Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Sjukt drag i Ligacupen

Kanske är det så att det faktiskt inte finns något svårare i fotboll än att leda med 4-0. Det här med upphämtningar och supervändningar från till synes hopplösa underlägen börjar helt plötsligt vara närmast på modet, och det är ju inte utan att man på sätt och vis börjar längta tillbaka till den gamla goda tiden när 4-0 var tre poäng eller cupavancemang säkert bokfört på det egna kontot.

ANNONS

Arsenal spelade förvisso sin roll i den första upphämtningen av ett 0-4-underläge, men det här framträdandet i den senaste installationen kommer tveklöst ligga dem varmare om hjärtat. Arsenal inte bara hämtade upp, de tog det hela ett steg längre och vände matchen till vinst.

Det var engelsk cupfotboll när den är som allra mest sinnessjuk. Reading såg tvärdöda ut när Arsenal först kvitterade till 4-4 på misstänkt lång tilläggstid, eller Wengie Time som en fyndig twittrare uttryckte det. Därefter gjorde Arsenal 4-5 under förlängningen och att Reading skulle komma tillbaka då var enligt all gängse matchpsykologisk teoribildning en omöjlighet. Men de grejade det. 5-5 alltså, med fyra minuter kvar av förlängningen.

Men Arsenals spelare, som under andra halvlek visat upp en sällan skådad hjärta och kampmoral, var inte villiga att låta övertaget slinka dem ur händerna. Två mål på tilläggstid i förlängningen gav Arsenal segern med symboliskt tilltalande tiebreak-siffror, 5-7.

ANNONS

:::

Alla sådana här matcher kommer ofrånkomligt att beskrivas som “en match med två halvor”. Det ligger i sakens natur. Men det var kanske extra tydligt just ikväll, och det på fler plan än enbart sett till resultatet.

Arsenal var utspelat under första halvlek. En spillra av den defensiva organisation som varit en stabil plattform hittills under ligaspelet. Martin Keown och Tony Adams satt i olika mediala sammanhang och skämdes, och de hade utan tvekan båda två kunnat gå in och utgöra ett större problem för Readings anfall. På läktarna skanderade Arsenals bortafans att “We want our Arsenal back”, i en tydlig signal av missnöje mot klubbens ägare och ledning.

I den andra halvleken visade Reading varför de ännu inte vunnit en enda match den här säsongen mot Premier League-motstånd. Arsenal var bättre, men Reading ändå givmilda. Och ju närmare Arsenal kröp i målprotokollet, desto mer syntes paniken krypa in i Readings defensiva rörelser. Sju insläppta mål på hemmaplan, varav fyra under ordinarie tid. Kommentatorerna talade om stackars Brian McDermott, men det är han som är ansvarig för hönsboet, och det gör det svårt att tycka synd om honom.

ANNONS

Till sist blev Laurent Koscielny avgörande. Matchen inleddes för hans del katastrofalt, med en missad markering och därefter ett självmål. Han gör själv 3-4-målet med någon minut kvar av matchen, som blir tungan på vågen i den här matchen, undviker därefter i två lägen ett andra gult kort i samband med tveksamma tacklingar, och spelar fram till det 5-6-mål som ska visa sig bli det avgörande. Revansch på sig själv, precis som Arsenal under andra halvlek och matchens förlängning tog revansch på sig själva som lag.

Och skillnaden för Arsenal, både i termer av intern psykologi och extern press, inför lördagens möte med Man Utd på Old Trafford, är ju himmelsvid. Arsenal kan nu gå in med en positiv känsla, och utan att behöva svara på många av de frågor som journalister och andra analytiker efter en knapp första halvlek hade skrivit med såväl fetstil som två tjocka understrykningar.

ANNONS

:::

I skuggan av Ligacuphistoriens kanske sjukaste match, så hände en annan stor grej längre norrut. League Two-laget Bradford slog nämligen ut Wigan på straffar, och det är första gången på fem år som ett lag från League Two tar sig vidare till Ligacupens kvartsfinaler. Då tog sig Wycombe ända till semifinal mot Chelsea.

:::

Andra resultat.

Leeds gjorde 3-0 på Southampton, och snaran knyts allt hårdare runt Nigel Adkins hals. Middlesbrough tog en meriterande vinst borta mot Sunderland, och om inte Martin O’Neill varit just O’Neill så tror jag att Sunderlands manager hade haft betydligt tuffare frågor att svara på än vad jag nu upplever vara fallet.

Paolo Di Canio talade inför kvällens cupmatch om att känslan av att vinna matcher av det här slaget var som att ha sex med Madonna. Efter matchen kan man dock tänka sig att han kände sig Like a virgin, efter att Aston Villa avgjort med ett sent 2-3-mål, efter att Miles Storey gjort två snabba mål för Swindon, och tagit matchen från 0-2 till 2-2.

ANNONS

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-10-31 kl 00:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto