Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Utvärdering av Queens Park Rangers 2012-13

Betyg: +

Styrelsen. Tony Fernandes kom in som ny ägare i QPR i början av förra säsongen och var helt klart ett uppsving från tidigare. Man kan betrakta QPR:s styrelse på två olika men sammanhörande vis. Å ena sidan kan man inte kritisera styrelsen för att ha skjutit till för lite resurser till lagets utveckling. Å andra sidan kan man kritisera styrelsen för att inte ha utövat tillräcklig styrning över hur de här resurserna faktiskt använts. Klubben har saknat en struktur för att fatta långsiktiga beslut på ett bra sätt.

Mark Hughes. En vandrande katastrof på posten. Kom till QPR efter att ha hävdat att han var intresserad av större klubbar än Fulham, och kanske speglar det hans attityd till uppdraget. Lovade efter förra säsongens nedflyttningsstrid att det aldrig skulle hända igen. Var därefter ansvarig för ett QPR som inte vann en enda ligamatch innan han fick sparken i november, och därmed med ett närmast hopplöst utgångsläge. Hans agerande på transfermarknaden trotsar allt förnuft. Omotiverade och oförberedda spelare värvades in för dyra pengar som QPR kommer få svårt att hantera i The Championship.

Harry Redknapp. Att efter Mark Hughes allmänna fiasko skylla QPR:s nedflyttning på Redknapp vore hårt och cyniskt. Ett tag såg det även ut som om Redknapp skulle kunna få fason på laget, men effekten blev kortvarig. Tyvärr när Redknapp såg att det nog ändå inte skulle gå vägen så valde han att göra som Redknapp brukar göra när något är på väg att gå fel, han börjar att uppgivet och demoraliserande kritisera sin omgivning istället för att bita ihop och göra det bästa av situationen.

Styrka. QPR har stundtals under säsongen spelat så parodiskt dåligt att det är svårt att säga att laget egentligen har någon styrka. Vissa saker är mindre svaga än andra är kanske mer korrekt att uttrycka sig. Men om Harry Redknapp bidrog till något sedan han kom till klubben i november så var det att täta till lagets försvarsspel och defensiva organisation. Och med Julio César och Robert Green båda bra i målet så var QPR stundtals svåra att göra mål på.

Svaghet. Om styrkorna var få så har svagheterna varit desto fler. Slarv och okoncentration har stått QPR dyrt under säsongen med många kostsamma misstag. Det stora problemet är emellertid mittfältet som regelbundet har blivit överkört och överbemannat av motståndarna. Oförmöget att kontrollera spelet på mitten så har motståndarna tillåtits skapa mängder av chanser och numerära överlägen mot QPR:s försvar. Och denna oförmåga tillsammans med bristande kreativitet har också gjort att QPR haft det förtvivlat svårt att skapa vettiga egna målchanser.

:::

Att göra:

(1) En fullständig truppöversyn. Harry Redknapp har ingen lätt sommar framför sig. Han måste fullständigt reformera en spelartrupp bestående av spelare på höga löner som därmed är svåra att göra sig av med, och som därtill verkar sakna all form av rätt motivation. Han måste få in spelare som tror på hans spelidé och som är hungriga på framgång.

(2) Bestäm en struktur och strategi. QPR:s organisation måste stärkas och ägarnas intressen måste tas tillvara i symbios med managerns önskemål om QPR inte ska fortsätta att mest av allt likna hela havet stormar. En tydlig policy om vilka värvningar som ska göras och tillsättandet av en teknisk fotbollsdirektör. Harry Redknapp kommer nog att protestera, eftersom han ser det som inkräktandes på hans fögderi och handlingsutrymme, men det är också viktigt att behålla Fernandes känsla av ägarskap och engagemang i klubben.

(3) Ta hem Joey Barton. Det är väl oklart om han vill, han håller ju på att lära sig franska och allt, käka fondue och säga s’il vous plaît och annat sådant där fluff. Champions League ska han ju spela i också. Men om verkligheten hinner ifatt Barton så vore han ju den helt och hållet optimala spelaren för QPR och Redknapp att bygga upp ett The Championship-vinnande lag runt. Dessutom får man ju då lite nytta för pengarna. Mark Hughes är ju borta sedan länge, så den konflikthärden ligger ju inte längre och gror.

:::

!

Andros Townsend. Lånet från Tottenham har varit en uppenbarelse på QPR:s mittfält under våren och kunde därmed klart och tydligt visa vad laget faktiskt saknat tidigare under säsongen. Tottenham är förmodligen inte intresserade av att släppa Townsend, men QPR bör göra ett försök att värva honom eller i alla fall låna honom ännu en gång.

?

Christopher Samba. Värvades för mycket dyra pengar som panikåtgärd i januari för att rädda QPR kvar i Premier League. Misslyckades med detta och kom med det sorglustiga påståendet att han helt enkelt inte var redo för spel i Premier League när han köptes. Kan vara en viktig kugge i QPR nästa säsong om han vill vara kvar.

:::

2012-13 som film: Mon Oncle (1958)

Jacques Tatis komiska mästerverk som briljant parodiserar den aningslöse Monsieur Hulots fruktlösa försök att passa in i det moderna och tekniska hushåll och samhälle i vilket hans syster, svåger och systerson bor. Hulot påminner i det avseendet inte så lite om Tony Fernandes. Till sist visar det sig ändå att släkten också kan ha något att lära av Hulot.

:::

Spelarbetyg:

Robert Green – (++++)
Julio Cesar – (+++)

Armand Traoré – (++)
Christopher Samba – (++)
Clint Hill – (+++)
Nedum Onuoha – (++)
Jose Bosingwa – (++)
Fabio Da Silva – (++)

Samba Diakite – (++)
Shaun Derry – (++)
Ji-Sung Park – (+++)
Adel Taarabt – (+++)
Shaun Wright-Phillips – (+++)
Esteban Granero – (++)
Stephane Mbia – (+++)
Junior Hoilett – (++)
Andros Townsend – (+++)

Djibril Cissé – (++)
Jamie Mackie – (++)
Loic Remy – (+++)
Bobby Zamora – (++)

Snitt: 2,48

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-05-22 kl 16:30

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons