Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kontrasternas möte på Etihad Stadium

Peter Hyllman

Lördagens tidiga match på Etihad Stadium erbjuder verkligen ett kontrasternas möte. Ett möte mellan laget som mer än något annat i hela Premier League är ”in the money”, och laget som förmodligen i större utsträckning än något annat lag är out of money. Man City tar emot Everton.

De senaste säsongerna har sett Man City stiga alltmer i Premier Leagues informella näringskedja, samtidigt som Everton i allt högre utsträckning har fallit tillbaka i hackordningen. Men detta har inte reflekterats när dessa båda lag har mötts på fotbollsplanen. På de senaste åtta mötena mellan lagen så har Everton bara förlorat en match.

Man City är naturligtvis favoriter på förhand inför dagens match hemma på Etihad Stadium, men det kan alltså inte förväntas bli någon lätt match för titelutmanarna.

:::

Det är två lag och två managers som tack vare sin vitt skilda ekonomiska förutsättningar arbetar under helt olika, men på samma gång väl så pressande, förutsättningar.

Annons

Roberto Mancini har en närmast obegränsad tillgång till pengar men med det följer också omedelbara krav att laget presterar på allra högsta nivå, där finns inte och ska heller inte finnas några ursäkter för att sluta på någon annan plats än allra högst upp.

David Moyes å sin sida har i princip ingen tillgång till pengar alls, men på Everton finns ändå förväntningar att de ska hålla sig kvar på tabellens övre halva och helst utmana om europeiskt cupspel, helst även någon cuptitel här eller där.

Alan Hansen gör en intressant jämförelse med Roberto Martinez i Wigan och konstaterar att han skulle betraktas som ett geni om han utan pengar höll Wigan kvar i Premier League. Moyes förväntas under samma förutsättningar hålla Everton kvar bland de sex-tio bästa.

:::

Tim Cahill har ännu inte gjort ett enda mål under 2011, vilket alltså inkluderar hela 14 ligamatcher. Men han har å andra sidan gjort mål för Everton i alla av lagets tre senaste matcher på Etihad Stadium.

Annons

:::

Den här matchen är en rätt intressant balansövning för Roberto Mancini som å ena sidan vill återvända till ”winning ways” i ligan efter förra omgångens smått onödiga poängtapp mot Fulham, samtidigt som han måste förbereda laget inför tisdagens numer överdrivet viktiga Champions League-match borta mot Bayern München.

Det pratas ofta om att säsongen egentligen ”börjar” nu när normen är två matcher i veckan snarare än en enda. Att det är då som lagens förmåga till rotation, och kvaliteten och samspelet i lagens så kallade andrauppställningar, verkligen prövas.

Tottenham hade stora problem med det förra säsongen. Man Citys möjligheter att klara av denna balansgång är oändligt mycket bättre, men att ha bättre möjligheter är inte detsamma som att faktiskt genomföra det bättre. Det är inte enbart en fråga om fysisk uthållighet, det är lika mycket en mental utmaning.

Annons

Klarar Man City av ett tvåfrontskrig?

:::

Några sådana utmaningar bekymrar i nuläget inte Everton. Men de behövde å andra sidan förlängning nu i onsdags kväll för att avfärda West Brom i Ligacupen, vilket knappast är ideal uppladdning.

Dominic King på Daily Mail rapporterar samtidigt läsvärt om den långsamma förändringen inom Everton, och David Moyes arbete med att fräscha upp och föryngra Evertons spelartrupp.

https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2040976/Everton-evolution-David-Moyes-chooses-youth-Mersey-Beat.html

Utöver Ross Barkley, så är kanske den 19-årige grekiske anfallaren Apostolos Vellios den piggaste och mest aktuella överraskningen så här långt.

:::

Icke att förglömma så är ju faktiskt också det här ett möte mellan Manchester och Liverpool – även om detta blåa möte inte är i närheten av att vara lika infekterat som dess röda motsvarighet.

Annons

Men å andra sidan så har ju stämningen mellan dessa båda klubbar, och dess båda managers, varit allt annat än god under de två senaste säsongerna. Vi har sett både tendenser till handgemäng mellan Moyes och Mancini, och konflikter även i direktörsboxen.

Med stora kontraster följer inte sällan konflikt.

…………………………………………………

Tweet, tweet – https://twitter.com/#!/pmophy17421

:::

Det uppblossade ordkriget mellan Owen Hargreaves och Man Utd känns lite som en storm i ett vattenglas. Det har hur som helst slagits upp stort i samtliga engelska tidningar.

Ferguson skyddar naturligtvis sitt läkarteam. Hargreaves uttalanden känns lite blåsta ur proportion. I somras erbjöd han sig att fortsätta spela gratis för Man Utd, hade han gjort det om han då kände att klubben behandlat honom fel? Att han är frustrerad av flera års skadehelvete har jag all förståelse för.

Annons

Cut the guy some slack.

:::

Glöm heller inte att Ligacupens fjärde omgång lottas under dagen.

:::

Annars så är det naturligtvis en fullspäckad fotbollslördag, som innehåller hela åtta av omgångens ligamatcher. Mycket kan alltså hända som har bäring för alla delar av tabellen.

Be Champions!!

Publicerad 2011-09-24 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto