Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Lika barn leka bäst på Madejski

Man kan prata om två klubbar i kris när Reading ikväll möter Arsenal hemma på Madejski Stadium. För Reading handlar det om att hålla sig kvar i Premier League, och för Arsenal handlar det om att hålla sig kvar i Champions League. I båda fallen finns det skäl att tro att detta kommer att misslyckas. Båda lagen led svåra förluster under förra veckan. Reading borta mot Sunderland och Arsenal på straffar mot Bradford.

ANNONS

Båda klubbarna behöver bryta ett för dem tråkigt mönster. Arsenal måste bryta ett svagt bortafacit, samtidigt som de för första gången på snart tre månader bör sikta på att vinna två ligamatcher på raken. Reading å sin sida har ett svagt facit överlag, och när QPR vann mot Fulham i lördags så befinner sig nu de sist i tabellen.

Det är två klubbar med på lite olika sätt ifrågasatta managers. Det pratas om att Arsene Wenger är på väg att lämna Arsenal, eller åtminstone att han borde vara det. Brian McDermott å andra sidan framhålls som favoriten till att bli nästa manager i Premier League som får sparken. Vilket är på sätt och vis lite märkligt då ägarna och styrelsen i respektive klubb borde vara nöjda med sina managers prioriteringar.

Arsene Wenger arbetar utifrån Arsenals klubbstyrelses finansiella prioritering, och alldeles nyligen konstaterade Brian McDermott att han inte hade för avsikt att be Readings nye ägare Anton Zingarevich att spendera pengar på nya spelare under januarifönstret. Vilket han säkert till i alla fall viss del säger för att inte utmana ödet i relationen till ägaren, sist i Premier League som han trots allt ligger.

ANNONS

Lustigt nog nämner Brian McDermott just Arsenal som en av Readings finansiella förebilder. Förmodligen inte så lite på grund av McDermotts förflutna i Arsenal.

Arsene Wenger får naturligtvis inte sparken. Mot detta är han immun. För Brian McDermott förhåller det sig annorlunda. Dels saknar han Wengers allmänna förtroendekapital. Dels löper Reading en mer reell och påtaglig risk att drabbas finansiellt av ett misslyckande att hålla sig kvar i Premier League, än vad som är fallet för Arsenal och Champions League.

Kul kan det i alla fall bli på Madejski ikväll. Några tolv mål, likt förra gången, får vi förmodligen inte se, men det har alla förutsättningar att bli en dramatisk match.

:::

Och på tal om managers med problem.

VM i klubblag var ju en chans för Rafa Benitez att skapa något positivt att bygga ifrån. Men det blev tvärtom. Som om hans renommé inte var illa nog på Stamford Bridge så kommer han nu definieras också utav ett initialt misslyckande. Det var en andefattig prestation av det slag som konsumerar snarare än genererar energi. Att de skulle förlora mot Corinthians var kanske ändå inte så väldigt oväntat, även om Chelsea var favoriter.

ANNONS

Viktig match mot Leeds nu i Ligacupens kvartsfinal på onsdag. Både för Rafa Benitez och för Chelsea som lag. Men bortamatch på Elland Road, med en Japanresa färsk i benen, det blir sannerligen ingen lätt uppgift.

:::

Helgens fem höjdare:

Aston Villa. Till sist verkar Aston Villa-tåget ha lämnat perrongen. En på många sätt imponerande vinst på Anfield, och Christian Benteke gör onekligen ett stort jobb för Villa.

Man City. En väldigt imponerande prestation att åka iväg till St James’ Park direkt efter en tung derbyförlust och så pass tämligen övertygande manövrera bort Newcastle.

Man Utd. Spelade stundtals propagandafotboll mot Sunderland och Michael Carrick var enorm på mittfältet.

QPR. Första segern med QPR för Harry Redknapp, och det var en viktig seger, som i alla fall tillfälligtvis tog QPR upp från sistaplatsen. Om någon frågat Redknapp för ungefär tre-fyra år sedan om Adel Taarabt så hade hans tongångar nog låtit långt ifrån lika positiva som idag.

ANNONS

Marouane Fellaini. Det är naturligtvis inte snyggt att skratta åt ett så korkat beteende som Fellaini visade upp i helgen. Att skalla en motståndare är dumt på så många sätt. Att den han skallade var Ryan Shawcross är däremot humor, det måste man ju säga.

:::

Under veckan kommer, i form utav extrabloggar, en halvtidsgenomgång av League Two, League One och The Championship, och lagom i samband med julhelgen kommer en motsvarande genomgång av Premier League.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-12-17 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto