Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Everton 2011/12: ++++

Vi är så väldigt vana vid att se Everton på tabellens övre halva, kanske till och med ibland på dess övre kvartil, att vi förmodligen har slutat beundra detta och istället se det som något helt normalt. Det är egentligen allt annat än normalt och fortsatt beundransvärt, först och främst eftersom det under senare säsonger har blivit allt svårare att hålla sig kvar där.

Kvaliteten och konkurrensen i Premier League har ökat. Antalet lag i toppen av tabellen, med tillhörande resurser och ambitioner, har ökat med minst 50% sedan mitten av 2000-talet, och underifrån arbetar flertalet medelstora klubbar, i vissa fall till och med stora klubbar, för att främja sina ligapositioner. Mot detta har Everton att konkurrera med föga annat än småpengar och sin egen duglighet till hands.

ANNONS

Det mesta är sig likt i Everton, på fotbollsplanen och vid sidan av den. Kanske är det något utav en frustrerande faktor. Återigen svarar Everton för en strålande vårsäsong men var tvungna att inleda med en bedrövlig höst. Borde inte David Moyes kunna åtgärda detta, och på så vis förbättra Evertons poängskörd? Kanske är det så att kostnaden för dessa fantastiska vårsäsonger är svagare spel på hösten, på grund av träningsuppläget, men säkra kan vi inte vara.

Cupspelet under David Moyes 10:e säsong som manager i klubben var genomgående bra och tog laget till Wembley. Väl där så hade man Liverpool i brygga innan den egna graven grävdes med ett enormt försvarsmisstag och därefter ett sent mål. Kampen med ärkerivalen gick dock bättre i ligan, där laget slutade fyra poäng före.

Rent värvningsmässigt visade sig säsongen också produktiv i och med den så väldigt lyckade värvningen av anfallaren Nikica Jelavic. Everton har under ett flertal säsonger saknat en fullfjädrad målskytt, och kanske har laget nu funnit honom i kroaten som kom under januarifönstret från Glasgow Rangers. Därmed står laget väl rustat också inför nästa säsong.

ANNONS

Betyg: 4

:::

Säsongens bäste spelare: LEIGHTON BAINES. Extremt flyfärdig vänsterback som skapar alla typer av oreda för motståndarna som måste passa sig för såväl precisa inlägg som riktiga rackare till frisparkar. Därtill är Baines även stabil bakåt och en del utav ett av ligans bäst organiserade försvar.

Säsongens överraskning: NIKICA JELAVIC. Det hör inte riktigt till vanligheterna att målskyttar i Skottland också presterar i England, allra minst inte i Premier League, men Jelavic inte bara gjorde det, han gjorde det omedelbart och han gjorde det konsekvent under våren.

Säsongens besvikelse: JACK RODWELL. Det börjar bli dags att ta det där nästa steget snart för Evertons stora talang. Glimtar till stundtals men har väldigt svårt att hålla en konsekvent prestationsnivå. Räcker han inte till eller krävs det ett miljöombyte?

:::

Everton @ The Movies: MEAN STREETS. Scorseses skildring av en samling smågangstrar som gör sitt bästa för att överleva på de tuffa gatorna i världens största stad får väl sägas utgöra en god metafor för lilla Everton, som med de medel som står dem till buds, vare sig de är renhåriga eller kanske ibland till och med lite smutsiga, gör sitt bästa för att hänga på, utan att egentligen ha något konkret hopp om lycka i framtiden.

ANNONS

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-05-23 kl 20:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto