Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Lösa tankar och reflektioner

Så är den första dagen av en ny Premier League-säsong avklarad, efter sex matcher och nio mål, i genomsnitt alltså 1,5 mål per match, och där två av matcherna slutade mållösa.

Så vad finns då att säga?

:::

Joey Barton inledde matchen med att trotsigt sträcka en knuten näve upp mot Newcastlehimlen och det var väl närmast ödesbestämt att han skulle befinna sig i händelsernas centrum under matchen mot Arsenal; samma match som han dominerade så eftertryckligt förra säsongen.

Det var en match med dålig stämning och återkommande fulheter, små som stora. Arsenal dominerade matchbilden under den första halvleken men tappade greppet under den andra. När Gervinho, helt korrekt, blev utvisad med tio minuter kvar på uret så var oavgjort och 0-0 det logiska resultatet.

Det var en angstmatch mellan två lag som befinner sig i krångliga situationer. Arsenal blev förmodligen vare sig mer eller mindre kloka efter den här matchen, även om det är ett hårt slag att få Gervinho avstängd. Newcastle har emellertid skäl att vara oroliga. Deras spel hackade och de spelare som var tänkta att ersätta lagets flyktade ryggrad, Cabaye och Ba, var inte mogna uppgiften i den här matchen.

Efter matchen skakade Joey Barton hand med samtliga Arsenalspelare och man såg ut att le och skratta tillsammans.

Kanske är det så att professionella fotbollsspelare förstår och respekterar “spelet” som ändå pågår på planen bättre än supportrarna?!

:::

Bolton uppe i väldigt tidig serieledning efter 4-0 borta mot QPR!

Vilken moraliskt viktig vinst för Bolton som har haft en säsongsupptakt från helvetet. Men vilken mardröm för QPR på sin återkomst till Premier League. På hemmaplan dessutom. Med de konflikter som finns runt klubben, och Warnocks osäkra position gentemot klubbstyrelsen, så var det här nog ett dubbelt olyckligt resultat.

Men vilket drömmål av Gary Cahill. En mittback!

:::

De två bottenmötena slutade ungefär som hade kunnat förvänta sig på förhand.

Wigan och Norwich delade på poängen och i slutänden visade sig Wolves vara för starka för Blackburn. Stärkande seger för Wolves på Ewood Park med 2-1.

:::

Lika typiskt var kanske resultatet mellan Fulham och Aston Villa, kvällens andra mållösa match. Ett monument över bristande spetskvalitet i de båda lagen.

:::

På Anfield spelades ett tidigt möte mellan två lag förväntade att hålla till på tabellens övre halva.

Liverpool var spelmässigt överlägsna i den första halvleken och borde kanske ha förvaltat det i mer än en ettmålsledning, för mot slutet av halvleken såg man tendenser till varför sådana ledningar kan vara vanskliga. Andy Carroll har förmodligen skäl att vara irriterad på domaren som dömde bort hans “2-0-mål”.

Den andra halvleken var däremot helt och hållet Sunderlands. De tog över kontrollen över matchen och dess tempo, och vilket drömmål av Sebastian Larsson i sin debut för klubben. Roligt var även att unge Jack Colback fick spela centralt på mittfältet, och närmast synbart växte in i matchtröjan.

Samordning, fysik och taktik. De tre faktorer som låg bakom Liverpools oförmåga att vinna den här matchen och att de tappade andra halvlek.

Flera nya spelare, varav en kom till klubben igår, innebar att man inte alltid hade koll på varandra. Förståeligt, men också något som kommer förbättras.

Fysiskt orkade heller inte Liverpool, de kroknade rejält. Det här är också något som kommer att bli bättre med tiden, men här kan man ändå sätta vissa frågetecken vid säsongsförberedelserna. För Sunderland var klart och tydligt det fysiskt bäst förberedda laget.

Steve Bruce vann också den taktiska matchen mot Kenny Dalglish. Ett lugnt och stabilt spel baserat på bollinnehav sög musten ur Liverpool och energin från Anfield. Dalglishs beslut mot slutet av matchen att spela Downing centralt och Meireles på kanten var också tveksamt.

Kritiken på förhand mot Liverpools nyförvärv känns emellertid redan i grova drag passé. Enrique, Adam och Downing var samtliga stundtals lysande och man såg precis hur de är tänkta att användas av Dalglish. Henderson hade inte sin bästa dag, men var heller inte direkt dålig.

Wes Brown emellertid var Man of the Match. Den gamle Man Utd-försvararen hade Andy Carroll i sin ficka från start till mål.

…………………………………………………

Tweet, tweet – https://twitter.com/#!/pmophy17421

:::

Bolton leder ligan. Det är ju egentligen smått fantastiskt när man tänker efter.

Be Champions!!

Publicerad 2011-08-13 kl 20:50

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons