Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Man City 2011/12: ++++

Förväntningarna inför säsongen var naturligtvis skyhöga på Man City. Som sig bör med tanke på de enorma summor pengar som deras oljeägare har pumpat in i klubben. Det är möjligt att prata om uppbyggnadsfas bäst man vill, det här var säsongen när Man City skulle erövra ligan och samtidigt etablera sig som en av de europeiska storklubbarna.

Med den ambitionen i åtanke så agerade Roberto Mancini tämligen klokt under sommaren inför säsongen. Värvningen av Gael Clichy ökade bredden i lagets backlinje, och värvningarna av Samir Nasri och inte minst Sergio Agüero ökade såväl kvalitet som bredd i Man Citys offensiva uppsättning.

ANNONS

Det inhemska cupspelet gick inte fullt så bra den här säsongen som det gjorde förra säsongen. Då bröt klubben en 35-årig titeltorka genom att vinna FA-cupen. I år svarade man för en tämligen vek insats i Ligacupens semifinal mot Liverpool samtidigt som det blev omedelbart respass i FA-cupen hemma mot värsta rivalerna Man Utd.

Även det europeiska cupspelet blev en besvikelse för Man City som fick känna på såväl bristen på rutin i den tävlingsformen som på det svåra med att balansera just Premier League och Champions League. Hjälpt var man inte av en tuff lottning, men att för Man City att åka ur Champions League redan i gruppspelet var naturligtvis en svår missräkning.

Konkurrensen i ligan var knivskarp. Om Man City hade gått förlorande ur striden, vilket var ack så nära, så hade säsongen bara kunnat beskrivas som helt misslyckad. Men så små är marginalerna, att när man vinner ligan på tilläggstid, under säsongens sista 15 sekunder, och därmed gör slut på en 44 år lång väntan på en ligatitel, då kompenserar detta för alla tidigare besvikelser.

ANNONS

Betyg: 4

:::

Säsongens bäste spelare: YAYA TOURÉ. Ett monster till spelare och en jätte på Man Citys mittfält. Flera gånger under säsongen hade Man City problem på vilka Yaya Touré till sist hittade lösningen. Stod för mängder av avgörande insatser i de allra mest betydelsefulla av lägen.

Säsongens överraskning: MARIO BALOTELLI. Ingen betvivlar att Balotelli har en gudabenådad fotbollstalang, många betvivlar emellertid hans förmåga att kontrollera sina demoner. Dessa gick inte att dölja under varje ögonblick den här säsongen, men han visade också under säsongen att han mognat väsentligt sedan förra säsongen.

Säsongens besvikelse: CARLOS TEVEZ. Mot slutet av säsongen diskuterades ett klassiska ”om bara”-scenario baserat på vad som hade hänt om Tevez och Agüero kunnat spela ihop hela säsongen. Hur det hade resulterat vet ingen. Att Tevez emellertid svek klubben och laget å det grövsta är dock solklart.

:::

Man City @ The Movies: GIANT. George Stevens klassiska berättelse om konflikt och social förändring och hur oljefältens nyrika utmanade den befintliga aristokratins tidlösa elegans. Obegränsat rik och med alla möjliga materiella förutsättningar, men hur mycket olja James Dean än pumpar så befinner sig Elizabeth Taylor utanför hans räckvidd.

ANNONS

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-05-28 kl 16:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto