Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Newcastle 2011/12: ++++

Att de skulle åka ur Premier League var kanske aldrig riktigt aktuellt, men diskussionerna inför säsongen var definitivt inte positiva. De förlorade sina till synes bästa och viktigaste spelare på löpande band: Andy Carroll, Kevin Nolan, José Enrique och Joey Barton. Tabellens undre halva var definitivt vad man såg framför sig för Newcastle.

Det blev inte alls så. Newcastle tog sig tidigt upp i toppen av tabellen och under stora delar av säsongen så väntade i princip alla bara på att verkligheten skulle komma ifatt dem och att de skulle börja dala i tabellen. Men det inträffade aldrig, och trots att i princip ingen ville diskutera dem som en seriös Champions League-kandidat så var de ändå kvar i den striden ända in i sista omgången.

ANNONS

Kort och gott måste man säga att förmodligen inget lag agerade så bra som helhet på transfermarknaden inför den här säsongen som Newcastle gjorde. En triumf för klubbens scoutsystem. Det var inte bara bra business för klubben, det förstärkte också laget på fotbollsplanen.

Men mycket positivt måste också sägas om Alan Pardews bidrag till klubben och laget. Rent taktiskt har hans säsong med Newcastle varit en fullpoängare, han har skapat ett defensivt starkt och därmed väldigt svårslaget lag som också har den offensiva kvaliteten att kunna vara farliga framåt. Det är helt enkelt en poänggivande taktik som Pardew skapat i Newcastle.

Newcastles supportrar betraktar nog den gångna säsongen som en dröm. Till stor del är det också så. Två omständigheter drar dock ned betyget ett steg. För det första så nådde man faktiskt inte Champions League. För det andra, och kanske mer betydelsefullt, så var cupspelet verkligen inget att hänga i julgranen för Newcastle. Där hade de kunnat vara bättre.

Betyg: 4

ANNONS

:::

Säsongens bäste spelare: FABRICIO COLOCCINI. Det finns egentligen rätt många att välja på i Newcastle. Allt från någon av anfallarna, till Cheick Tioté på mitten och Tim Krul i målet. Men jag fastnar för Coloccini som verkligen tagit huvudrollen i Newcastles viktigaste lagdel.

Säsongens överraskning: YOHAN CABAYE. Att det var en bra spelare tror jag de flesta var med på. Men få hade nog haft på känn att han så snabbt skulle ta till sig Premier League som arbetsmiljö, men det gjorde han i sådan utsträckning att det bara är en tidsfråga innan större klubbar hör sig för.

Säsongens besvikelse: GABRIEL OBERTAN. Visst var det väl lite av en chansning av Newcastle att värva den misslyckade Man Utd-importen. Det är dock en spelare med dokumenterad talang, men i Newcastle har han visat vad han redan visat i Man Utd, att han nog inte riktigt har vad som krävs för att prestera på den här nivån.

:::

Newcastle @ The Movies: ROCKY. Den klassiska sagan om den utslagne boxaren som får en chans mot världsmästaren. Absolut ingen tror på honom, en del skrattar till och med lite rått åt honom, världsmästaren själv tar honom definitivt inte på allvar, till dess att Rocky tvingar honom att göra det i ringen. I slutänden så räcker det emellertid inte till, men det var ett tappert försök.

ANNONS

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-05-29 kl 16:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto