Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Var nöjd med allt som livet ger…

Det är ju lätt att sitta och vara missnöjd med saker och ting om man vill det, England ger ju så mycket att välja på i det avseendet.

Man kan störa sig på deras oförmåga att behålla, vårda och göra något konstruktivt med bollen. På lagets oförmåga att leverera bollen fram till sin anfallslinje. Precis som man kan störa sig på ett omständligt och inte särskilt givande passningsspel. Likaväl som man kan störa sig på deras svårigheter att kontrollera ytan framför den egna backlinjen.

Särskilt som lösningen på samtliga dessa problem finns, den har bara inte packats med i Roy Hodgsons resväska till Ukraina.

ANNONS

Men kanske ska man så här efter 1-1 mot Frankrike i EM-premiären bara vara nöjd och glad, för vet du vad? – en poäng var bara bra.

Man ska så klart vara nöjd med poängen i sig, den var värdefull, särskilt som den kom mot gruppens tuffaste motståndare, och den var inte minst en poäng mer än vad väldigt många förväntade sig.

Det finns också skäl att vara nöjd med att det ändå känns som om England börjar hitta rätt i sina taktiska positioner. De mötte en tekniskt bättre och mer samspelad motståndare, men linjerna höll. Det ger onekligen en viss trygghet inför framtiden.

Och det känns som om de brister som är uppenbara i det offensiva uppbyggnadsspelet åtminstone har en möjlighet att mildras med Wayne Rooney tillbaka i laget. Och dit är det numer bara en match kvar.

Det var ingen fantastisk insats. Men det var en bra början.

:::

Känslan är väl dock att Ukrainas vinst över Sverige krånglar till det hela för både England och Frankrike.

Det innebär att hemmanationens passion och entusiasm lever vidare med full kraft, gör Ukraina till en svårare motståndare än normalt, och riskerar halvera antalet tillgängliga slutspelsplatser.

ANNONS

Nästa match mot Sverige blir alltså oerhört betydelsefull för England.

:::

Många kommer säkert tycka det är svårt att känna sig nöjda efter en sådan här match, eftersom den underliggande om än outtalade normen alltid är att England ska vara, men inte är, lika bra som till exempel Spanien eller Tyskland.

Men om man trots allt accepterar att England helt enkelt inte är lika bra som Spanien, så blir det också lite fånigt att kritisera England för att inte vara lika bra som Spanien.

England är ett helt okej och hårt arbetande europeiskt landslag, och gårdagens insats var just precis helt okej och bestod av hårt arbete. England gjorde alltså vad vi kan förvänta oss av dem.

Vilket är ett fall framåt från tidigare gånger när de så ofta gjort mindre än vad man kan förvänta sig av England.

:::

Att även Frankrike verkade hyfsat nöjda med en poäng tyckte jag syntes mot slutet av matchen. Inget av lagen tog direkt ihjäl sig för att nå fram till något vinnande mål.

:::

Glädjande var också att det kändes som om Roy Hodgson faktiskt ville något med den här matchen, att han gick in i den med en känsla av optimism, och att han vågade chansa också framåt.

ANNONS

Pilen kom måhända inte särskilt långt, men strängen brast i alla fall inte.

…………………………………………………

EM-BAROMETERN

Ukraina 2-1 Sverige – De som vågade vann

Ukraina var inte särskilt bra, men Sverige var tyvärr sämre. Det är rätt typiskt svenskt att tala om press av att spela på hemmaplan, men för Ukraina gav det istället entusiasm som höll i sig under hela matchen och som kompenserade för lagets övriga svagheter. Det lag som såg förlamat ut var istället Sverige, med ett flertal spelare som över huvud taget såg ut att vara rädda inte bara för bollen utan för sina egna skuggor. Att döma av den här matchen så vet vi alla fall ett mittfält i turneringen som är mindre konstruktiva under press än Englands. Ukraina: 3, precis som väntat. Sverige: 2, tagna av stunden.

…………………………………………………

Det ska bli intressant att se vad Ryssland går för ikväll, om Polen nu kan bjuda på bättre motstånd än vad Tjeckien trots allt mäktade med.

:::

Håller på man ett klubblag som ligger i toppen av tabellen, som ju många av någon anledning gör, så är det kanske ibland mentalt svårt att ställa om till andra förväntningar än att laget ska vara ”bäst”.

ANNONS

Ett tankeexperiment med England kanske är att se det som om man håller på till exempel Everton.

:::

Rätt sjukt att de flesta hörbara ramsorna som framkom mellan Frankrike och England var tillägnade Ryssland. Någon direkt publisuccé är EM verkligen inte ännu.

Be Champions!!

Publicerad 2012-06-12 kl 03:51

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto