Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Onödigt och småaktigt av Alex Ferguson

Peter Hyllman

Jag är en stor beundrare av Alex Ferguson som manager, en god kandidat till tidernas bäste. En levande och fortfarande aktiv legend. Men det finns också tillfällen när man mest vill gömma huvudet i en handduk.

Nu ansåg sig tydligen Ferguson tvungen att återigen kommentera bråket mellan Luis Suarez och Patrice Evra, naturligtvis som en direkt replik på Suarez egna uttalande för bara några dagar sedan. Det hade väl måhända varit gott nog om det begränsats till typ en avfärdande axelryckning i verbalt format, men icke!

Ferguson tog det hela åtminstone ett steg längre och började föra ett resonemang om att Luis Suarez-fallet och det sätt som det ärendet behandlades inom Liverpool och av Kenny Dalglish var en av anledningarna till att Daglish fick sparken efter säsongen. Ett resonemang som han så klart måste förstå skapar rubriker.

Annons

Det må sakligt sett vara sant, det är väl till och med troligt, men det är så in i helvete onödigt att uttala det på det viset. Inte minst av just Alex Ferguson, han är fel person att göra det. Dessutom får man väl säga att det mest av allt känns som att sparka in en redan öppen dörr.

Det blir att sparka på den som redan ligger, i det här fallet Dalglish. Det är i princip det där sista slaget som Mohammad Ali aldrig gav George Foreman när denne var på väg ner i mattan där i djungeln. Stillöst, kort och gott.

Det kan bara resultera i att hålla fortsatt liv i en infekterad fråga som borde ha fått självdö för länge sedan.

:::

Ja, jag vet att Luis Suarez var den som öppnade upp det hela igen med sitt mindre begåvade uttalande för några dagar sedan, och att det alldeles säkert fick journalister att ställa frågor till Ferguson. Men det medför liksom inget krav på Ferguson att faktiskt replikera.

Annons

Att en annan person beter sig som en idiot kan aldrig vara ett argument för att själv bete sig som en idiot.

:::

Mindgames hit och mindgames dit. Det tjatas mycket om dem. Själv har jag mest bara känslan att den här typen av småfåniga intriger, som Ferguson tyvärr verkar vara lite för förtjust i, snarast är något som drar koncentrationen från vad som sker på planen.

Sällan, tvärtemot myten, till det bättre för Man Utd.

…………………………………………………

Värvningar

Nathaniel Clyne – Southampton, £2,5m. Ett riktigt intressant köp utav en av Englands mest intressanta unga spelare, och definitivt en av de mest intressanta ytterbackarna som kommit fram på ett bra tag. Southampton fortsätter övertyga på marknaden. Med beröm godkänd (++++)

Paulo Gazzaniga – Southampton, okänt. En målvaktsvärvning att betrakta som en backup-värvning, från League Two-laget Gillingham. Det är ett väldigt stort steg för vilken spelare som helst, och inte minst för en målvakt skulle jag säga. Godkänd (++)

Annons

…………………………………………………

Robin van Persie kommer naturligtvis att ryktas till mer eller mindre varenda klubb som råkar ha en sparbössa stående på sitt klubbkansli.

Men onekligen känns det ju som att den där transfersagan verkligen har möjlighet att utvecklas till ett chicken race, eller kanske snarare ett mexican stand-off, mellan Arsenal, Robin van Persie och de klubbar som är hugade att köpa honom.

Tid kan det ta också.

:::

”It’s not going to go away if Suarez keeps on making headlines out of it” – Något Ferguson också hade att säga. Det hade räckt så.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-07-20 23:39

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto