Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Inför Premier League 2012/13 (12): Norwich City FC

Manager: Chris Hughton

ANNONS
Hemmaplan: Carrow Road (27,033)
Snittplacering: 31,6 (12 – C2 – LO1 – C22 – C17)

:::

Strategi

Det vore tämligen förmätet att hävda att det ligger någon djupare strategi bakom Norwichs avancemang från League One till Premier League inom loppet av två säsonger. Snarare är det att betrakta som en jackpot för Norwichs klubbledning, som mest en produkt av att klubben åtminstone har skapat stabilitet genom att inte leva över sina resurser. Norwich är och förblir en resursmässigt svag klubb, vars hopp om framgång beror på att man lyckas väl med taktik och scoutning.

Taktik

Norwichs anfallsspel förra säsongen var understundom smått, tekniskt och finurligt, och andra stunder klassiskt brittiskt, snabbt, vidlyftigt och byggt på fysik och styrka. Det var en kombination som rönde viss framgång i en liga som kanske är alltför van vid det ena eller det andra. Defensivt föll Norwich alltför ofta till föga, med en alltför högt stående och dåligt koordinerad backlinje. Där finns mycket att åtgärda.

ANNONS

:::

Transfers

Den absolut största transferfrågan för Norwich den här sommaren var att med alla möjliga medel behålla Grant Holt, vilket klubben nyligen säkrade i och med att Holt skrev på för ytterligare tre år. Värvningen av Steven Whittaker från Rangers förstärker försvaret, vilket är ett bra och nödvändigt första steg att förstärka en lagdel som inte riktigt höll måttet under förra säsongen.

Nyckelfråga

Hur beroende var Norwich av Paul Lambert som manager, och vad har egentligen Chris Hughton att bidra med till Premier League-scenen?

Nyckelspelare

Grant Holt. Otroligt viktig spelare för Norwich under föregående säsong, en riktigt klassisk brittisk centertank. Bland de enskilt viktigaste spelarna för sitt lag i Premier League. Tillför såväl tyngd som målfarlighet till Norwichs anfallsspel.

:::

Norwich som seriefigur: Zeb Macahan

ANNONS

Det finns något urgammalt fräscht med Zeb som varje nostalgiker och romantiker måste uppskatta. Å ena sidan får man intrycket att han rör sig så långsamt att det snart börjar växa mossa på honom, i nästa sekund blixtrar han till med en tyngdlagsupphävande råsop.

:::

Rimlig målsättning 2012/13

Nytt kontrakt. Att hålla sig kvar i Premier League är och förblir vad Norwich måste satsa på. Det återstår att se hur mycket av lagets framgång som hängde ihop med Paul Lambert. Jag fruktar att det var inte så lite, och att Norwichs momentum kort och gott nu är över.

Mitt tidiga tips: 20

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-07-07 kl 18:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto