Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Blåblå känslor i natten

Naturligtvis är det tillfälligheter, och visst vore det egentligen ännu märkligare om inga sådana tillfälligheter uppstod alls i en lottning, men visst känns det ändå lite typiskt att Juan Mata knappt ens hann landa i London innan Chelsea lottades mot Valencia i Champions Leagues gruppspel.

Juan Mata anlände till Valencia 2007 från Real Madrids akademi och under sin tid i klubben gjorde han 45 mål på 172 matcher. Han debuterade för Valencia i Champions League under hösten 2007. Mot Chelsea.

Ikväll återvänder han till Mestalla, bland annat efter att ha gjort mål i sin Champions League-debut för Chelsea mot tyska Leverkusen.

:::

Det är utan tvekan Chelseas tuffaste match i gruppen.

Valencia har inlett sin spanska ligasäsong tämligen bra, inte minst står ett oavgjort resultat mot Barcelona ut ur mängden. Den senaste omgången blev det dock torsk, borta mot Sevilla, och Valencia befinner sig därmed på en sjundeplats i La Liga efter fem omgångar.

Inledningen på Champions League var kanske heller inte den starkaste, då man bara klarade oavgjort borta mot Genk. En vinst där hade minskat pressen på Valencia inför kvällens match, när man nu på hemmaplan faktiskt gör bäst i att plocka med sig ett resultat mot ett starkt Chelsea.

Chelsea har mött Valencia på Mestalla två gånger tidigare och vunnit båda gångerna. Det är faktiskt Chelsea som på sätt och vis brutit Valencias positiva trend mot engelskt motstånd. Innan 2007 var man obesegrade på hemmaplan mot engelska lag, men sedan dess har man förlorat sina tre senaste matcher, två gånger mot Chelsea och senast mot Man Utd.

Och Chelsea har inte förlorat i Spanien sedan hösten 2005 när de förlorade en inte alltför betydelsefull gruppspelsmatch mot Real Betis.

:::

Ramires får återigen spela i Champions League efter att ha varit avstängd i den första omgången efter sitt röda kort i förra säsongens kvartsfinal mot Man Utd.

:::

När Valencia och Chelsea ställs mot varandra så ställs också två managers mot varandra som vandrat väldigt olika vägar i sina respektive karriärer.

Chelseas Andre Villas-Boas har närmast på ingen tid alls fått ta över posten som manager för Chelsea, en av världens främsta klubbar. Något utav en blixtkarriär med andra ord. En snabb säsong i Coimbra såg honom omedelbart rekryterad till Porto där han svarade för en magnifik debutsäsong, där han vann i stort sett allt som gick att vinna. Chelsea, med en viss historik med unga framgångsrika portugiser som managers, snappade omedelbart upp honom.

Valencias Unai Emery har å andra sidan vandrat den långa vägen. Han började i lilla Lorca i den spanska tredjedivisionen. Han tog omedelbart upp dem en division och var även nära att ta laget ända upp till La Liga. Han gick därefter till Almería med vilka han till sist tog steget upp till La Liga, och till en imponerande åttondeplats. Det var mer än nog för Valencia, som under 2009/10 utsåg honom till Ronald Koemans ersättare. Valencia har han därefter fört till två raka tredjeplatser i ligan.

:::

Är det till sist Chelseas tur i Champions League den här säsongen?

…………………………………………………

Tweet, tweet – https://twitter.com/#!/pmophy17421

:::

Tänk om Man City inte går vidare från gruppen. Ett sådant fiasko det vore!

Förlusten mot Bayern var möjligen inte bra, men ändå förståelig. Än värre var kanske kalabaliken under matchen vid sidan av planen, där Carlos Tevez enligt uppgift ska ha vägrat att komma in som avbytare. Mancini rapporteras ha sagt till Sky att Tevez aldrig kommer att spela för Man City igen.

Tevez hävdar i efterhand att det hela bara var ett missförstånd. Jo, just det.

Hur mycket tror ni att försäljningsvärdet på Carlos Tevez sjönk igår kväll? Hur som helst var det förmodligen ett misstag av Man Citys klubbledning att försöka återvinna en så stor del av köpesumman som de gjorde under sommaren. Det kan visa sig bli en ordentlig förlustaffär.

:::

Arsenal sägs få klara sig utan Theo Walcott, Laurent Koscielny och Gervinho inför kvällens hemmamatch mot Olympiakos. Viktig match att vinna också, men Arsenal fortsätter ha en tung skadesituation.

:::

Tänk om Man Utd inte går vidare från gruppen. Ett sådant fiasko det vore!

Gårdagskvällens match har nog rätt goda chanser att komma in på toppfem-listan över de sämsta insatser jag någonsin sett Man Utd göra. Maken till kollektiv arrogans. Att de får med sig en poäng från matchen är våldsamt oförtjänt, och jag tycker synd om Basel som annars hade haft en riktigt bra möjlighet att ta sig vidare från gruppen.

:::

Tänka sig att engelska lag hittills har spelat sex matcher i den här upplagan av Champions League, men bara vunnit en enda av dem.

Be Champions!!

Publicerad 2011-09-28 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons