Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Utvärdering av Liverpool 2012-13

Betyg: +++

Styrelsen. Valde inför säsongen att ta det längre perspektivet med klubben, efter den kortsiktighet som fick den att tillsätta Kenny Dalglish ett och ett halvt år tidigare. Med Brendan Rodgers visade styrelsen att de inte söker någon quick fix. Samtidigt kombinerades detta med ett tämligen handlingsförlamat agerande under sommaren när spelare till viktiga positioner för laget inte köptes in av oklara skäl. Det är en förlamning som i slutänden kan ha kostat Liverpool en plats i Champions League.

Brendan Rodgers. Har tagit sig an Liverpool som ett långsiktigt projekt och föresatt sig att utveckla laget på ett långsamt men ändå tämligen metodiskt sätt. Han har under säsongen fått viss välförtjänt kritik för att tillämpa en allt för försiktig taktik i lägen när Liverpool förmodligen hade vunnit på en mer frisläppt attityd. Ett av hans stora bidrag under säsongen har varit att ”få igång” spelare som tidigare haft det väldigt svårt att lyckas i klubben.

Styrka. Rodgers taktik betonar passningsspel och bollinnehav och det är även i dessa avseenden som Liverpool har sina främsta styrkor. Laget är väl sammanhållet i dess bakre delar. Detta kompletteras med en hög grad av kreativitet, framför allt centralt, hos de spelare som utgör lagets anfall och där finns en god potential att passa och såga sig igenom motståndarnas försvarslinjer.

Svaghet. Vad som allt som oftast framträder som en svaghet är just hur det centrala spelet tagit överhanden. Liverpool har inte samma hot från kanterna och detta har motståndarna stundtals kunnat läsa av och göra det väldigt trångt för Liverpool som då får svårt att ta sig till målchanser. Backlinjen har också under säsongen visat sig känslig för press i samband med bollinnehav och utgör därmed en känslig punkt i Rodgers taktiska pussel.

:::

Att göra:

(1) Öka löneutrymmet. Liverpool spelar inte i Champions League heller nästa säsong och Anfield blir inte större av sig självt. Svaga löneförhandlingar under flera år tär också på Liverpools resurser. Om Andy Carroll inte är önskad i klubben så bör han avyttras. Klubben har ett antal spelare som inte används i tillräcklig utsträckning, inte minst på mittfältet. Framtiden för Luis Suarez i klubben bör utvärderas inte bara sportsligt utan också ekonomiskt.

(2) Förstärk försvaret. Laget har haft problem i försvarsspelet under säsongen och i och med att Jamie Carragher avslutar sin karriär efter den här säsongen så försvagas det ytterligare sett till såväl bredd som ledarskap. Liverpool bör ägna sommaren åt att hitta en-två mittbackar av god kaliber som kombinerar bra försvarsspel, god bollkänsla och ledaregenskaper.

(3) Förstärk anfallet. En del jobb utfördes i januari genom inköpen av Daniel Sturridge och Philippe Coutinho, men i och med att Luis Suarez framtid i klubben är osäker så kan det vara en idé att se över också anfallet. Även om Suarez blir kvar i klubben kan det vara värt att hitta en komplementspelare till Suarez och Sturridge och på så vis öka spelartruppens bredd.

:::

!

Daniel Sturridge. Var något av ett osäkert kort när han värvades från Chelsea och uppfattades som en egoistisk spelare. Har visat ingenting av detta under sitt första halvår i Liverpool utan har tvärtom visat varför han i ett antal år uppfattats som en av Englands mest talangfulla spelare. Har kompletterat Suarez utmärkt men också visat sig klara sig bra på egen hand.

?

Fabio Borini. Värvades i elfte timmen som ett komplement till Luis Suarez men har helt misslyckats med att göra sig en plats i Liverpool. Har kvalitet men hans vara eller icke vara bestämmer i mångt och mycket Liverpools behov att se över och förstärka sin anfallsbesättning under sommaren.

:::

2012-13 som film: Cannibal Holocaust (1980)

Ruggero Deodatos synnerligen grafiska film inleds som en tämligen tankeväckande kommentar om samhällets utveckling inte helt orelaterat till Liverpools klassiska slitning mellan tradition och modernitet, men urartar i dess sista tredjedel till en obehaglig och alltför explicit demonstration av människans sämre impulser.

:::

Spelarbetyg:

Brad Jones – (++)
Pepe Reina – (++)

Glen Johnson – (+++)
Jose Enrique – (+++)
Daniel Agger – (+++)
Jamie Carragher – (+++)
Martin Skrtel – (+++)
Andre Wisdom – (+++)

Steven Gerrard – (++++)
Jordan Henderson – (+++)
Stewart Downing – (+++)
Lucas – (++)
Joe Allen – (+++)
Jonjo Shelvey – (++)
Philippe Coutinho – (++++)
Raheem Sterling – (+++)

Luis Suarez – (+++++)
Daniel Sturridge – (++++)
Fabio Borini – (++)
Suso – (++)

Snitt: 2,95

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-05-21 kl 16:30

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons