POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Hyllmans hörna: Hemma bra men borta bäst

Så har helgen producerat ännu en högintensiv och högintressant ligaomgång i Premier League, världens utan tvekan bästa liga. Jämnheten och oförutsägbarheten, kombinerat med kvaliteten på fotbollen, gör Premier League till en alldeles extra upplevelse.

Helgen bjöd på några brutala resultat. Liverpool tog sin första ligaseger för säsongen, och det var liksom ingen seger som helst. 5-2 borta mot Norwich, i vad som är en av Premier Leagues typiskt tuffare bortamatcher än vad man på pappret normalt förväntar sig. Luis Suarez visade klassen när det som mest behövdes, och Nuri Sahin var stor på mittfältet. En väldigt betydelsefull seger för Liverpool.

Men i kategorin betydelsefulla segrar så hamnar Liverpool ändå i lä av Tottenham som gjorde vad de inte gjort sedan 1989. De besegrade Man Utd på Old Trafford. Allt från tveksamma straffar till rena spökmål har förhindrat dem tidigare, men den här gången var det ingenting som kunde omintetgöra en väldigt väl genomförd match. Tottenham visade i den här matchen precis den kapacitet som folk inför säsongen trodde att de fortfarande besatt.

Man måste så klart också säga att Chelsea imponerade. Fanatiker och puritaner kommer att hävda att resultatet inte speglade matchbilden, men något säger mig att Chelsea var väldigt bekväma med matchbilden just precis så som den var. Om jag inte tycker att Chelsea har imponerat tidigare under säsongen, så imponerar det icke desto mindre att åka iväg till Emirates och ett formstarkt Arsenal och komma därifrån med alla tre poängen.

Och tja, Man City avgör sent borta mot Fulham. Återigen imponerar inte Man City särskilt, även om just det faktum att de vinner utan att vinna i sig är rätt rejält imponerande. Stuff of champions.

I övrigt var resultaten den här omgången inte särskilt spektakulära. Stackars Southampton gick på ännu en mina, den här gången borta mot Everton som fortsätter sin starka säsongsinledning. Är måhända Everton att betrakta som den här säsongens Newcastle? Det finns mycket som tyder på det, det råder i alla fall en fortsatt positiv känsla runt klubben.

Sunderland tog sin första vinst för säsongen, likt Liverpool för övrigt. Aston Villa och West Brom delade på poängen i söndagens Midlandsderby, Stoke grejade biffen hemma mot Swansea, och Reading och Newcastle spelade 2-2 på Madejski Stadium, där Demba Ba räddade poängen åt Toon.

:::

Kort kan man kanske säga att den övergripande observationen från den här ligahelgen är att de mest imponerande resultaten uppnåddes på bortaplan. Det verkar som om flera av topplagen helt enkelt trivs på bortaplan.

Jag tycker också att helgens ligaresultat bekräftar bilden från inför säsongen att toppen i Premier League den här säsongen kommer att bli bredare och jämnare än kanske någonsin tidigare.

:::

Omgångens lag (4-2-3-1):

:::

Omgångens spelare:

Luis Suarez, Liverpool. Visade flera prov på individuell skicklighet i världsklass, och kombinerade den här gången detta med en effektivitet. En kombination som sett till potential gör honom till en av Premier Leagues allra bästa anfallare.

:::

Omgångens mål: Luis Suarez, 2-0 vs Norwich

…………………………………………………

Arsenals Unbeaten-status: Crash! Boom! Bang!

:::

Michael Laudrup hade en väldigt bra inledning på säsongen med Swansea. Efter de senaste omgångarna kan man tänka sig att hyllningskörerna möjligen har tystnat något.

:::

Jag fick ett meddelande om att bloggens kommentarsfält under dagen inte gått att nå via iPhone eller iPad. Naturligtvis tråkigt, och något som jag i så fall hoppas är snabbt åtgärdat.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-09-30 kl 23:06

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto