavoriten i League Two, Bristol Rovers. En värdemätare så god som någon. Matchen är tv-sänd.

Lördagskvällens match går inte av för hackor den heller. Southampton vs Leeds, två riktigt gamla klassiska lag som stöter på varandra omedelbart.

:::

Så vad passar bättre en sådan här högtidsdag för fotbollsälskare (gud vad jag älskade när Thomas Nordahl förr i tiden alltid inledde CL-kvällarna med att säga just det där) än att kanske lite snabbt, koncist och kanske lite blodigt introducera säsongen?!

:::

Säsongens kanon? – Huddersfield Town. Har en lång och icke-gloriös tradition av att strula till det för sig själva när det drar ihop sig till uppflyttningsstrid. Den här gången tror jag däremot att det kommer bli raka spåret och en övertygande ligaseger i League One. Förmodligen är det också så som The Terriers säsong måste utspela sig för att inte hjärnspökena ska börja ge sig till känna.

Säsongens kalkon? – Port Vale. Ett League Two-lag med i grunden hög kapacitet som borde kunna vara med och kriga om i alla fall playoff-platser. Men en strulig och fullständigt bisarr ägarsituation mellan stridande supporterfraktioner gör att arbetsklimatet för fotbollslaget är helt ohållbart och att Micky Adams jobb att förbereda spelartruppen har förhindrats. De kommer, även om de i slutänden lär klara sig, flirta med nedflyttningsstriden den här säsongen.

:::

Säsongens frågetecken? – Reading. Ett tungt och talangfullt lag som tog sig hela vägen till playoff-final mot Swansea förra säsongen. En riktigt duktig manager som kan ta laget långt. Ändå känns det lite som att de slår ur underläge, så pass stark är den här upplagan av The Championship. Men kan Reading konfundera oddsen ännu en gång?

Säsongens utropstecken? – Barnet. Under ett flertal säsonger på rad har Barnet varit nära att följa med badvattnet ut ur League Two och The Football League. Den här gången tror jag Barnet kommer att klara sig bättre än så, och spela sig åtminstone ett femtal platser upp i tabellen.

:::

Säsongens långskott? – Exeter City. Har varit uppe och nosat ett tag nu på den övre halvan av League One. Strax utanför playoff-platserna förra säsongen. De har svåra motståndare i ligan den här säsongen också, men den supporterägda klubben har ett visst momentum och spelar en intressant fotboll. En kommande playoff-saga?

Säsongens meltdown? – Birmingham City. Smärtsamt nedflyttade från Premier League, vinnare av Ligacupen, spelar europacupfotboll den här säsongen – de måste naturligtvis betraktas som en av de tunga förhandskandidaterna i The Championship. Men klubben befinner sig i finansiell kris och i ägarkris. Spelare massflyktar även klubben. Birmingham har en katastrofsäsong framför sig. Det räcker förmodligen inte ända till nedflyttning, men räkna inte bort det.

Säsongens nykomling? – Southampton. En ruggigt stark avslutning på förra säsongen såg dem sluta tvåa håret före Huddersfield. Nog så viktigt skulle det visa sig. Southampton är en klubb med ett stort namn, men den här säsongen kommer de förmodligen kunna spela lite i skymundan i skuggan av divisionens övriga sportsliga och mediala storheter. Men framåt våren tror jag alltfler har skäl att prata om The Saints.

:::

Säsongens charmtroll? – Brighton & Hove Albion. De finns där mer eller mindre varenda säsong, det där laget som charmar oss alla och som vi ”vill” se ska lyckas eller ta sig upp i Premier League. Förra säsongen blev det Swansea, säsongen innan det var det Blackpool eller kanske Leeds. AFC Wimbledon är så klart en kandidat den här säsongen, men jag sätter mina mynt på Brighton, nykomlingar som spelar en spännande och kulturnormativt korrekt fotboll. Att de ligger endast ett steg under Premier League hjälper naturligtvis till.

Säsongens hatobjekt? – Crawley Town. Två saker gör att precis alla kommer att hata och störa sig på Crawley Town. Ett, de har jättemycket pengar. Två, det kommer att gå bra för dem. Okej, kanske tre saker, de har en manager som absolut ingen gillar. Alla hatar dem, men det skiter de förmodligen i. De enda utanför västra Sussex som är glada över att Crawley Town finns är förmodligen MK Dons.

:::

Säsongens manager? – Steve McClaren. Toppen av The Championship framstår alltmer som en kamp mellan tre väldigt välrenommerade managers: Steve McClaren, Sven-Göran Eriksson och Sam Allardyce. Av dem har McClaren det klart jobbigaste utgångsläget, hans båda rivaler sitter båda på överlägsna resurser. Det kommer göra den slutliga triumfen desto sötare.

Säsongens spelare? – Kevin Nolan. Det är helt klart möjligt att ifrågasätta Nolans beslut att flytta ned en division, särskilt för en spelare av en sådan kaliber och vid den här tidpunkten i hans karriär. Men han kommer naturligtvis vara en jättehit och dominera The Championships fotbollsplaner. Men betyder det att West Ham går upp? Inte nödvändigtvis, det är en oerhört tuff liga.

Säsongens unga spelare? – Jordan Slew. Det som är ”positivt” för en storklubb med att flyttas ned är att det kan ”tvinga” dem att ge sina unga spelare chansen, särskilt om ekonomin är svag som den är i Sheffield United. Jordan Slew visade redan i The Blades framgångsrika kampanj i FA Youth Cup förra säsongen sin stora potential, och den här säsongen tror jag han kommer slå igenom på Bramall Lanes offensiva planhalvor.

:::

Säsongens skyttekung & värvning? – Craig Mackail-Smith. Hans många mål var ett tungt vägande skäl till Peterboroughs klart överraskande uppflyttning till The Championship förra säsongen. Det var ett riktigt kap av den andra nykomlingen Brighton som därtill norpade honom framför näsan på Premier League-klubbar som QPR och Norwich. Passar väldigt bra in i Brightons sätt att spela, kommer göra mål en masse och en viktig kugge i Brightons promotion push.

…………………………………………………

Tweet, tweet – https://twitter.com/#!/pmophy17421

:::

The Championship tjuvstartade ju igår kväll och Blackpool tog en imponerande premiärseger borta mot Hull med 1-0, efter mål av Gary Taylor-Fletcher. En bra start på säsongen tror jag var viktig för både Blackpool och Ian Holloway, som varit lite deprimerad sedan nedflyttningen från Premier League.

http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2022589/Ian-Holloway-struggling-deal-Blackpool-nightmare.html

:::

Bra promo från The Boros supportrar det här. Sätter ribban precis där den hör hemma.

Be Champions!!

Publicerad 2011-08-06 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons