Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Klara kontraster i Champions League

Peter Hyllman

Champions League rullar vidare med ännu en fullmatad matchkväll under onsdagen. Och på den engelska horisonten ska två lag spela, om än i något olika sammanhang samt utifrån fundamentalt väsensskilda förutsättningar.

Arsenal slår från en position av styrka. De vann borta mot Montpellier i första omgången och följde upp det med en vinst hemma mot Olympiakos. En vinst hemma skulle ge Arsenal full pott efter tre omgångar och därmed i praktiken minst ena benet i slutspel som gruppsegrare.

Mitt tips inför gruppspelet var att Arsenal skulle vinna sina hemmamatcher utan något egentligt problem. Det återstår att se hur det faktiskt artar sig, att Schalke kan rubba Arsenal på The Emirates betvivlar jag.

Man Citys position är å andra sidan präglad av underläge. Laget har tagit en poäng på de första två matcherna, en poäng som intjänades med nöd och näppe i matchens sista minuter hemma mot Dortmund. Inför dubbelmötet mot Ajax har de helt enkelt inte råd att tappa fler poäng, utan Man City måste gå för fullt.

ANNONS

Och samtidigt kanske hoppas något att Real Madrid går fullt mot Dortmund, så att åtminstone ett lag rent poängmässigt håller sig inom ramen för Man Citys räckhåll.

Det är mittfältskampen som Man City måste hugga tag i ikväll, och de ställs inför ett i stora drag skandinaviskt centralt mittfält. Det är heller ingen lättuggad uppgift; Christian Eriksen är den spelare som hittills sprungit mest av alla i gruppspelet, och Niklas Moisander har en passningsstatistik som endast överträffas av Xavi.

Dags för Man City ikväll att bestämma sig för om de ska hoppa på tåget, eller stå kvar på perrongen och se det försvinna vid horisonten.

:::

Skilda världar var det också igår kväll när de två andra engelska klubbarna spelade.

Chelsea var svaga borta mot ett svårt spelande Shakhtar och slutresultatet 1-2 smickrade dem förmodligen en del. Förlusten borta mot Shakhtar gör återstoden av gruppspelet till något av en rysare. Först och främst måste hemmamatchen mot Shakhtar vinnas, men därefter är Chelsea förmodligen piskade att nå ett resultat i Turin mot Juventus.

ANNONS

Svaga var också Man Utd, inte minst då defensivt. Spelet ser hafsigt och okoncentrerat ut, inte minst då i matchinledningen. Men trots att Man Utd sett svagt ut under gruppspelets första halva så är laget obesegrat, samtidigt som konkurrenterna i gruppen har plockat poäng från varandra och ytterligare ökat Man Utds säkerhetsmarginal. Till skillnad från Chelsea så har Man Utd ett gyllene läge på slutspel och gruppettepositionen.

Och Alex Ferguson har minst sagt skapat sig själv något utav ett dilemma i och med Javier Hernandez utmärkta insats, vilket gör att klubben har fyra fräscha anfallare på benen. Men Alex Fergusons något frågande kommentarer om lagets defensiv borde kunna få de flesta spelare att inte direkt se fram emot träningarna under resten av veckan.

:::

Marginalerna är små i Champions Leagues gruppspel. Skillnaden är hårfin mellan framgång och fiasko. Man Utd fick uppleva det förra säsongen, och har flirtar med den gränsen också den här säsongen, men kanske är det något annat lags tur den här gången.

ANNONS

:::

Dougie Freedman lämnar Crystal Palace och tar över managerjobbet i Bolton. En ung och väldigt intressant manager. Med Bolton så svingas förväntningarna upp åtminstone ett steg på honom.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-10-24 00:31

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto