Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hyllmans hörna: Hela havet stormar för Aston Villa, Wigan och Sunderland

Peter Hyllman


:::

Rafa Benitez märkliga prioriteringar

Visst. Okej. Två matcher på tre dagar, mindre än 48 timmar mellan dem. Och det ena motståndet är Southampton och det andra motståndet är Man Utd. Men det förblir ändå så att ligaspelet, och kampen om fjärdeplatsen, måste vara det klart och tydligt mest prioriterade för Chelsea i det här läget.

Rafa Benitez själv försvarade sin något tveksamma laguttagning just med att det var Southampton laget nu mötte. Vilket ärligt talat ekade något utav underskattning av ett lag som på hemmaplan har ställt till det för flertalet av toppklubbarna. Med facit i hand dessutom något av en direkt felbedömning.

Annons

Baserar Rafa Benitez sin laguttagning på klubbens eller sina egna intressen? Har han andra prioriteringar än Chelseas klubbledning, och har Chelsea med sin revolverande managerpolitik nu skapat någon form av inbyggd moral hazard i systemet?

För visst kan man tänka sig, om nu Benitez kallt räknar med att han kommer att få lämna klubben oavsett vilket i sommar, att han då prioriterar en cuptitel före en fjärdeplats i ligan. Om inte annat så ser det bättre ut på hans egen meritlista. Man kan också tänka sig att han av personliga skäl hellre vinner en prestigematch mot Alex Ferguson än maximerar Chelseas chanser i ligaspelet.

Det var i alla fall ingen bra början på Chelseas intensiva 19-dagarsperiod.

Brist på rutin är Aston Villas akilleshäl

Det har pratats mycket om Aston Villas unga ålder den här säsongen och hur den ligger dem i fatet i ligaspelet. Nu är förvisso inte ung ålder i sig ett problem, givet att kvaliteten och balansen i spelartruppen ändå finns där.

Annons

Ändå kändes det på något sätt lite symptomatiskt när Aston Villa idag släppte in det avgörande förlustmålet mot Liverpool. Nathan Baker, i övrigt utmärkt, den här matchen såväl som under säsongen i övrigt, begår en naiv synd och slänger sig för en glidtackling i eget straffområde på Luis Suarez.

Att sälja sig billigt brukar det kallas. En situation där Baker med lite kyla, istället för att släppa kontrollen över situationen, hade kunnat förhindra det som var närmast oundvikligt. Straff och baklängesmål.

Det såg likadant ut mot Man City nyligen. Det hela såg rätt lugnt ut fram till dess att då Ciaran Clark gör ett oförklarligt misstag och ger motståndarna ett friläge två mot en. Liknande situationer har funnits under hela säsongen och Aston Villas försvarsspel har varit frustrerande släpphänt.

Annons

Det riskerar stå dem dyrt.

Upplagt för ångestderby i nordost

Med både Sunderland och Newcastle i urusel form så har de båda klubbarna från Englands nordöstra delar börjat återfinna sig själva alldeles för nära det förhatliga nedflyttningsstrecket för att det ska kännas helt bekvämt för dem.

Det återstår en omgång. Newcastle möter då Fulham och Sunderland beger sig till Stamford Bridge och Chelsea. Söndagen därpå, den 14 april, möts Newcastle och Sunderland på St James’ Park i vad som då inte bara är ett högintensivt lokalderby utan också riskerar vara en match med avgörande betydelse för nedflyttningsstriden.

Sunderland kommer till den matchen förhoppningsvis med en ny manager, som antingen är i behov av sina första poäng eller som fått en succéstart mot Chelsea. Newcastle får hoppas på att komma till den matchen med tre sköna poäng i fickan från mötet med Fulham.

Annons

:::

Jag sticker ändå ut hakan och säger att nedflyttning, det vill säga den sista platsen, nu står mellan Wigan, Aston Villa och Sunderland. Wigan har förvisso en match i handen, men den är å andra sidan mot Man City borta.

:::

Omgångens vinnare: Wigan, Tottenham.

:::

Känslan under de sista fem minuterna mellan Swansea och Tottenham var att där skulle mycket av resten av Tottenhams säsong komma att bestämmas. De höll ut och vann matchen, vilket de kanske inte skulle gjort förr, och möjligen har de hittat sin mojo igen.

:::

Vilket mål av Kevin Mirallas. Vilken passning av Philippe Coutinho. Och vilken räddning av Tim Howard.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-03-31 20:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto