POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Hyllmans hörna: Änglahund och änglavakt

En lätt sjuk ligaomgång i helgen är nästan, men bara nästan, avslutad, i och med att vi ikväll har en drabbning kvar som verkligen får det att vattnas i munnen, nämligen Liverpool vs Tottenham.

Det är nu det verkligen hårdnar till, på alla håll och kanter. I kampen om ligatiteln, där Man City och Man Utd är definitiva aspiranter. I kampen om de återstående Champions League-platserna, där Chelsea, Arsenal och Liverpool och kanske även Newcastle krigar på i uppgång och nedgång.

Tottenham befinner sig någonstans i mellanlandet av dessa båda kamper, och kanske är det just kvällens match på Anfield som till viss del kommer att avgöra kompassriktningen för återstoden av säsongen. Men, även vid förlust så ska man komma ihåg att Spurs har ett mäktigt poängförsprång.

Liverpool däremot måste förmodligen vinna ikväll. Det kan låta dramatiskt att säga det, men nuvarande tabelläge där man har ett fempoängs handikapp upp till strecket är allt annat än hälsosamt. Förutsättningarna ser hyfsat ljusa ut, laget är i form och Luis Suarez gör comeback (återstår frågan om detta egentligen är odelat bra). Men Tottenham är livsfarliga motståndare, med ett mittfält som ger vilket lag som helst i världen huvudbry.

Jag tror på fyrverkerier på Anfield ikväll. Det ligger på något sätt i luften.

:::

Arsenalliket lever

De senaste veckorna har man närmast fått intrycket av att Arsenal som lag varit döda och begravna. Men helgens uppvisning och resultat var onekligen en form av styrkedemonstration, och kanske är det ett resultat som kick-startar laget inför en vårsäsong som kommer bli otroligt rafflande. Signalen är i alla fall att nu är även Arsenal på gång.

Och nej okej, visst var Blackburn riktigt dåliga. Men när man vinner med 7-1 mot ett lag så spelar det egentligen mindre roll om det så är mot Änglahunds BK, det är ett resultat som sitter fint oavsett vad.

:::

Man Utd tog poängen, många missar den

0-3 efter 50 minuter på Stamford Bridge, men att ändå kriga sig tillbaka in i matchen och rädda 3-3 och därmed en poäng. Det är så klart i sig rätt stort, för vilket lag som helst. För titelstriden som helhet är däremot poängen kanske mindre viktig än just känslan för Man Utd att de gjorde det, att de visade för världen och för sig själva att de kunde.

Man Utd tog alltså poängen, men många andra missar den fullständigt. De låter sitt babbel om domarfördelar dränka ut allt annat och har inte vett att beundra den moraliska styrka som Man Utd visade upp igår kväll. Och det är ingen liten grej, det är förmodligen den enda faktor som gör att Man Utd fortfarande i allra högsta grad är med i titelstriden, trots en långvarig skadesituation som hade fullständigt förlamat de flesta andra lag i världen.

Och det där jämförelsevis tuffare spelschemat som skulle avgöra det hela till Man Citys fördel, det är nu till 60% avklarat och Man Utd ligger fortfarande bara två poäng bakom.

:::

Newcastle går på vatten

Vilken debut av Papiss Demba Cissé som avgjorde för Newcastle i hemmamötet mot Aston Villa och som återigen skickade upp Newcastle på en smått otrolig femteplats, endast en ynka poäng bakom Chelsea.

Det känns som att precis allt går Newcastles väg i nuläget. Alan Pardew har fått järnkoll på laget, såväl taktiskt som psykologiskt, värvningarna slår väl ut, och just i kombinationen Ba och Cissé så tror jag Newcastle har skaffat sig ett anfallspar som kommer göra succé.

Jag lovar hur som helst att det här är sista bloggen, till dess att motsatsen eventuellt har bevisats, där jag säger något i stil med att Newcastle kanske är med i kampen om Champions League-platserna.

:::

Otroligt viktig vinst för Wolves, som med den kom upp ovanför nedflyttningsstrecket igen, men katastrof för QPR så klart. Nu endast en poäng ovanför strecket.

:::

Om någon behövde en demonstration över varför Premier League och engelsk fotboll är heads and shoulders över allt annat, så tycker jag nog att helgen erbjöd det.

Och då har vi ju som sagt en riktig godbit kvar i gottepåsen.

…………………………………………………

Fabio Capello har valt att ta strid med FA och anser offentligt att det var ett felaktigt beslut av FA att inte avvakta ett beslut i domstolen innan de tog kaptensbindeln från John Terry.

En sak är säker, inte heller denna turnering kommer det vara någon harmoni i det engelska landslaget.

:::

Om vi kom fram till att David De Gea hittills den här säsongen har kostat Man Utd en poäng i ligan (mot Blackburn), så får väl den poängen anses vara återbetalad igår kväll.

:::

Klarar Luis Suarez av att fokusera helhjärtat på fotbollen ikväll? Och hur kommer hans återkomst att påverka Liverpools form och anfallsspel? – som ju ändå byggts runt Craig Bellamy och Andy Carroll.

Be Champions!!

Publicerad 2012-02-06 kl 09:46

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto