Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Inför Premier League 2012/13 (4): Fulham FC

Manager: Martin Jol

ANNONS
Hemmaplan: Craven Cottage (25,700)
Snittplacering: 10,6 (9 – 8 – 12 – 7 – 17)

:::

Strategi

De senaste fyra årens utveckling i Fulham har varit väldigt imponerande, där man gått från att vara ett nedflyttningshotat lag till att inte bara etablera sig i Premier League, utan även nå viss framgång i europeiskt cupspel. Roy Hodgson skapade en stabil grund på vilken Martin Jol bygger vidare. Mohamed Al-Fayed bidrar med ett konstruktivt ägande, men klubbens långsiktiga strategi består i att utveckla sin egen ungdomsakademi, vilken nu börjar bära frukt.

Taktik

Fulhams framgångar har varit baserade på en defensiv organisation som gjort dem relativt svårslagna. De senaste säsongerna har Clint Dempseys offensiva farlighet adderat till denna defensiv. Fulham har många karaktärsspelare på sitt centrala mittfält, men vill de utöka sina taktiska alternativ så behöver de börja söka rätt på yttermittfältare som inte enbart är snabba utan också mer tekniskt begåvade.

ANNONS

:::

Transfers

Fulham har misslyckats med att knyta Pavel Progrebnyak till klubben, men har istället plockat hem Mladen Petric från Hamburg, en bra värvning som kan utgöra ett värdefullt komplement till Clint Dempsey. Det är primärt anfallet och ytterpositionerna som Fulham bör rikta in sig på i sommar, även om klubben också ryktas vara väldigt intresserade av Besiktas tjeckiske försvarare Tomas Sivok.

Nyckelfråga

Vilka spelare kan Fulham få upp från sin ungdomsakademi?

Nyckelspelare

Clint Dempsey. Lagets offensive motor som inte bara producerar mål i goda mängder utan också bidrar till att flytta laget uppåt i planen. Mycket av Fulhams kliv uppåt i Premier League-tabellen kan spåras tillbaka till just Clint Dempsey.

:::

Fulham som seriefigur: Nancy Botwin

Fulham är onekligen något av förortslaget i London som med små medel gör sitt allra bästa för att försörja sig självt jämte betydligt mer välbärgade motståndare. Lika parodiskt överdrivet som för Nancy i Weeds blir det kanske aldrig, men Fulham attraherar precis som Botwins en udda samling karaktärer.

ANNONS

:::

Rimlig målsättning 2012/13

Övre halvan. Fulham är ett lag med kvalitet för att befinna sig på tabellens övre halva. Så värst mycket mer än så tror jag däremot inte det blir fråga om. De är i bästa fall outsiders för en av Europa League-platserna. Att Danny Murphy lämnar klubben tror jag kan kosta dem den här säsongen.

Mitt tidiga tips: 11

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-07-03 kl 16:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto