Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Serie A är disco, Premier League är hårdrock… 2 (4)

Fortsättning på dagens blogg, del 2 av 4.

:::

Jag vet inte hur, jag vet inte när, och jag vet definitivt inte varför, men den här populära kopplingen mellan fotboll och musik, och att göra mer eller mindre långsökta referenser däremellan, har ju blivit något utav en modegrej, inte minst så här i bloggsvängen.

Jag arbetar med några teorier om att det är ett försök att framhäva kopplingen mellan fotboll och kultur, kanske till och med sudda ut gränserna mellan dessa inte naturligtvis åtskilda samhällsfenomen. Att det får såväl läsare som skribenter att känna sig stolta, nöjda och inne när de plockar en obskyr referens. Vilket möjligen bygger på ett antagande att fotbollen och musiken är två former av nörderi som passar varandra rätt bra.

ANNONS

Själv har jag ju lite lätt trotsigt försökt undvika sådana referenser, självklart mest för att man ju inte vill göra något som några andra redan har hittat på. Istället har jag ju ägnat mig åt det naturligtvis lika småtramsiga associerandet till film- och tv-referenser. Enligt den alltid lika sanna devisen att vi är alla olika på exakt samma sätt.

:::

Däremot blev jag rätt inspirerad av följande blogg som diskuterade likheterna mellan fotboll och rock, närmare bestämt likheterna mellan ett fotbollslag och ett rockband. Dylika jämförelser blir ju ofta en övning i att man finner det man söker, men jag tyckte ändå det var lite kul läsning.

https://www.soccerissue.com/2011/08/24/football-n-roll/

Naturligtvis är det möjligt att spinna vidare på likheterna mellan rockband och fotbollslag. Man kan ju exempelvis våga sig på att bli lite mer specifik. Och om man dessutom inte tar det hela på alltför stort allvar utan istället ger sig in på området humoristiskt karikatyr, så kan man ju få lite tacksam komedi så här under en fotbollslördag.

ANNONS

Alltså, vilken klubb är vilket rockband?

Det är den springande frågan för den här bloggen och under dagen kommer det med jämna mellanrum komma fyra bloggar, varav det här är den första, med fem lag i varje blogg, som gräver ned sig i just den frågeställningen.

:::

Wigan är AC/DC

Wigan har levt på knivens udd under lång tid och man har länge betraktats som något utav en underdog jämfört med sina samtida och större motsvarigheter. Wigan är ett av flera lag som riskerar åka ur, men är det lag som om de åker ur mest tydligt befinner sig på en motorväg mot helvetet.

QPR är Manowar

QPR är kanske mer än någon annan klubb den som fått utstå mest och flest personstrider under den senaste tiden. Det bråkades internt i styrelsen, och med manager Neil Warnock så leds laget av en veritabel enmansarmé. Något som inte minskar med karaktärer som Joey Barton och Adel Taarabt i laget.

ANNONS

Tottenham är Kansas

Uppfattas ofta som något utav ligans bohemer, med en storhetstid några decennier bort och med en spelstil som tangerar det melodiska. Hade problem under sommaren när en av klubbens söner såg ut att irra bort sig, men som till sist ändå stannade kvar och tog vid där han slutade.

Arsenal är Bon Jovi

Keep the faith, har varit Arsene Wengers mantra under många år nu och alltsedan dess så har klubbens supportrar levt på ett hopp och en bön. Har kritiserats för att vara alltför mycket utav Young Guns, vilket lett till att de ofta blivit nedskjutna i en blaze of glory.

Sunderland är Black Sabbath

Att se en svart katt betyder otur då de betraktas som ondskans sändebud, något som Black Sabbath helt klart anspelar på. Sunderland är ett lag med stor talang och potential men som tenderar att falla ihop på grund av interna problem med stjärnor och frontfigurer som vill lämna klubben.

ANNONS

:::

Kanske är det ett onödigt påpekande, men det bör ju så klart varnas för att vissa av associationerna är närmast göteborgska i sin tämligen grötigt uttänkta långsökthet.

…………………………………………………

Tweet, tweet – https://twitter.com/#!/pmophy17421

:::

Javisst var rubriken lite retsam sådär. Medvetet så, men det ska man inte ta för allvarligt, snarare med gott humör. Skillnaden här jämfört med när andra provocerar på fullt allvar kan nog alla se.

Man börjar för övrigt förstå varifrån vissa fotbollsspelare egentligen har hämtat sina stepovers. Follow the white rabbit.

Be Champions!!

Publicerad 2011-11-05 kl 12:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto