Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Hyllmans hörna: "It’s up for grabs now!"

Ännu en härlig ligaomgång för Newcastle som gör ännu ett ryck i striden om Champions League-platserna. Snart får man ju slut på superlativer när det gäller det här laget. Liverpool framhävs ju som ett exempel på det här med moneyball, och ibland också som ett exempel på dess problem, men i praktiken är det ju snarare Newcastle än Liverpool som kört ett faktiskt moneyball.

Titelstriden fick sig ännu en dramatisk twist när Everton under matchens sista tio minuter vände ett tvåmålsunderläge på Old Trafford. Frågan är väl när det hände sist, om det någonsin hänt. På Old Trafford det vill säga. Det här var ju dock andra gången på två säsonger som Everton i slutet av en match har hämtat upp två mål.

I och med att Man City programenligt besegrade Wolves på kvällen så dukar ju det upp för en sjujäkla holmgång om exakt en vecka, på självaste Valborgsmässoafton. Att säga att det är helt avgörande vore ju något överdrivet, för så vitt inte Man Utd råkar vinna matchen. Men i och med målskillnaden så har nu Man City återigen, precis som Man Utd, allting i egna händer.

Och nästa säsong ylar inte längre några vargar i Premier League.

:::

Myten om Man Utds ofelbarhet är väsentligt överdriven

Det hela var ju avgjort menade de flesta. Åtta poängs försprång var ointagligt med så kort tid av säsongen kvar. Och eftersom Man Utd är Man Utd så var det ju dubbelt upp omöjligt, de av alla lag kan helt enkelt inte tappa en sådan ledning. Ungefär så gick ju resonemanget för några veckor sedan.

Men, jodå det kunde de visst det, eller de kunde i alla fall tappa luften mellan sig själva och motståndaren, och de problem som bland andra jag såg framför mig och varnade för på horisonten visade sig faktiskt vara inte bara inbillade utan även genuina problem. Det finns en myt, som naturligtvis uppstått av att laget vunnit så många titlar de senaste 20 åren, att Man Utd aldrig hackar.

Den som haft anledning att följa klubben lite närmare än genomsnittet vet att det inte riktigt stämmer.

:::

2012 är inte jordens undergång för Wolves

Wolves förlust innebär naturligtvis att det nu är klart med spel the fiery pits of hell nästa säsong. Det vill säga det som mer formellt brukar kallas för The Championship. Någon katastrof på taket är det emellertid inte för Midlandsklubben, som är en av de få mindre Premier League-klubbar med en organisation och ekonomi anpassad för The Championship.

Och räkna med att de kommer tillbaka förr snarare än senare.

:::

Gott mos, Roy! Jag tänker mig att det trots allt ändå är rätt skönt för honom att vinna på Anfield.

:::

Årets spelare

Robin van Persie vann spelarnas pris för Årets spelare, och det finns väl absolut inget att säga om det valet. Jag kan tänka mig få spelare som varit mer betydelsefulla för sitt lag. Kyle Walker tog hem priset för Årets unga spelare, vilket jag också tycker är rätt okej.

Många tycker så klart att Sergio Agüero borde varit självklar. Det kan jag väl ha förståelse för, givet att han nu var nominerad och till synes med i spelet. Men jag tror att när spelarna faktiskt röstar på Årets unga spelare så lägger de sin röst på en ung spelare i meningen “inte etablerad inför säsongen”, även om etablerade stjärnspelare som till exempel Agüero och Gareth Bale rent formellt uppfyller ålderskriterierna.

Grejen är väl att de spelarna därför inte borde vara nominerade till att börja med.

:::

Era tankar efter helgen?

……………………………………………………………….

Mycket med den här säsongen påminner om 2007/08.

Chelsea och Man Utd krigar om titeln. Man Utd har tre poängs försprång, möter Chelsea på Stamford Bridge. Två omgångar återstår därefter. Först Man Utd med en så kallad lätt hemmamatch och Chelsea borta mot Newcastle. I sista omgången Chelsea med motsvarande hemmamatch, och Man Utd i ett semitufft bortamöte med Wigan.

Chelsea vinner på Stamford Bridge, vinner också på St James’ Park och lagen går in i slutomgången med samma poäng. Skillnaden är att den gången hade Man Utd målskillnaden på sin sida, den här gången är målskillnaden på motståndarnas sida.

Ironiskt nog, på flera sätt, vann Chelsea också matchen på Stamford Bridge tack vare en felaktigt dömd straff.

:::

Ajajaj Southampton. Är det måhända lite skakigt? Med chansen att säkra uppflyttning till Premier League så blev det bortaförlust mot Middlesbrough i lördags.

West Ham har ikväll chansen att ordna med lite spänning inför sista omgången nästa helg genom att vinna borta mot Leicester. Vinner de emellertid inte så är Southampton klara.

Men med tanke på att Southampton i sista omgången möter redan nedflyttningsklara Coventry på hemmaplan så vore det ju helt fantastiskt om de sumpade det här.

Med vinsten så gav Middlesbrough också sig själva en minimal chans att nå playoff. Men det kräver att de vinner borta mot Watford i sista omgången samtidigt som Cardiff förlorar borta mot Crystal Palace.

:::

Under kvällen tar vi väl och kollar lite på minnesvärda citat från Premier League-tiden.

Be Champions!!

Publicerad 2012-04-23 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons