Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Hyllmans hörna: Slutsatser samt Omgångens spelare

Riktigt lika sprakande som i premiäromgången blev det väl trots allt inte. Men ändock en hel del väldigt bra, intensiva och inte minst spännande fotbollsmatcher. Även när Premier League kanske rör sig runt sin genomsnittliga nivå så är det fortfarande en otroligt underhållande liga med andra ord.

Tre lag förblir såväl utan förlust som poängtapp. Att Chelsea skulle vara ett av dem var kanske inte så oväntat. Att de andra två lagen däremot skulle vara Swansea och Everton var desto mer oväntat, inte minst eftersom Everton ju har för vana att inleda väldans trögt. Swanseas imponerande 8-0 i målskillnad ger dem dessutom serieledningen, om inte för att Chelsea spelat en match mer.

Och Arsenal förblir unbeaten. Och det är ju det som är viktigast, har jag fått det förklarat för mig.

Omgångens guldstjärna ger jag till Wigan, som med en 2-0-vinst borta mot Southampton tog precis de tre poäng på just precis det sätt som de varit kroniskt oförmögna att göra under tidigare säsonger, innan det att skiten börjat träffa fläkten framåt vårkanten. Kanske är det här ett tecken om en lugnare säsong för Wigansupportrarnas hjärtan?!

Några andra tankar:

:::

Offensiv mångfald i Man Utd

Om det är något som sommarens spelarköp har lett till så är det fler alternativ i Man Utds anfallslinje. Under matchen mot Fulham så visade Man Utd återigen att anfallet måste kliva in när försvaret av olika skäl inte håller tätt. De båda nyförvärven, Robin van Persie och Shinji Kagawa, presterade båda två vad de skulle, och det är väl just denna omständighet som gör att det inte som förr känns lika osäkert nu när Wayne Rooney blir borta några veckor.

Hazardous Material

Matchens lirare tre matcher i rad. Förvisso inom loppet av en vecka, och därtill oklart om det säger mest om Eden Hazard eller övriga Chelseaspelare, men mer klart är i alla fall att den unge belgaren har inlett säsongen fantastiskt, att han har all kapacitet att bli Chelseas offensive nyckelspelare den här säsongen, samt att han inte haft några som helst problem att anpassa sig till den engelska fotbollen. Chelsea kunde knappast hoppats på en bättre början på säsongen, nio poäng efter tre matcher.

Dags att börja göra mål för Arsenal

Andra 0-0-matchen i rad. Förvisso inget man ska göra en alltför sak utav, men det är ändå oroväckande och kommer, tack vare Robin van Persies flytt, fortsätta vara ett samtalsämne så länge som Arsenal fortsätter ha problem med målskyttet. Så det är viktigt för Arsenal att hitta en väg offensivt så snart som möjligt.

Inte bara därför men också för att de rent poängmässigt kommer behöva det. Stoke och Sunderland är två lag med omvittnade kreativa problem i offensiven, att hålla nollan mot dem är för ett topplag inte någon större vittnesbörd om en felfri defensiv.

Sötsurt på Anfield

Trots mängder med saker att glädjas åt för Liverpoolsupportrarna efter matchen mot Man City på Anfield, så måste de ändå ha lämnat matchen med en känsla av typiskt! För Brendan Rodgers tänkta spelfilosofi med laget var den här matchen ett väldigt positivt skyltfönster, här fick vi se hur det kan gå till och det lovade gott inför framtiden.

Men som stundtals var fallet också förra säsongen så var Liverpool sin egen värsta fiende. Två generalfel i försvaret omvandlade tre förtjänta poäng till en enda, eller två tappade om man så vill. Man City å sin sida spelade med huvudet under armen, en taktisk uppställning som inte klickade, men kommer trots detta undan utan förlust och med en poäng mer än vad de rimligtvis förtjänade. The stuff of champions.

Torftigt i QPR

”Det här var den första poängen vi tog på bortaplan under min tid som manager”, sammanfattade Mark Hughes QPR:s insats borta mot Norwich (1-1) i vad som antingen var galghumor av främsta brittiska sort eller ett av de mer framstående verbala självmålen på lång tid.

0-5 i premiären mot Swansea och ett ytterst vekt 1-1-resultat mot Norwich därefter. QPR är en klubb med stora ambitioner, men en dyrt hopköpt spelartrupp, många namn men mindre kvalitet, är i nuläget inte tillräckligt organiserade för dessa ambitioner, och frågan är väl om Hughes är rätt man att åtgärda ett problem han till stor del själv har skapat. Min gissning om nedflyttningsstrid för QPR den här säsongen börjar kännas mer och mer berättigad.

:::

Omgångens spelare:

(3) Moussa Dembele, Fulham. Dominerade mittfältet på Old Trafford och var det främsta skälet till att Fulham hela tiden var med i matchen mot Man Utd och långa stunder satte hemmalaget under rejäl press.

(2) Romelu Lukaku, West Brom. West Brom såg länge offensivt andefattigt ut borta mot Tottenham, men med Lukaku på planen efter en dryg timme så fick West Broms anfall en helt annan fart, kraft och tyngd. Efter det var en poäng ingen slump.

(1) Steven Pienaar, Everton. Ett fantastiskt mål redan i matchinledningen avgjorde matchbilden till Evertons fördel, och Pienaar var med kreativitet och speluppfattning helt instrumentell bakom Evertons meriterande bortaseger mot Aston Villa.

…………………………………………………

Värvningar

Adam Johnson – Sunderland, £10m. En värvning som kan bli både fågel och mittemellan skulle jag tro. Sunderland är väl inte i desperat behov av yttrar direkt, men Johnson har en sådan kvalitet att om han kommer till sin rätt i laget så är det en av Englands bästa och mest kreativa ytterspelare. Väl godkänd (+++)

Nuri Sahin – Liverpool, lån. Naturligtvis gött för Liverpool att knäppa Arsenal lite på näsan med den här värvningen, men i övrigt ser jag samma läge för Liverpool som för Arsenal när det kommer till Sahin, där finns redan väldigt många centrala mittfältare, även om Sahin är en mycket duktig spelare, som dock inte slagit sig in i Real Madrid ska tilläggas. Väl godkänd (+++)

Victor Moses – Chelsea, £9m. Så klart kan man tycka att det är ett märkligt beslut att skeppa iväg Romelu Lukaku på lån, samtidigt som man sprätter iväg inte ringa pengar på Moses. Well, nya truppregler och whatnot. Moses är lovande, och kanske kan han bli en större fisk i en större damm, men jag är lite rädd att killen kommer visa sig vara en mört. Godkänd (++)

…………………………………………………

Ligacupvecka på gång i England. Den andra omgången rullar igång på tisdag kväll, och från och med den här omgången går också Premier League-lagen in i turneringen, förutom de som är inblandade i europeiskt cupspel. For some very strange reason.

:::

Väldigt roligt att se Raheem Sterling spela fotboll på Anfield mot Man City.

:::

Har ni inte sett den här dokumentären förut, om en av den svenska idrottshistoriens främsta triumfer, så tycker jag att ni ska göra det.

Be Champions!!

Publicerad 2012-08-26 kl 21:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons