Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Premier Leagues tio hetaste inhemska sommarvärvningar

Jag hatar ju i princip precis allt som har med silly season att göra, eftersom den är så … tja, silly. Då kan man ju fråga sig exakt hur begåvat det faktiskt är av mig att mitt under en av de få perioder av året när det inte är silly season ändå skriva en blogg om vilka spelare som möjligen, kanske, och högst eventuellt skulle kunna vara aktuella på transfermarknaden i sommar.

ANNONS

Nåja. Jag kan ju inte undgå att lägga märke till i kommentarsfält och så vidare att det ändå är frågor som verkar engagera. Kanske till och med mer än vad som egentligen är hälsosamt. Och eftersom jag är en populistisk rackare i själ och hjärta så vill jag ju i alla fall då och då ta upp frågor som intresserar också eventuella läsare, och inte bara mig själv.

Det här är inte någon lista över vilka spelare jag tycker är bäst, utan över vilka spelare som nu finns i Premier League jag tror kommer att vara hetast i någon betydelse under sommarens transfermarknad i Premier League. Där finns en helt uppenbar definition, nämligen att listan bara inkluderar spelare som redan nu finns i Premier League och som jag tror kommer vara aktuella för klubbar i Premier League.

Och i begreppet hetast kan man hitta två beståndsdelar. Dels att spelaren faktiskt kommer vara såväl tillgänglig som attraktiv på sommarens marknad. Dels att det kommer vara en spelare som genererar mycket mediaintresse i detta avseende. En spelare kan så klart passa in på båda kriterierna. Att en spelare är med på den här listan betyder dock inte att jag är övertygad om att han faktiskt kommer att säljas, bara att jag tror det finns en väldigt god chans att så blir fallet.

ANNONS

Let’s go then.

:::

(1)    Luka Modric, Tottenham

Det här var ju en härlig karusell redan förra sommaren. Men den gången så lyckades Tottenham med mycket möda och stort besvär att hålla kvar honom i klubben. Men ryktena förblir ihärdiga. Åtminstone tre storklubbar lär sniffa runt Modric i sommar – Man City, Man Utd och Chelsea – särskilt om Tottenham missar Champions League.

(2)    Junior Hoilett, Blackburn

Tekniskt kvicksilver på Blackburns mittfält som fungerar centralt men som är särskilt effektiv från kanten. Ett flertal större klubbar har redan uttryckt intresse för Hoilett, och Blackburn har vare sig ekonomin eller kanske ej heller Premier League-statusen att kunna säga något om det. Hoiletts kontrakt går dessutom ut i sommar.

(3)    Robin van Persie, Arsenal

Feels like we’ve been here before. Van Persies kontraktstid börjar närma sig sitt slut och vad som händer därnäst står skrivet i stjärnorna. Man City har redan sniffat oroväckande, och det är inte omöjligt att de söker en ny anfallare att ersätta någon av sina nuvarande två-tre problembarn. Och i så fall lär de inte nöja sig med mindre än Premier Leagues allra hetaste. Oavsett vilket, så är det ju en story som kommer att få mycket utrymme i sommar.

ANNONS

(4)    Hatem Ben Arfa, Newcastle

Newcastles makalösa framgångar gör så klart att gamarna börjar cirkla ovanför dem. Det är ju så att säga myntets baksida. Demba Ba kanske framstår som mest i farozonen, men jag tror att Cissés ankomst kan ha den lilla fördelen att placera Ba i transfermässig passningsskugga. Mittfältssmurfen till fransman emellertid, han kan nog vara högaktuellt för en och annan klubb i sommar.

(5)    Clint Dempsey, Fulham

Enorm säsong av Dempsey som med 15 mål den här säsongen är den meste målskytten för Fulham under en Premier League-säsong. Någonsin. Flera engelska topplag skulle behöva en spelartyp som Dempsey, och han själv kan mycket väl vara intresserad av en ny utmaning och högre nivå. Efter den här säsongen borde han vara efterfrågad.

(6)    Grant Holt, Norwich

En engelsman som gör mål. I mängder. För en nykomling. Möjligtvis till och med EM-aktuell. En spelartyp som är väldigt många brittiska managers våta dröm när det kommer till anfallsspel, och det är heller inte omöjligt att både Holt och Norwich vill slå mynt av den här säsongens succé. Kan Tottenham vara ett alternativ?

ANNONS

(7)    Marouane Fellaini, Everton

Ett väldigt märkligt amalgam till mittfältare, kontinentalt passnings- och positionssäker och brittiskt hårdför på en och samma gång. Kanske av just den anledningen så väldigt intressant för flertalet större klubbar. Har naturligtvis mängder av Premier League-erfarenhet, vilket också det är en fördel. Skulle tillföra värde till samtliga lag som nu ligger på ligans tre översta platser.

(8)    Victor Moses, Wigan

Wigan har två riktiga juveler i sin anfallsuppsättning i form av Moses samt Hugo Rodallega. Men Rodallega har haft något utav en mellansäsong och Moses är därtill engelsman. Vilket i nya tider med homegrown-regler kan ha viss betydelse. Flertalet klubbar kan nog komma att höra sig för om den talangfulle Moses, inte minst om Wigan misslyckas med att hålla sig kvar i Premier League.

ANNONS

(9)    Jack Rodwell, Everton

Något utav de senaste årens teen sensation i Premier League. Flertalet storklubbar har varit intresserade ett bra tag nu, både Chelsea och inte minst Man Utd har slagit lovarna runt Goodison Park. Nu är han 21 år, och kanske är det lite grann nu eller aldrig för Rodwell. Hans utveckling verkar ha gått lite i stå i Everton.

(10)    Michael Kightly, Wolves

Kreativ och slagkraftig yttermittfältare i Wolves, som med intill visshet gränsande sannolikhet inte spelar i Premier League nästa säsong. Kightly är för bra i The Championship och har spelat flera år i Wolves, han kommer att ha många klubbar att välja mellan i sommar.

:::

Bubblare

»  Demba Ba, Newcastle
»  Matt Jarvis, Wolves
»  Barry Bannan, Aston Villa
»  Peter Odemwingie, West Brom
»  Hugo Rodallega, Wigan

:::

Så vad har ni att säga om det här? Vilka spelare har jag minsann glömt bort den här gången?

ANNONS

……………………………………………………………….

Kvällens matcher: Man City vs West Brom, Wigan vs Man Utd, Wolves vs Arsenal, samt QPR vs Swansea.

Alls inte omöjligt att titelstriden faktiskt är återuppstånden efter kvällens matcher. Så snabbt kan det trots allt fortfarande vända.

Annars är det ju så klart en sjukt viktig match för QPR hemma mot Swansea ikväll.

:::

Härligt drama mellan Blackburn och Liverpool igår kväll.

Andy Carroll fick avgöra på tilläggstid. Det behövde nog både han och Liverpool, en moralboost i precis rätt ögonblick inför helgens blytunga FA-cupsemifinal mot Everton.

Blackburn kammar återigen noll för tredje matchen i rad där de kunnat få med sig viktiga poäng. Otroligt tung vecka för dem, och kanske dog säsongen för dem här.

:::

När säsongen lider mot sitt slut, och vi vet lite mer om hur den faktiskt slutar, så kommer jag självklart göra några specialbloggar på temat ”varför vann x ligan?”, ”varför vann y inte ligan?”, ”varför gick (inte) a och b till Champions League?”, ”varför åkte (inte) z ur Premier League?”, och så vidare.

ANNONS

Andra idéer om hur ligasäsongen bör sammanfattas tas gladeligen emot.

Be Champions!!

Publicerad 2012-04-11 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto